Συμβουλές διατροφής για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα

Οι ημέρες του Πάσχα τελείωσαν, αλλά ένα είναι το σίγουρο: Νοιώθεις ακόμη βαρύ το στομάχι σου από τη μαγειρίτσα, τα κρέατα, το κοκορέτσι, τα ορεκτικά και τις υπόλοιπες πασχαλινές λιχουδιές. Είναι γνωστό άλλωστε πως Πάσχα σημαίνει διακοπές στο χωριό ή στο αγαπημένο σου νησί, ξεκούραση, παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους και κυρίως καλό και πολύ φαγητό. Τα τραπέζια είναι γεμάτα και πλούσια κι εσύ δεν μπορείς να συγκρατηθείς. Γιορτές είναι άλλωστε και επιτρέπονται μερικές παρασπονδίες.

Κι αφού το ευχαριστήθηκες, επέστρεψες στη βάση σου γεμάτη ενοχές. Δεν υπάρχει λόγος μιας και μπορείς να ακολουθήσεις οκτώ συγκεκριμένες διατροφικές συμβουλές που θα σε σώσουν από τις ενοχές και τα έξτρα κιλά που πιθανότατα πήρες. Παράλληλα όμως θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου ενόψει του επόμενου τριημέρου αλλά και του καλοκαιριού που είναι πλέον κοντά. 

8 Tips αποτοξίνωσης

1. Αρχικά πρέπει να εξαφανίσεις από το σπίτι όλες τις τροφές που σε επηρεάζουν και σε κάνουν να χαλάς τη δίαιτα σου. Τα τσουρέκια και τα κουλούρια είναι οι πιο συχνοί ύποπτοι και καλό θα ήταν να τα μοιράσεις σε φίλους και γνωστούς.

2. Αύξησε σημαντικά την κατανάλωση υγρών, ώστε να βοηθήσεις το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες. Εκτός από νερό θα σε βοηθήσει το πράσινο τσάι, η λουίζα, το γαϊδουράγκαθο (καθαρίζει το συκώτι) και το τσάι μάτσα.

3. Θα μπορούσες να κάνεις μία ή δύο ημέρες “αποτοξίνωσης”, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και άπαχα γαλακτοκομικά μόνο. Αυτό θα σε βοηθήσει  να αισθανθείς περισσότερο ελαφριά αλλά και να κάνεις και μια ψυχολογική επανεκκίνηση για μια ισορροπημένη διατροφή μετά τις υπερβολές του Πάσχα.

4. Προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα έτσι ώστε ο οργανισμός σου να αντισταθμίσει (και με αυτόν τον τρόπο) τις επιπλέον θερμίδες που έχεις καταναλώσει.

5. Αν και θεωρείς πως έχεις καταναλώσει υπερβολική ποσότητα κρέατος, η αυξημένη πρωτεΐνη μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα κοτόπουλο η ψάρι είναι απαραίτητη. Δεν είναι το κρέας αυτό που σε έχει επιβαρύνει, αλλά τα συνοδευτικά και τα γλυκά.

6. Προσπάθησε να μην καταναλώσεις μέσα στην εβδομάδα αλκοόλ και ζάχαρη.

7. Ξεκίνησε την ημέρα σου με ένα smoothie από φρούτα, λαχανικά και γάλα αμυγδάλου.

8. Το βράδυ μπορείς να επιλέξεις ένα γιαούρτι με λίγη βρόμη ή μία σαλάτα ή μία κρύα σούπα λαχανικών.

Read More

And More