Θες να κάψεις ακόμη περισσότερες θερμίδες: Θα το πετύχεις με αυτές τις ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι

Το weekend πλησιάζει και οι διακοπές επίσης. Εσύ συνεχίζεις να προσέχεις τη διατροφή σου, πίνεις πολύ νερό και ασκείσαι, αν όχι καθημερινά όσο πιο συχνά μπορείς. Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που ξεφεύγεις από το πρόγραμμα ή το παρακάνεις με τα γλυκά και τις εξόδους με τις κολλητές σου στο αγαπημένο σας retaurant. Πρέπει λοιπόν να κάψεις τις θερμίδες και ο μόνος τρόπος είναι κάνοντας ασκήσεις στο σπίτι.

Η Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη θα σε βοηθήσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντιγράψεις τις πέντε ασκήσεις και να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

Σε θέση στήριξης, με την εισπνοή λυγίζω το ένα πόδι προς το αντίθετο χέρι και με την εκπνοή το τεντώνω πίσω και πάνω με τη βοήθεια του κορμού. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

 

ΑΣΚΗΣΗ 2

Τα γόνατα είναι λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα μπροστά. Φέρνω το χέρι προς τα πίσω κρατώντας τον κορμό σταθερό. 

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξεκινάω με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και τα πόδια λυγισμένα κοντά στο στήθος. Εκπνέοντας σηκώνω τον κορμό μου και ταυτόχρονα τεντώνω το ένα πόδι. Ύστερα κάνω το ίδιο και με το άλλο πόδι ώστε να τα δουλεύω εναλλάξ. Επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος, έχοντας τα πόδια τεντωμένα προς το ταβάνι. Ανοίγω τα πόδια στο πλάι όσο περισσότερο μπορώ και τα σταυρώνω εναλλάξ με δύο πιέσεις. Επαναλαμβάνω για 1’.

 

ΑΣΚΗΣΗ 5

Παραμένω στη ίδια θέση στο έδαφος με χέρια πίσω από το κεφάλι και έχοντας τα πόδια μου λυγισμένα και προς τα έξω με ενωμένα τα πέλματα. Εκπνέοντας, κάνω πλάγια κάμψη κορμού προσπαθώντας να ενώσω ίδιο αγκώνα- γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

 

Read More

And More