Πάμε για μπάνιο; Είναι ο πιο καλοκαιρινός τρόπος να αδυνατίσεις (και όχι μόνο)

Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά και όλη μέρα στη θάλασσα για βουτιά. Στο υγρό στοιχείο που ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος και σε γυμνάζει, όσο εσύ συνομιλείς (εεεεε, κολυμπάς) μαζί με τις φίλες σου. Γιατί να μην εκμεταλλευτείς τα οφέλη που έχει να σου προσφέρει το πιο καλοκαιρινό άθλημα; Ποια είναι;

 

 

 

– Σε αδυνατίζει. Θεωρείται ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν, αλλά και για να διατηρήσεις το βάρος σου σταθερό. Η αντίσταση που ασκεί το νερό σε βοηθάει να απαλλαγείς από αρκετές περιττές θερμίδες. Αντίο! Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όσο περισσότερη ένταση προσθέσεις στις βουτιές σου, τόσο πιο γρήγορα θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου. Μήπως, λοιπόν, φέτος να πιάσεις την κουβέντα με τις φίλες σου λίγο πιο βαθιά;

– Τονώνει το μυικό σου σύστημα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το νερό είναι δώδεκα φορές πιο πυκνό από τον αέρα. Κάθε φορά, δηλαδή, που θέλεις να βγεις στην επιφάνεια, μετά από μία δροσιστική βουτιά, τα πόδια σου δέχονται μεγαλύτερη αντίσταση, ακόμα και από το Leg Press του γυμναστηρίου. Το σώμα σου συνηθίζει σε πιο απαιτητικούς ρυθμούς και έτσι κάθε μυς σου ενδυναμώνεται, όσο εσύ απλά μεταμορφώνεσαι σε καλοκαιρινή πεταλούδα.

– Κοιλιά; Επίπεδη. Πέρα από το ότι είναι η καλύτερη μορφή αερόβιας άσκησης, οι κινήσεις που κάνει το σώμα σου (ειδικά, αν τοποθετήσεις τα χέρια σου μπροστά από την κοιλιά σου και αρχίσεις να τα κουνάς, όσο τα πόδια σου ακουμπούν γερά στο βυθό) ροκανίζουν τους κοιλιακούς σου. Αποτέλεσμα; Οι θερμίδες αποχωρούν και η επίπεδη κοιλιά κάνει την εμφάνιση της ξανά!

 

 

– Γίνεσαι ευέλικτη. Κυριολεκτικά. Πόσες φορές έχει συμβεί να πέσει το στυλό στο γραφείο και εσύ να μην μπορείς να τεντωθείς όσο χρειάζεται, προκειμένου η άκρη του χεριού σου να ακουμπήσει το πεσμένο αντικείμενο; Ε, λοιπόν, ξέχασε το! Η κολύμβηση χαλαρώνει τις αρθρώσεις και αυτό ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει (αν, όχι, θα σου πω εγώ αυτή τη στιγμή): το σώμα σου χαλαρώνει και οι μύες σου γίνονται πιο ευλύγιστοι. Ουφ!

– Κάνει την καρδιά σου “χτυπά” δυνατά. Και αποδοτικά. Πέρα από τους υπόλοιπους μύες που εκγυμνάζει, η κολύμβηση βοηθά και στην καλύτερη λειτουργία του πιο σημαντικού μυ από όλους, της καρδιάς. Η πίεση που ασκεί το νερό και εσύ που της αντιστέκεσαι, για να παραμείνεις στην επιφάνεια, συμβάλλει στην βελτίωση της καρδιακής υγείας.

– Μπορεί να ζήσεις περισσότερο. Η επαφή με το νερό είναι ευεργετική. Αυτό, τουλάχιστον, ακούς συχνά – πυκνά από τα κορίτσια που λατρεύουν το υγρό στοιχείο και το καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Μία διεξοδική έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, οι καλοκαιρινές (και όχι μόνο) βουτιές αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής, γιατί Long Live The Swimmers.

– Σε χαλαρώνει. Είναι η ανάσα ηρεμίας που χρειάζεσαι. Το οξυγόνο σου. Δραπετεύεις από ό,τι σε προβληματίζει και βγαίνεις από τη θάλασσα χαμογελαστή. Έτοιμη να αδράξεις τη μέρα και να απολαύσεις το καλοκαίρι σου. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται και το άγχος απομακρύνεται. Πολύ μακριά…

Φόρεσες το μαγιό σου; Τώρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε ύπτιο, πρόσθιο, ελεύθερο στυλ κολύμβησης ή πεταλούδα. Α, και να το απολαύσεις, βεβαίως – βεβαίως. Have Fun!

Read More

And More