Helena Christensen! Ένα Top Model παλιάς κοπής και τα fitness μυστικά του

Ανήκει στο roaster των μοντέλων που όλοι αποκαλούσαμε Top Model. Η Δάνο-περουβιανή με τα σμαραγδένια μάτια αποτέλεσε αγγελάκι της Victoria’s Secret, ταυτόχρονα με την Tyra Banks, έγινε εξώφυλλο για δεκάδες (ίσως και το εκατοντάδες δεν θα ήταν υπερβολή) περιοδικά, μπήκε στη λίστα με τις πιο σέξι γυναίκες του κόσμου και στέφτηκε στην αρχή της καριέρας της Miss Denmark, αλλά και Βασίλισσα της ομορφιάς-Beauty Queen. Σήμερα, η Helena Christensen είναι 46 ετών και διατηρεί το κορμί της και την εμφάνισή της με τρόπο τόσο εντυπωσιακό που μοιάζει εξωπραγματικός.

Γιατί δηλώνει πως αν ήταν παχύσαρκη δεν θα μπορούσε να χάσει ποτέ τα περιττά κιλά; Πώς καταπολεμά την ακατανίκητη “βαρεμάρα” για τη γυμναστική; Τι την κάνει να διστάζει κάποια αισθητική επέμβαση και πώς κατά τη γνώμη της ο σωστός φωτισμός μπορεί να κρύψει υπέροχα τα σημάδια του χρόνου;

Τα γονίδια μιας Βορειο-ευρωπαίας, στο πρόσωπο μιας εξωτικής Ινδιάνας
Η Christensen είναι μάλλον ο ιδανικός συνδυασμός. Μελαχρινή με εξωπραγματικά μάτια από το ινδιάνικο DNA και ύψος και κορμοστασιά από το δανικό. Κι αυτό είναι και το βασικό της μυστικό σε ό, τι αφορά στη διατροφή. Τι εννοούμε; Πως η Helena δεν έκανε, δεν κάνει και δεν φαίνεται να έχει διάθεση να κάνει ποτέ της δίαιτα. Γιατί;
“Επειδή λατρεύω και απολαμβάνω το φαγητό. Πιστεύω πως είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν πόσο τυχερή είμαι που δεν έχω τέτοια διατροφικά προβλήματα. Αν ήμουν υπέρβαρη, θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μείνω πιστή σε μια δίαιτα και να χάσω κιλά”

Η Helena δεν ακολουθεί λοιπόν δίαιτα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν προσπαθεί να προσέχει τη διατροφή της, γιατί αυτό έχει να κάνει και με την ποιότητα όσων απολαμβάνει. Φροντίζει να επιλέγει όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και έχει ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα, στο οποίο δεν χωρούν αναβολές όταν πρόκειται για το πρωινό, το βραδινό ή το μεσημεριανό της.

Μην κρίνεις, για να μην επικριθείς…
Η Helena είναι από τις επώνυμες που δεν ανέχονται τα επικριτικά σχόλια για τα κιλά ή την εμφάνισή κάποιου, πράγμα που δείχνει τόσο με τη στάση της απέναντι στη γυμναστική και τη διατροφή, όσο και με τον τρόπο ζωής της. Πριν από μερικά χρόνια είχε γράψει ένα ανοιχτό γράμμα στην Kim Kardashian, με αφορμή τα κιλά που είχε βάλει η τελευταία στην εγκυμοσύνη της. “Νιώθω πως προδίδω τον εαυτό μου αν δεν μιλήσω για κάτι που είναι πέρα, για πέρα άδικο. Με την Kim κοίταξα πέρα από το γεγονός πως είναι δημόσιο πρόσωπο και υπερασπίστηκα το αυτονόητο. Ό, τι δηλαδή μια έγκυος γυναίκα δεν μπορεί να επικρίνεται με τόσο αηδιαστικό τρόπο”

Σε άψογη φόρμα με… μπουνιές!
Η γυμναστικές τις συνήθειες ξεκινούν τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου, αφού όσο ήταν πιο νέα η Beauty Queen δεν γυμναζόταν καθόλου (!!). “Προπονούμαι στο μποξ εδώ και επτά χρόνια και όταν είμαι στο σπίτι μου στην Κοπεγχάγη, λατρεύω να κολυμπώ στον Ωκεανό. Κάνω επίσης yoga, κυρίως χαιρετισμούς στον ήλιο”. Όπως μάλιστα παρατηρούν όσοι την έχουν παρακολουθήσει, η Christensen, που έχει ένα πανέμορφο vintage αυτοκίνητο Moriss, μετακινείται κατά κύριο λόγο με τα πόδια. Τι σημαίνει αυτό; Πως περπατά πολύ και αυτό είναι από μόνο του μια καλή αρχή.

Γυμναστική η… βαρετή
Πριν αρχίσεις να αισθάνεσαι δυσφορία για τις τέλειες γυναίκες-celebrities που βρίσκουν την ομορφιά της ζωής στα μαρούλια και τη yoga, μάθε πως η Helena βαριέται απερίγραπτα να πηγαίνει στο γυμναστήριο. “Τώρα γυμνάζομαι. Πηγαίνω στα μαθήματα μποξ βαρυγγομώντας και η ώρα περνά τόοοσο αργά. Κάνω δεκάδες ασκήσεις και κάθε φορά που σηκώνω το κεφάλι να δω το ρολόι, έχουν περάσει μόλις επτά λεπτά” εξηγεί με δυσφορία για τα μαθήματα μποξ.

Γιατί όμως μποξ και όχι κάτι άλλο; “Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση ο τύπος της γυμναστικής. Το μποξ είναι μια εξάσκηση που πραγματικά ‘σκίζει’. Είναι hardcore προπόνηση, αλλά αφού πάω που πάω, προτιμώ να έχω και άμεση ανταπόδοση”, συμπληρώνει.

Τέλος, η Helena εξηγεί πως καταλαβαίνει πόσο καλό κάνει η σωστή διατροφή και η γυμναστική, αυτό όμως δεν αρκεί. “Και τα δύο σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα, αλλά είναι τόσο δύσκολο να πειθαρχήσεις και να έχεις διάρκεια” εξηγεί.

Στα 35 νοιάσου και γυμνάσου
Από την άλλη, η Christensen εξηγεί πως τελικά της βγήκε σε καλό που ξεκίνησε να γυμνάζεται αργά! “Είμαι χαρούμενη που δεν ξεκίνησα τη γυμναστική όταν ήμουν νεότερη, γιατί πιστεύω θα είχα παρατηρήσει περισσότερες αλλαγές πάνω μου με τα χρόνια. Άρχισα στα 35 μου περίπου και αυτό σαν να εξουδετέρωσε τις αλλαγές που παρατηρεί μια γυναίκα στο σώμα της αυτή τη χρονική περίοδο”.

Η λεπτή γραμμή της… αισθητικής
Στον κόσμο της showbiz έχουμε δει πολλές επώνυμες να καταφεύγουν στο νιστέρι μετά από κάποια ηλικία. Η Δανή όμως δεν μπήκε στο δέλεαρ. “Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα σε μια ‘οκ’ εμφάνιση και το να δείχνεις σαν φρικιό. Αυτό είναι που με κρατάει πίσω. Φαντάζεσαι να βγεις από μια επέμβαση και να συνειδητοποιήσεις πως έχουν κάνει κάτι λίγο… παραπάνω από όσο πρέπει;”

Αυτό το video clip από τις αρχές του ’90, πέρασε στην ιστορία σαν ένα από τα πιο σέξι όλων των εποχών. Guess What!! Η πρωταγωνίστρια, δίπλα στον Chris Isaak είναι η Helena Christensen.

Τι προτείνει για να… σταματήσεις τα σημάδια του χρόνου; “Νομίζω το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ροοστάτες ώστε να χαμηλώνεις το φωτισμό του σπιτιού σου. Κι όταν ούτε ο χαμηλός φωτισμός λειτουργεί, σβήσε τα φώτα και άναψε κεριά”

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Rita Ora
Kate Mara
Amber Heard

///

Anja Rubik
Kendall Jenner
Natalia Vlodiavona

///

And More