Θες να έχεις ενέργεια μετά το γυμναστήριο; Αυτά τα snacks θα σου την προσφέρουν απλόχερα

Η διατροφή και η συστηματική άσκηση είναι το κλειδί της ευεξίας και της εσωτερικής αρμονίας. Αυτό σου το έχω ξαναπεί. Αρκετοί κάνουν το λάθος να τρώνε όλο και πιο λιπαρά φαγητά από τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους στο γυμναστήριο και τις προπονήσεις. Άλλοι, πάλι που δε θέλουν να κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, περιορίζονται στο να καταναλώνουν μικρότερες μερίδες.

Όμως, τελικά, τι είναι το σωστό; Μα, φυσικά, ένας αρμονικός συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής και άσκησης. Μιας που ανέφερα την άσκηση, στο σημείο αυτό θέλω να σου πω ότι είναι εξίσου σημαντικό να τρως και πριν την προπόνηση, αλλά και μετά το τέλος της. Το τσιμπολόγημα μετά το γυμναστήριο δε θα σε γεμίσει με περιττές θερμίδες, αλλά ίσα-ίσα θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τους μύες σου.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά: Γιατί πρέπει να τρως μετά την εξαντλητική άσκηση; 

Γιατί αυτό θα βοηθήσει το σώμα σου να:

  • αναπτύξει το μυικό του σύστημα.
  • γεμίσει τους μύες σου με πρωτεΐνη, βοηθώντας αρκετά στην ανάπτυξη τους και στην αποφυγή τραυματισμών.
  • ρυθμίσει καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
  • επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς καύσης των τροφών και μεταβολισμού της.

Αφού, λοιπόν, έμαθες την αξία του να τσιμπάς κάτι μετά τις ώρες που είσαι στο γυμναστήριο, ήρθε η στιγμή να σου πω ποιες είναι οι καλύτερες τροφές που πρέπει να φας μετά από την εκγύμναση των μυών σου.

Αραβική πίτα 

Μην τη γεμίσεις με ό,τι συστατικό βρεις πρώτο στον πάγκο της κουζίνας σου. Πρόσθεσε τυρί χαμηλών λιπαρών, πράσινα λαχανικά και χούμους ή ψημένα ρεβίθια.

Ομελέτα

Ένα αυγό περιέχει 6.3 γρ. πρωτεΐνης και μόλις 65 θερμίδες. Συνδύασε τη λαχανικά και πιο συγκεκριμένα σπανάκι ή κουνουπίδι.

Smoothie φρούτων 

Μπορεί να πίστευες ότι πρέπει να το καταναλώσεις πριν την προπόνηση, όμως νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι, αν το επιλέξεις για post work-out snack, θα δεις ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ως βάση χρησιμοποίησε το γάλα και για συστατικά επέλεξε πεπόνι, πορτοκάλι, μπανάνα και φράουλες.

Κοτόπουλο με βραστά λαχανικά

Όπως καταλαβαίνεις από τις επιλογές μέχρι στιγμής, χρειάζεσαι αρκετή πρωτεΐνη. Μία μερίδα ψητού κοτόπουλου (που μπορείς να βρεις πανεύκολα και παντού) και λίγα ψητά ή βραστά λαχανικά για συνοδευτικό είναι η καλύτερη επιλογή. Έτσι, αποφεύγεις και το άμυλο που δε το θες μετά την προπόνηση…

Τονοσαλάτα

Αν θέλεις να γεμίσεις τις αποθήκες σου με ω3 λιπαρά, τότε η τονοσαλάτα είναι η ιδανική επιλογή. Θα πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για το υπόλοιπο της ημέρας με ελάχιστες θερμίδες. Α, και ο ουρανίσκος σου θα χαρεί πολύ με το συγκεκριμένο γεύμα.

Σοκολατούχο γάλα

Οι ειδικοί το αξιολογούν ως το καλύτερο σνακ για μετά τη γυμναστική. Σνακ, το οποίο ξεπερνά ακόμα και τα ενεργειακά ποτά. Ναι, καλά διαβάζεις εδώ και δέκα περίπου δευτερόλεπτα. Αν γυμνάζεσαι τακτικά, μισό ποτήρι σοκολατούχου γάλα μπορεί να σου προσφέρει τους ηλεκτρολύτες, που το σώμα σου χρειάζεται επειγόντως μετά την προπόνηση.

Read More

And More