Ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για γρήγορο αδυνάτισμα;

Όλα τα φρούτα είναι υγιεινά άρα έχουν θέση σε ένα διατροφολόγιο που αποσκοπεί στην απώλεια των περιττών κιλών. Μερικά από τα φρούτα που προτείνονται για απώλεια βάρους είναι τα παρακάτω:

1.Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ουρσολικό οξύ που περιέχει η φλούδα του μήλου ενισχύει τους μυϊκούς ιστούς και αυξάνει τη συσσώρευση του καφέ λίπους (το «καλό» λίπος που υπάρχει στο σώμα), με αποτέλεσμα την καύση περισσότερων θερμίδων.
2. Αχλάδι: Τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες που περιέχουν έχουν αντιοξειδωτική δράση, κρατώντας μακριά τα περιττά κιλά.
3. Γκρέιπφρουτ: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κι έτσι εντείνει το αίσθημα του κορεσμού. Έχει επίσης πολύ λίγες θερμίδες.
4. Ρόδι: Παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθά να μειωθεί το αίσθημα της πείνας.
5. Ροδάκινο: Δεν έχει πολλές θερμίδες και παρέχει στον οργανισμό αντιοξειδωτικές ουσίες.
6. Περγαμόντο: Μελέτες δείχνουν ότι τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο γευστικό εσπεριδοειδές μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στην απώλεια βάρους.
7. Παπάγια: Περιέχει ένα ένζυμο που διευκολύνει την απόρριψη των τροφών μέσω του γαστρεντερικού κι έτσι συμβάλλει στην απώλεια κιλών.
8. Αβοκάντο: Ενισχύει το μεταβολισμό και προωθεί την παραγωγή τεστοστερόνης, ορμόνη που συμβάλλει στο αδυνάτισμα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
9. Μπανάνα: Παρέχει σημαντική ποσότητα διαλυτών ινών, οι οποίες καταπολεμούν την πείνα.
10. Μύρτιλλα: Ρυθμίζουν τη λειτουργία των κυττάρων που διασπούν το λίπος, με αποτέλεσμα τη μειωμένη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Στην ίδια «καλή» κατηγορία, του συμμάχου στην απώλεια βάρους, είναι τα μήλα, αχλάδια, φράουλες, σταφίδες και σταφύλια.

Read More

And More