Οι 10 συμβουλές αδυνατίσματος από τις αδερφές Kardashian που αξίζει να ακολουθήσεις!

Αφού σου είχα παρουσιάσει ΕΔΩ τις 10 διατροφικές συμβουλές των αδερφών Kardashian που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθήσεις, αποφάσισα αυτήν την φορά να μην είμαι τόσο άδικη και αυστηρή μαζί τους. Μιας λοιπόν και η απώλεια βάρους που έχουν υποστεί και οι τρεις είναι εμφανής, είπα να σου γράψω για τις 10 συμβουλές αδυνατίσματος που κατά καιρούς έχουν δώσει στη δημοσιότητα και που πραγματικά αξίζει να υιοθετήσουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Ναι το ξέρω, είναι λίγο σχήμα οξύμωρο, αλλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τις αδερφές Kardashians, οι οποίες έχουν δοκιμάσει άπειρες στρατηγικές για να αδυνατίσουν!

Νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε ένα πέρασμα από τη ζυγαριά τους και να σου θυμίσω για ακόμα μια φορά πως η Kourtney έχασε 17 κιλά σε πέντε μήνες, η Khloe έχει μείνει σχεδόν μισή έχοντας χάσει 20 κιλά και φυσικά το αναπάντεχο makeover έρχεται από την Kim που πλέον ζυγίζει 30 κιλά λιγότερο από ότι τη θυμόμαστε. Όσο για την Kendal, τι να πει κανείς; Είναι από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα σήμερα και με τέλειο σώμα…
Μετά από αυτήν την εισαγωγή λοιπόν, ας περάσουμε να δούμε τις
DO, για αυτή τη φορά, συμβουλές των αδερφών Kardashian!

1. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους
Είναι γνωστό ότι η Kim πήρε πολλά κιλά όταν ήταν έγκυος στο μικρό Saint! Όταν αποφάσισε λοιπόν να αδυνατίσει, καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς της, ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους με την απώλεια βάρους που επιτύγχανε και το στόχο που ήθελε να φτάσει. Από τη φωτογραφία θα καταλάβεις ότι ήθελε να επιστρέψει στην παλιά της εικόνα, αυτή του 2010!

Η γνώμη του ειδικού:
Οι άνθρωποι που ζυγίζονται συχνά τείνουν να φτάνουν το στόχο τους πιο εύκολα, καθώς καταλαβαίνουν τι τους “κάνει” και τι όχι, στο κομμάτι της διατροφής πάντα. Βέβαια, σημαντικό θα ήταν να μην θεωρήσουμε το ζύγισμα σαν μια ψυχαναγκαστική κίνηση και σαν έναν τρόπο να εκφοβίσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Για αρχή, καλό θα ήταν να θέσουμε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Κάθε φορά που τους φτάνουμε -και αν χρειάζεται βέβαια- συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στα κιλά που θέλουμε.



2. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα shake πρωτεΐνης

Η Kourtney έχει δηλώσει ότι κάθε πρωί πίνει ένα shake πρωτεΐνης με μπανάνα, μήλο, άπαχο γιαούρτι, γάλα, αμύγδαλα, κανέλα, πάγο και μια δόση σκόνη πρωτεΐνης.

Από την άλλη, η Khloe έχει πει πως κάθε φορά που επιστρέφει σπίτι από το γυμναστήριο, πίνει ένα shake πρωτεΐνης για να καταλαγιάσει την πείνα της και να αποτρέψει την υπερφαγία.

Η γνώμη του ειδικού:
Το πρωινό μας γεύμα πρέπει να περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης. Τα smoothies για παράδειγμα (ακόμα κι αν περιέχουν σκόνη πρωτεΐνης), είναι ένας εύκολος και “βολικός” τρόπος να λάβεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Morning ritual. @ManukaDr oil on my eyelids and honey in my avocado smoothie! #BeeingKourtney #ManukaAmbassador

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) στις

3. Κατανάλωσε το ίδιο πρωινό για 6 μήνες και μετά άλλαξέ το
Σύμφωνα με όσα έχει πει η Kourtney, καταναλώνει το ίδιο πρωινό καθημερινά και για 6 μήνες και έπειτα το αλλάζει με κάτι άλλο για το υπόλοιπο του χρόνου.

Η γνώμη του ειδικού:
Αυτή είναι μια πολύ καλή συμβουλή για απώλεια βάρους. Βρες ένα γευστικό πρωινό με λίγες θερμίδες, που θα σε διατηρεί χορτάτη και κατανάλωσε το για μερικούς μήνες καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχεις τις θερμίδες που λαμβάνεις και θα θέσεις όρια στον ίδιο σου τον εαυτό, ώστε να μην υποκύψει σε κάποιο θερμιδοφόρο γεύμα. Εν ολίγοις, είναι μια συνήθεια που θα κάνει καλό στη διατροφή σου, αρκεί να βρεις το ιδανικό πρωινό που να ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου!

4. Περιόρισε τις θερμίδες σου
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο της Kim Kardashian, Colette Heimowitz, η ζουμερή σταρ δεν κατανάλωνε περισσότερες από 1.800 θερμίδες την ημέρα.

Η γνώμη του ειδικού:
Ενώ πολλές φορές η καταμέτρηση θερμίδων μπορεί να μας οδηγήσει στην τρέλα, ταυτόχρονα είναι αρκετά απαραίτητη αν θέλουμε να αδυνατίσουμε. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που “παρακολουθούν” ό,τι καταναλώνουν, τείνουν να είναι πιο αδύνατα, από όσους δεν δίνουν βάση στις θερμίδες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γίνεται να γνωρίζουμε ακριβώς τις θερμίδες που περιέχει κάθε γεύμα. Αν όμως αυξήσεις τη μερίδα της σαλάτας σου και μειώσεις για παράδειγμα το μεσημεριανό γεύμα, μπορείς και από μόνη σου να καταλάβεις ότι έχεις “σώσει” αρκετές θερμίδες.

Βέβαια, οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνει καθημερινά ο καθένας εξαρτώνται από την ηλικία, το φύλο, το βάρος, το ύψος, τη ζωή που κάνει.

5. Διοχέτευσε τα αρνητικά συναισθήματα στην άσκηση που αγαπάς
Η Khloe όταν χώρισε με τον Lamar πέρασε τη χειρότερη και πιο καταθλιπτική περίοδο της ζωής της. Αντί λοιπόν να “βυθιστεί” στον καναπέ, στο φαγητό και στα άσχημα συναισθήματα, προσπάθησε να το ξεπεράσει με τον personal trainer Gunnar Peterson, ο oποίος της έμαθε να αγαπάει το σώμα της και τη γυμναστική.

Η γνώμη του ειδικού:
Αντικαθιστώντας την καταστροφική διατροφική συμπεριφορά με παραγωγικά μέσα (όπως η άσκηση), σίγουρα θα δεις διαφορά στο σώμα σου… προς το καλύτερο φυσικά! Επίσης, όταν το σώμα ασκείται, ο οργανισμός απελευθερώσει ενδορφίνες, ορμόνες που να ανακουφίζουν από το άγχος και βελτιώνουν τη διάθεση.

Μην ξεχνάς ότι η διατροφή με τη ψυχολογία συνδέονται άμεσα. Η κακή ψυχολογία φέρνει τη λάθος διατροφή, ενώ η καλή διατροφή φέρνει την καλή ψυχολογία!

6. Κατανάλωσε τις ίδιες ποσότητες φαγητού καθημερινά, ανεξάρτητα με την ένταση την προπόνησης
Η Kim λαμβάνει καθημερινά τον ίδιο αριθμό θερμίδων, ανεξάρτητα με το αν θα ακολουθήσει έντονη ή ήπια άσκηση. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η διατροφολόγος της, τις ημέρες που γυμνάζεται περισσότερες ώρες δεν καταναλώνει μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού και ακολουθεί κανονικά τη διατροφή των 1.800 θερμίδων.

Η γνώμη του ειδικού:
Ενώ σε γενικές γραμμές πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο γυμναζόμαστε, τόσο περισσότερα “καύσιμα” χρειαζόμαστε, αυτό μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απώλεια βάρους και να χάσουμε τον έλεγχο. Αυτή η τακτική ενδείκνυται περισσότερο για τους αθλητές.

7. Κατανάλωσε 12 φλιτζάνια τσάι detox την ημέρα
Η Kendall είχε δηλώσει ότι το πρωινό της ξεκινάει με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, το οποίο γεμίζει άλλες 11 φορές μέσα στην ημέρα.

Η γνώμη του ειδικού:
Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας κρατήσει στην τουαλέτα όλη την ημέρα, λόγω των διουρητικών ιδιοτήτων του τσαγιού. Παρόλα αυτά, το πράσινο τσάι ενισχύει το μεταβολικό ρυθμό, προσφέρει ενέργεια λόγω της τεΐνης, καίει το λίπος και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

8. Πρόσθεσε πρωτεΐνη σε 3 γεύματα της ημέρας
Η Kim περιλαμβάνει 170γρ. πρωτεΐνης σε κάθε της γεύμα. Οι πηγές που επιλέγει είναι τα αυγά, τα λαχανικά, μια φέτα τυρί, ψητό σολομό, κοτόπουλο.

Η γνώμη του ειδικού:
Υπάρχουν διαφορετικές συστάσεις σχετικά με τις πρωτεΐνες που χρειάζεται ο καθένας, αλλά σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο τρως αυτές τις τροφές, τόσο πιο πλήρης θα αισθανθείς. Η πρωτεΐνη έχει ζωτική σημασία για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ειδικά την περίοδο που προσπαθούμε να χάσουμε το λίπος από το σώμα.

9. Προτίμησε τις μπάρες δημητριακών για να νιώθεις χορτάτη
Η διατροφή της Kim περιλαμβάνει μπάρες δημητριακών μεταξύ των γευμάτων, ώστε να τη διατηρούν χορτάτη και να αποφεύγει τα “τσιμπολογήματα”. Η κάθε μπάρα έχει 150 θερμίδες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Η γνώμη του ειδικού:
Συνήθως οι μπάρες δημητριακών περιέχουν πολλά συστατικά που δεν γνωρίζουμε και κάποιες φορές ίσως δεν είναι τόσο “φιλικά” για τη δίαιτά μας. Παρόλα αυτά, αν έχουμε βρει μια μπάρα με λίγες θερμίδες και χωρίς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, μπορεί να προκαλέσει το αίσθημα κορεσμού μεταξύ των γευμάτων και όντως να μην υποκύψουμε στα υπερφαγικά επεισόδια. Καταλαβαίνεις ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσεις τον αριθμό της ζυγαριάς σου.

10. Φάε ό,τι επιθυμείς
Είναι γνωστό ότι η Kendall ακολουθεί μια διατροφή, όχι τόσο ιδανική για μοντέλα. Αγαπάει τα burgers, την πίτσα και το φαγητό στα fast foods εστιατόρια.

Η γνώμη του ειδικού:
Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλύτερες και θρεπτικές τροφές από όσες αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν συγκρίνουμε όμως τη διατροφή της Kendall με μια vegan διατροφή, ίσως το να τρως ότι επιθυμείς και σε μικρές ποσότητες θα σε κρατήσει μακριά από την υπερφαγεία.

Φαντάσου ότι όταν έχεις στερηθεί για αρκετό καιρό μια πίτσα ή τις πατάτες τηγανιτές, μετά θα “πέσεις με τα μούτρα” και θα καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητες. Όταν όμως υπάρχουν σε αραιά χρονικά διαστήματα στη διατροφή σου, δεν σου λείπουν τόσο, οπότε και δεν τα υπερκαταναλώνεις!

Δες ΕΔΩ πόσα κιλά, τι ύψος και τι αναλογίες έχουν οι αδερφές Kardashians – Jenners και πολλές ακόμα stars!

And More