Tέσσερις λόγοι που αγαπάμε τα cranberries

To μικρό κόκκινο φρουτάκι, εκτός από υπέροχο χρώμα και άρωμα σε ό, τι και αν το προσθέσεις, φιγουράρει μεταξύ των γνωστών και μη εξαιρετέων superfoods, τόσο για τις θρεπτικές-διατροφικές του ιδιότητες, όσο και για τη συμβολή του στην υγεία.

Γι’ αυτό σου λέω… έχουμε τουλάχιστον τέσσερις σοβαρούς λόγους να το αγαπάμε και άλλους τόσους να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας, γιατί:

1. Τo cranberry είναι τάση!
Γιατί είναι ένα super food που σε κάνει πιο όμορφη και υγιή.

//

2. Ασπίδα για την υγεία
Το θαυματουργό κόκκινο φρουτάκι είναι γνωστό κυρίως για την ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση του. Βάλε στη διατροφή σου δύο ποτήρια χυμού από αυθεντικό κράνμπερι την ημέρα, και πες «αντίο» στις ουρολοιμώξεις και τις κυστίτιδες.

Όμως το cranberry είναι ακόμα, πολύ πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από πολλά κοινά φρούτα, όπως το σταφύλι, το μήλο ή το δαμάσκηνο. Το αυθεντικό κράνμπερι περιέχει 9584 μονάδες ORAC* ανά 100 γρ., ενώ τα μύρτιλα περιέχουν μόλις 2400, οι φράουλες 1540 και τα πορτοκάλια 750 μονάδες.

Το γεγονός αυτό το κάνει πολύτιμο σύμμαχο κατά του καρκίνου και σε βοηθά να διατηρήσεις μια υγιή καρδιά.

3. Μυστικό ομορφιάς
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του κράνμπερι καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση και αναζωογονούν το δέρμα, δίνοντάς του υγιή και σφριγηλή όψη. Επιπλέον, η δράση του κατά των βακτηρίων προφυλάσσει από την οδοντική πλάκα και σου χαρίζει λαμπερό χαμόγελο.

/

Celebrity Tip: Μην το πιείτε, λουστείτε! Η λαμπερή επίδραση του cranberry δεν περιορίζεται στην κατανάλωσή του, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει και… ως προϊόν ομορφιάς! Ειδικά αν είσαι κοκκινομάλλα. Τι θα έλεγες να αντικαταστήσεις σε ένα λούσιμο το νερό με φρέσκο χυμό; Η Nicole Kidman πάντως φαίνεται πως ξεβγάζει τα μαλλιά της με χυμό cranberry για να αναδείξει τις πυρόξανθες ανταύγειες των μαλλιών της. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

4. Γευστική απόλαυση

Ένα ποτήρι χυμού cranberry θα σου δώσει φυτικές ίνες, άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Οι χυμοί από αυθεντικό cranberry της Ocean Spray κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις για να επιλέγεις, ανάλογα με την όρεξή σου.

//

Πριν από τη γυμναστική, κατανάλωσε μια χούφτα αποξηραμένα cranberries, για φουλ ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Τα αυθεντικά αποξηραμένα cranberries της Ocean Spray κυκλοφορούν σε πρακτικές συσκευασίες, για να τα απολαμβάνεις κάθε φορά που χρειάζεσαι ένα γευστικό σνακ.

/

Πρόσθεσε cranberries στις σαλάτες σου, στα κέικ και τα μπισκότα, ή δοκίμασε τις σάλτσες cranberry της Ocean Spray που θα νοστιμίσουν στο λεπτό το ψητό κρέας και το ψάρι σου.

//

Για να μάθεις περισσότερα για τα προϊόντα από αυθεντικό cranberry της Ocean Spray, μπες στο www.oceanspray.gr

/

Read More

And More