Pranayama: Γιατί η αναπνοή δεν είναι απλή υπόθεση

Πετάγεσαι από το κρεβάτι σαν την τρελή… να ετοιμαστείς, να ντυθείς και κατ’ ευθείαν στη δουλειά. Τρέξιμο όλη την ημέρα και μετά πάλι σπίτι. Να μαζέψεις λίγο το χάος, να βγεις μια βόλτα με τη κολλητή σου. Ραντεβού με τον οδοντίατρο… ΑΝΑΠΝΟΗ! Breathe in… breath out! H αναπνοή μπορεί να είναι ένα απλό και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, όμως δεν πρέπει να αμελείς να προσέχεις πως την εξασκείς και αν αναπνέεις σωστά! Αυτό υπόσχεται να σε διδάξει η Pranayama, τεχνική σωστής αναπνοής που εξασκούν όσοι ασχολούνται και με τη yoga.

TI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

– Σε διδάσκει τον τρόπο να αναπνέεις σωστά. Έχουμε συνηθίσει να αναπνέουμε λάθος χωρίς να χρησιμοποιούμε όλη την χωρητικότητα των πνευμόνων, πράγμα που είναι και ανθυγιεινό αλλά μπορεί να προκαλέσει και πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά σου. Θα μάθεις να αναπνεέις πιο βαθειά και αργά – δηλαδή σωστά.

– Με τη σωστή αναπνοή θα αποβάλλεις τις τοξίνες από το σώμα, κάτι που θα σε προστατεύσει από μια σειρά ασθενειών

– Βοηθά πάρα πολύ στην πέψη. Ο σωστός τρόπος αναπνοής θα κάνει το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει πιο αβίαστα, ενώ θα δεις διαφορά και στο φούσκωμα και την δυσκοιλιότητα!

– Η σωστή αναπνοή θα σε κάνει να αναπτύξεις την συγκέντρωση και την πνευματική σου απόδοση. Όταν μάθεις να αναπνέεις εις βάθος, τότε θα μπορέσεις να αποβάλλεις και το στρες, να ηρεμήσεις και να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να σε αποσπά τίποτα.

– Pranayama και anger management: Μέσα από την αυτοσυγκέντρωση, μπορείς να ελέγξεις καλύτερα και τα νεύρα σου, αλλά και τις αντιδράσεις σου. Το μυαλό λειτουργεί πιο καθαρά, προκειμένου να αποφύγεις αντιδικίες και λάθος αποφάσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Pranayama δεν πρέπει να εξασκείται χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία. Χρειάζεται την κατάλληλη καθοδήγηση από κάποιον ειδικό προκειμένου να εφαρμόζεται σωστά και να σου προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα, την ευεξία και την χαλάρωση που αναζητάς. Αν μάλιστα την συνδυάσεις με ασκήσεις Yoga τότε τα ωφέλη της είναι πολυ΄πιο σύντομα ορατά!

Read More

And More