Zooey Deschanel! Ποια είναι τα fitness μυστικά της και γιατί έχει τρόφιμα στην κατάψυξη χωρίς να τα τρώει;

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός… Η Zooey ζει τη ζωή της στο έπακρο. Μας πρωτοσυστήθηκε μέσα από την ταινίας “Almost Famous” και έκτοτε έχει μια σειρά από ταινίες στο ενεργητικό της. Τελευταία πρωταγωνιστεί στην αμερικάνικη σειρά “New Girl”!

H όμορφη Αμερικανή με το περίεργο όνομα όμως έχει και μια… ιδιαίτερη σχέση με τη διατροφή.

Πώς ακολουθείς σωστή διατροφή όταν έχεις αλλεργία στο αλεύρι, το αυγό ή τα γαλακτοκομικά; Ποια είναι τα μυστικά της για σωστή διατροφή; Πώς η γυμναστική την έκανε πιο… ήρεμο άνθρωπο; Έχουμε όλα τα μυστικά της εδώ!

Διατροφή για περιοδεία…
Είπαμε η Zooey δεν είναι μόνο ηθοποιός. Κάνει περιοδείες και τραγουδά… Πώς συνδυάζει λοιπόν καλή διατροφή, όσο βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι; “Πιστεύω πως μπορώ να είμαι πιο πειθαρχημένη. Ποτέ δεν μπορώ να φάω πριν από το show γιατί θα αισθάνομαι χάλια πάνω στη σκηνή. Και σχεδόν σε κάθε πόλη που σταματούμε φροντίζω να επισκέπτομαι μαγαζάκια με φρέσκα τρόφιμα” επισημαίνει.

Κάπως έτσι δεν λείπουν ποτέ από τη διατροφή της τα απαραίτητα της σωστής διατροφής. “Θέλω να είμαι σίγουρη πως πάντα υπάρχει κάτι να φάω – λαχανικά, φρούτα, άπαχο κρέας και ξηροί καρποί” αναφέρει.

Το τεστ της χορτοφαγίας

“Δοκίμασα να ακολουθήσω αυστηρά χορτοφαγική διατροφή, όμως δεν μπόρεσα να μείνω πιστή” αναφέρει με κάθε ειλικρίνεια. “Έχω πολλές ευαισθησίες – αλεύρι, αυγά, σόγια κτλ – και ήταν πολύ δύσκολο για μένα να τρώω σωστά. Πολλές φορές ήταν αδύνατο για μένα να φάω ακόμη και σε τυπικό vegan εστιατόριο” επισημαίνει.

Το μυστικό της; Δεν τσιμπολογά ποτέ!
“Προσπαθώ να μην τσιμπολογάω, να μην τρώω καθόλου σνακ. Το ξέρω ακούγεται περίεργο – αφού υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να έχουν συνέχεια κάτι μαζί τους για να τσιμπάνε. Αν όμως το κάνω, τότε δεν θα έχω όρεξη για το γεύμα μου. Έτσι, τρώω 3 μεγάλα γεύματα τη μέρα και αν πεινάσω ενδιάμεσα ίσως φάω ένα μήλο” εξηγεί. Γίνεται; Τι να σου πω…

Η Zooey άλλωστε είναι μάλλον λιγάκι διαφορετική από τον απλό καταναλωτή. Ας πούμε μπορεί να έχει την κατάψυξή της γεμάτη τρόφιμα, τα οποία δεν θα αγγίξει ποτέ. “Είναι περίεργο, αλλά το ότι γνωρίζω απλά πως κάτι υπάρχει στο ψυγείο μου, μου αρκεί. Αν το καταναλώσεις δεν υπάρχει πια η επιλογή… δεν είναι εκεί όταν το θελήσεις! Και μου αρέσει να έχω επιλογές” Ό, τι κατάλαβες, κατάλαβες…

Μια εξαιρετική chef με αγάπη για την καλή διατροφή
Έχεις γνωρίσει πολλές γυναίκες που δεν τρελαίνονται για τα γλυκά; Ε, μια από αυτές είναι και η Zooey. Αυτό δεν την αποτρέπει όμως από το να ψήνει λιχουδιές για φίλους. “Μπορεί να μην μου αρέσουν τα γλυκά τόσο, όμως βρίσκω πολύ ωραίο να ψήνω γλυκάκια για άλλους – cupcakes, cookies και τούρτες”!

Κατά τα άλλα η σπεσιαλιτέ της μάλλον επικεντρώνεται γύρω από το πέστο: “Μαγειρεύω πολύ ωραίο σπαγγέτι από κινόα, πέστο και κολοκύθι. Άλλωστε το πέστο είναι κάτι με το οποίο μπορείς να πειραματιστείς. Τι μια μέρα βάζεις καρύδια αντί για κουκουνάρι για παράδειγμα. Είναι επιτυχία σε κάθε δείπνο που το ετοιμάζω” εξηγεί.

Γλυκιές αμαρτίες
Κι αν λέει πως δεν τρελαίνεται για τα γλυκά, η αμαρτία της είναι… γλυκιά. Η απόλαυση που δεν απαρνιέται ποτέ ονομάζεται cookies σοκολάτας (βέβαια χαμηλά σε γλυκαιμικό δείκτη), τα οποία βρίσκει στο BabyCakes, κατάστημα στη Νέα Υόρκη.

Γυμναστική για… καλή διάθεση
Ούτε η γυμναστική της όμως είναι… μονοδιάστατη. “Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα μαζί. Πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο. Γυμνάζομαι 1 ώρα τη μια μέρα, κάνω ένα διάλειμμα την επόμενη και ξανά το ίδιο. Έχω επίσης κάνει 6 χρόνια χορό, πράγμα που λατρεύω. Ο χορός είναι πολύ καλή καρδιαγγειακή άσκηση” αναφέρει στο Health Magazine.

Άλλωστε για την Zooey η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις ισορροπία και να έχεις καλή διάθεση. “Όταν ήμουν μικρή ήμουν πραγματικό “νευρόσπαστο”! Αφού μπήκα στην ομάδα κολύμβησης ηρέμησα. Η γυμναστική είναι ο καλύτερος ισορροπιστής της διάθεσης”!

Μάθε όλα τα fitness μυστικά των stars κάνοντας κλικ επάνω στη φωτογραφία τους

Jessie J
Σόφη Πασχάλη
Olivia Palermo

Michelle Obama
Jessica Hart
Λάουρα Νάριες


And More