Ποδήλατο: Ο πιο απολαυστικός τρόπος να αδυνατίσεις

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η μέρα μεγαλώνει και οι θερμοκρασίες “ανεβαίνουν” ακόμα περισσότερο, έχεις αρκετές ευκαιρίες να φορέσεις τα αθλητικά σου και να γυμναστείς σε εξωτερικούς χώρους. Σκέψου το. Όλα συνωμοτούν υπέρ σου. Ακόμα, και η διάθεσή σου που “φοράει” τα καλοκαιρινά της. Δεν χρειάζεται να ζοριστείς. Τι θα έλεγες να πάρεις το ποδήλατο σου και να απολαύσεις τη βόλτα σου, λίγο πριν ο ήλιος χαθεί από τον ορίζοντα; Μετά το γραφείο ή πριν από την έξοδο του ΣΚ. Εμπιστεύσου με! Έχει πολλά να σου προσφέρει.

– Σε αδυνατίζει, χωρίς πρακτικά να το αντιληφθείς. Σε αντίθεση με τα spinning classes που μπορεί να σε κουράσουν ακόμα και από το πρώτο δεκάλεπτο, μία βόλτα με το ποδήλατο έχει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερή ένταση. Έτσι, χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιήσεις, λες “bye – bye” σε αρκετές θερμίδες που καθόλου δεν τις θέλεις πάνω σου. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, 40 λεπτά ποδήλατο αρκούν για να κάψεις 350 θερμίδες, πράγμα που σημαίνει πως το αδυνάτισμα δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση τελικά.

– Ενδυναμώνει τα πόδια σου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την “πολλή” δουλειά που κάνεις σε πόδια και γλουτούς, όσο ακούς τη μουσική που σου αρέσει και απολαμβάνεις τη βόλτα σου. Το ποδήλατο ενδυναμώνει όλες τις μυικές ομάδες που υπάρχουν στα πόδια και στα χέρια σου, χωρίς να πονάς την ώρα που εκτελείς τη συγκεκριμένη άσκηση. Το καταλαβαίνεις το επόμενο πρωί που θα ανοίξεις τα μάτια σου.

– Βελτιώνει τη στάση του σώματος σου. Μην το γελάς, δεν είναι λίγο… Πόσες φορές έχεις αισθανθεί τον αυχένα σου να “πιάνεται” και αδυνατείς να καταλάβεις τι πάει στραβά κάθε φορά που ο έντονος πόνος σου “χτυπά” την πόρτα. Η απάντηση, ίσως, βρίσκεται στη λάθος στάση σώματος που εφαρμόζεις στη δουλειά και την καθημερινότητα σου. Για αυτό, π – ο – δ – ή – λ – α – τ – ο.

– Σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη άσκηση ως την καλύτερη για να αποφορτιστείς από το άγχος και τις υποχρεώσεις που συχνά σε “κυνηγάνε”. Τρέξε μακριά τους. Δύο ρόδες θα σε βοηθήσουν. Οι ρόδες του δίκυκλου φίλου σου. Κάθε τους κίνηση σου προσφέρει την ανάσα που χρειάζεσαι. Τη δικαιούσαι, ε;

– Και οι νοητικές σου ικανότητες δεν μένουν παραπονεμένες… Σαν να μην έφθανε αυτό, η προσοχή που επιβάλλεται να δείξεις, όσο κάνεις το ποδήλατο σου δίπλα σε αυτοκίνητο αναπτύσσει την ικανότητα της συγκέντρωσης και της μνήμης. Μην ξεχάσεις, λοιπόν, να απολαύσεις μία ποδηλατάδα δίπλα στη θάλασσα.

– Γυμνάζεται ο κορμός σου. Το σημείο που παραμελείς σε κάθε σου προπόνηση. Όμως, ένας γερός κορμός εξασφαλίζει ότι οι κοιλιακοί σου θα εμφανιστούν πιο εύκολα και σε μαθαίνει να περπατάς σωστά. Γιατί, δεν το κάνουμε όλοι με τον τρόπο τον ορθό…

– Αν είσαι αρχάρια, πρέπει να το δοκιμάσεις. Το ποδήλατο αποτελεί την πιο χαλαρή μορφή αερόβιας άσκησης που γυμνάζει συγχρόνως τους μύες σου. Δεν τους αφήνει σε δεύτερη μοίρα, όπως το περπάτημα. Σκέψου απλά ότι εσύ ρυθμίζεις την ταχύτητα, την ένταση, αλλά και πότε θα αφήσεις το πεντάλ.

Εκτός από όλα αυτά που μόλις διάβασες, είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς – σε μία εποχή που ο πλανήτης στέλνει “sos”, αλλά και το πιο οικονομικό, γιατί η βενζίνη δεν είναι και το φθηνότερο καύσιμο. Η Αθήνα άλλαξε. Ένας νέος περίπατος μπήκε στη ζωή σου. Περπάτησε τον, λοιπόν, με το ποδήλατο!

Read More

And More