Post-reveillon Hangover! Ήπιες πολύ και το πρωί ξύπνησες χάλια. Τι να κάνεις…

Το αλκοόλ απαιτεί μέτρο και προσοχή. Και το ξέρεις. Εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Κι αυτό το ξέρεις. Χθες το βράδυ όμως έχασες το μέτρο. Χριστούγεννα, φίλοι, πάρτι, νυχτερινή έξοδος, κέφι, χορός, σφηνάκια, ποτά…. Το αλκοόλ σε πρώτο πλάνο. Και σήμερα ξύπνησες άρρωστη. Φυσικά. Με τόσο δηλητήριο που ήπιες;

Δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Ο πονοκέφαλος σε τρελαίνει… Πρέπει να συνέλθεις! Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μπάρμαν Ελλάδος, Γιώργος Μενέλαος μοιράζεται μαζί σου τις πολύτιμες συμβουλές του για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα της επόμενης μέρας.

Ομοιοπαθητική!
Γιορτινές μέρες και αποκλείεται να μην σου βρίσκεται λίγο αλκοόλ στο σπίτι. Μπορεί ακόμη και στην ιδέα πως θα πιεις κάτι να νιώθεις αηδία, όμως είναι πρώτο πράγμα για να νιώσεις καλύτερα: “Πρέπει να πιεις κάποιο από τα λεγόμενα απεριτίφ (λικεράκια, χωνευτικά κτλ), για να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα την επόμενη μέρα” σημειώνει ο Γιώργος Μενέλαος. Λίγο Campari είναι αρκετό.

Ενυδάτωση τώρα!
Αν είχες προνοήσει να πιεις νερό, όσο ξεφάντωνες το περασμένο βράδι δεν θα βρισκόσουν σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό. Πιες πολύ νερό ή ακόμη και χυμούς (εκτός κι αν το στομάχι σου είναι ακόμη ευαίσθητο) και θα δεις πως γρήγορα θα νιώσεις καλύτερα. Παράλληλα θα ενυδατώσεις τον οργανισμό σου…

Το πρωτεϊνη θα σε… ξελασπώσει
Το ξέρω δεν έχεις κουράγιο ούτε να σηκωθείς από το κρεβάτι. Θα νιώσεις όμως πολύ καλύτερα αν ετοιμάσεις ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες. “Η κατανάλωση αλκοόλ σκοτώνει τις πρωτεΐνες στον οργανισμό σου. Ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις τις απαραίτητες πρωτεΐνες για τον οργανισμό” σημειώνει ο μπάρμαν Γιώργος Μενέλαος. Μήπως την επόμενη φορά να πάρεις σε ταπεράκι μερικά από τα νόστιμα φαγητά της προηγούμενης βραδιάς; Έτσι για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις.

Μυστικά από στόμα σε στόμα…
Κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα διάφορες προτάσεις για να νιώσεις καλύτερα. Συχνά, μια ασπιρίνη και πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει…

Ο φυσικός χυμός του hangover
Είναι το antivirus του hangover σύμφωνα με τους “ειδικούς” στο είδος! Βάλε στο μπλέντερ 2 μπανάνες, μια ασπιρίνη, 1 κουταλιά μέλι και γάλα. Το στομάχι σου θα ηρεμήσει, ενώ οι μπανάνες θα σου δώσουν βιταμίνες, μαγνήσιο και κάλιο. Το μέλι θα αυξήσει τα μειωμένα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα.

Των φρονίμων τα παιδιά…
Πολλοί είναι εκείνοι που αν νιώσουν το… hangover να έρχεται, παίρνουν τα μέτρα τους πριν πέσουν στο κρεβάτι. Πολύ νερό, μια φρυγανιά και ένα αναβράζον παυσίπονο πριν κοιμηθείς, θα σε γλιτώσουν από μπελάδες το πρωί.

Read More

And More