Νέο εμβόλιο κατά της στειρότητας

Σύμφωνα με το Imperia College του Λονδίνου, μια νέα ορμόνη βασισμένη σε ένα γονίδιο ονόματι kiss, μπορεί υπό συνθήκες να αποκαταστήσει τα επίπεδα γονιμότητας κάποιων γυναικών. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες του λονδρέζικου πανεπιστημίου πιστεύουν πως μια θεραπεία, δύο φορές την εβδομάδα με τη συγκεκριμένη ένεση, μπορεί μακροπρόθεσμα να αυξήσει τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν τον κύκλο της περιόδου.


1 στα 6 ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας
Το θέμα της υπογονιμότητας απασχολεί σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 50 με 80 εκατομμύρια άτομα. Στην Ελλάδα 1 στα 6 ζευγάρια αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Φυσικά μεταξύ αυτών των περιπτώσεων το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται και στον άντρα.

Παρόλα αυτά μόνο στην Μεγάλη Βρετανία χιλιάδες γυναίκες έχουν πρόβλημα γονιμότητας. “Η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση που προκαλεί υπερβολικό άγχος και επηρεάζει 1 στα 7 ζευγάρια στην Μεγάλη Βρετανία. Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας είναι εντυπωσιακά. Πρόκειται για μια ακίνδυνη μέθοδο που θα βοηθήσει αρκετές γυναίκες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Dr. Dhillο. Ο επικεφαλής της έρευνας επισημαίνει βέβαια πως πρέπει να γίνουν κι άλλες δοκιμές πριν η ένεση αυτή μπορέσει να αποτελέσει κλινική πρακτική.

Read More

And More