Το trick που θα σε βοηθήσει να μην αναβάλεις τη γυμναστική σου!

Μια έντονη προπόνηση σίγουρα θα σου δώσει πολύ ενέργεια και θα απελευθερώσει τις ενδορφίνες σου (τις ορμόνες που συνδέονται με την χαρά) αλλά χρειάζεται και ένα σωστό διάλειμμα για να κρυώσεις. Και φυσικά με το να “κρυώσεις” εννοούμε τις διατάσεις που πρέπει να κάνεις όταν τελειώσεις με τη γυμναστική σου.

Γιατί το streching δεν κάνει μόνο καλό στο σώμα σου αλλά και στο μυαλό σου. Η ξαφνική διακοπή από μια φυσική δραστηριότητα χωρίς να χαλαρώσεις, μπορεί να συσσωρεύσει το αίμα, να “σοκάρει” τους μύες και να ρίξει ξαφνικά την πίεση του αίματος, προκαλώντας σου ζαλάδα. Και πώς σχετίζεται με το μυαλό; Όταν ιδρώνεις, το σώμα απελευθερώνει αδρεναλίνη και κορτιζόλη, τις ορμόνες του stress, που δυσκολεύουν πολύ την επιστροφή σε μια ισορροπημένη και ήρεμη κατάσταση.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια πως μετά τη γυμναστική, μπορεί να νιώθεις πιο αγχωμένη, νευρική και αδιάθετη, με αποτέλεσμα να συνδέεις αυτά τα συναισθήματα με την άσκηση. Κι άντε να ξαναπάς γυμναστήριο με καλή διάθεση μετά, αφού θα σου φαίνεται σκέτη ταλαιπωρία! Και το χειρότερο είναι πως έτσι δυσκολεύεις το αδυνάτισμά σου, μιας και η υπερβολική κορτιζόλη στο σώμα επιβραδύνει το μεταβολισμό, εμποδίζοντας την απώλεια βάρους ενώ σε κρατά ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ… με πολλές αρνητικές συνέπειες!

Για αυτό λοιπόν κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και μην ξεχνάς τις διατάσεις σου!

Read More

And More