Λάθη που πρέπει να αποφύγεις στα σνακ σου!

Έχουμε πει πόσο σημαντικά είναι τα ενδιάμεσα γεύματα στη διατροφή και ότι σε βοηθάνε να μην πεινάς συνέχεια ενώ σε γλιτώνουν από το τσιμπολόγημα. Ωστόσο πρέπει να προσέχεις κάποια πράγματα για να ξέρεις ότι τα σνακ σου δεν θα σε παχύνουν ούτε θα σε αφήσουν νηστική…

-Να μην έχει ποικιλία: Μπορεί μια φέτα τυρί να είναι ένα υγιεινό σνακ, σου προσφέρει όμως μόνο πρωτεΐνη και αργότερα θα πεινάς. Για να νιώσεις πλήρης, σιγουρέψου ότι το σνακ σου έχει τουλάχιστον δύο από αυτά: υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά. Αν συμπεριλαμβάνει και τα τρία, τόσο το καλύτερο!

-Να τα παραλείπεις: Εάν τρως μόνο μεσημεριανό και βραδινό χωρίς κάποιο ενδιάμεσο γεύμα, τότε ξέρεις πόσο εύκολο είναι να προσλαμβάνεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι κανονικά. Το να γευματίζεις ανάμεσα στα κυρίως γεύματα, σε κάνει να ελέγχεις την πείνα σου, τις λιγούρες σου ενώ σε βοηθάει να τρως λιγότερες θερμίδες.

-Να μην υπολογίζεις τις θερμίδες: Επειδή με τα σνακ κάνουμε ένα μεγάλο λάθος, νομίζουμε ότι έχουν λίγες θερμίδες μιας και είναι μικρό και υγιεινό, δεν μετράμε τις θερμίδες. Το σνακ σου θα πρέπει να περιέχει 150-200 θερμίδες το πολύ. Για αυτό πάντα να διαβάζεις την ετικέτα του προϊόντος.

Read More

And More