Πάλι φούσκωμα; Οι 8 τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά!

Μήπως αισθάνεσαι ένα φούσκωμα (σαν να έχεις φάει τρία κυρίως πιάτα) με τη ζυγαριά να μη φανερώνει παραπάνω βάρος και εσύ να προσπαθείς να χάσεις τα 2-3 κιλάκια που θέλεις; Θες να φορέσεις το αγαπημένο σου ρούχο και βλέπεις ότι το φερμουάρ ανεβαίνει πολύ δύσκολα; 

Είμαι σίγουρος ότι έχεις δει τον εαυτό σου και στις δύο παραπάνω καταστάσεις. Αυτό δεν είναι παράλογο. Όλοι μας, άλλωστε, έχουμε περάσει (δυστυχώς) τα παραπάνω και (δυστυχώς – ναι ξανά) πάνω από μία φορά.

Το γεγονός, λοιπόν, ότι το φερμουάρ σου δε λέει να πάρει τα πάνω του οφείλεται, πιθανώς, στο ενοχλητικό φούσκωμα ή πρήξιμο που προκαλείται είτε από την κατακράτηση υγρών είτε από μερικές τροφές, που στο μάτι σου φαίνονται αθώες, όμως, στην πραγματικότητα, φουσκώνουν αρκετά την κοιλιά σου. Επειδή, λοιπόν, εμείς έχουμε μία λύση για κάθε σου πρόβλημα (και όχι το αντίστροφο), ψάξαμε και βρήκαμε μερικές τροφές που θα ανακουφίσουν (και εσένα) και την κοιλιά σου.

Γιαούρτι

Έχεις και εσύ παρατηρήσει ότι ακόμα και αν μέσα στην ημέρα έχεις φάει αρκετά λιπαρά, ένα γιαουρτάκι αρκεί για να σου χαρίσει επίπεδη κοιλιά; Αν όχι, πρέπει να αρχίσεις να απολαμβάνεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μέλι κάθε βράδυ. Τα προβιοτικά που περιέχει, ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, δίνοντας λύση σε κάθε ενοχλητικό πρόβλημα που μπορεί να πάθει το έντερο σου.

Μπανάνα

Το ότι περιέχει κάλιο το γνωρίζεις. Το ότι το κάλιο μπορεί να ξεφουσκώσει την κοιλιά σου το ξέρεις; Μόλις, το έμαθες. Μία μπανάνα για το δεκατιανό και σε χορταίνει και την κοιλιά σου ξεφουσκώνει, εν τέλει.

Νερό με λεμόνι

Τελικά, κάτι ξέρουν όλοι όσοι το προτείνουν ως το ιδανικό πρώτο ρόφημα της ημέρας. Ο χυμός λεμονιού, αραιωμένος με λίγο νερό, καθαρίζει το έντερο σου και προσφέρει ανακούφιση από το πρήξιμο.

Σκόρδο

Δώσε προσοχή σε αυτή την τροφή. Αν τρίψεις λίγο σκόρδο σε κόκκινο κρέας με αλάτι, θα φουσκώσεις. Αν,όμως, επιλέξεις να φας το σκόρδο μόνο του, όπως για παράδειγμα μία σκορδαλιά, θα δεις την κοιλιά σου επίπεδη και flat.

Αγγούρι

Αν σου αρέσει η χωριάτικη σαλάτα, τότε μείωσε τις ποσότητες από τα υπόλοιπα συστατικά και αύξησε το αγγούρι. Πλούσιο σε πυρίτιο και βιταμίνη C, συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών.

Τζίντζερ 

Το ακούς παντού και οι ιδιότητες του μας επιτρέπουν να καταλάβουμε το γιατί. Λίγη σκόνη ginger στο φαγητό σου ή στο δροσερό σου smoothie θα κρατήσει το φούσκωμα μακριά, πολύ μακριά…

Σπαράγγια

ή αλλιώς το φυσικό διουρητικό. Αν αισθάνεσαι πιο φουσκωμένη από ποτέ, τότε μία σαλάτα με σπαράγγια είναι η τροφή που έψαχνες πολύ καιρό. Τα προβιοτικά τους θα βοηθήσουν πολύ το έντερο σου.

Πράσινο τσάι

Σύντομα, η θερμοκρασία θα πέσει και ο καιρός θα θυμίζει την εποχή που έχουμε: Φθινόπωρο. Οι κατεχίνες θα καταπραΰνουν τον οργανισμό σου. Πρόσεξε, όμως, μην το παρακάνεις με το ice tea, αφού ο πάγος προκαλεί σπασμούς.

Read More

And More