Βαριέσαι αφόρητα στο γυμναστήριο; Έτσι, θα κάνεις την προπόνηση σου πιο διασκεδαστική!

Γυμναστική. Ίσως, η μοναδική λέξη στο πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο που σε κουράζει τη στιγμή που την προφέρεις. Μη σου πω και πριν καν φτάσεις στην τελευταία συλλαβή. Προφέροντας το “γυ”, έχει ήδη εξαφανιστεί το χαμόγελο από το πρόσωπο σου. Τη θέση του παίρνει η θλίψη και η απογοήτευση. Σαν κάτι κακό να έχει συμβεί. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε η εμπειρία σου επιτρέπει να καταλάβεις ότι το να αφήσεις τον καναπέ σου για το διάδρομο του γυμναστηρίου είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Όμως, το αίσθημα του burnout, μπορεί να το πάθεις και εσύ πού γυμνάζεσαι τακτικά. Πόσο να αντέξεις να κάνεις τις ίδιες ακριβώς ασκήσεις; Με την ίδια ακριβώς σειρά. Την ίδια, ακριβώς, χρονική στιγμή. Τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων. Η απόγνωση και στις δύο περιπτώσεις σου χτυπά την πόρτα. Αλλά, επειδή στου ανθρώπου που θέλει να γυμναστεί την πόρτα, όσο θέλεις δε βρόντα, ήρθε η στιγμή να αναλάβεις δράση. Και να αφήσεις τη δημιουργικότητα σου ελεύθερη και διάχυτη στο χώρο.

Γίνε λίγο πιο γενναία και βάλε λίγο διασκέδαση και παιχνίδι στη γυμναστική σου.

– Δοκίμασε ομαδικά προγράμματα. Φέτος, το σκέφτομαι έντονα να ξεκινήσω κάτι ομαδικό. Και αν έχεις αναστολές, πολύ απλά αφαίρεσε τις από το μυαλό σου. Ένα ομαδικό πρόγραμμα κρύβει χαρά, γέλιο και πολλή ανεμελιά – όση ανεμελιά μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα άθλησης. Αρχικά, οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες από όσες φαντάζεσαι: TRX, Crossfit, Pilates και Zumba (για σένα που σου αρέσει ο χορός). Ακόμη και αν επιλέξεις κάτι στο οποίο, στη συνέχεια, δεν αποδίδεις τα αναμενόμενα, μην απογοητευτείς. Πληθώρα επιλογών στα μάτια σου μπροστά, αρκεί να έχεις τη θέληση να ξεκινήσεις. Μυστικό tip: μην περιοριστείς σε έναν τύπο άθλησης εβδομαδιαίως. Για παράδειγμα, αν επιλέξεις να γυμνάζεσαι δύο φορές την εβδομάδα, ξεκίνα με CrossFit και την επομένη δοκίμασε Pilates. No more boring workouts!

– Άκου μουσική. Cliche, αλλά αποτελεσματικό. Και εσύ αυτό αναζητάς. Να δεις ουσιαστική αλλαγή. Μπορείς να καθίσεις λίγο πριν την προπόνηση και να δημιουργήσεις την ιδανική (για σένα) playlist. Βάλε τραγούδια που σε κάνουν να γελάς, που ανεβάζουν τη ψυχολογία σου. Αυτά που κάνουν την καρδιά σου να χτυπά. Θα σου πάρει ένα τέταρτο. Μπορεί και είκοσι λεπτά.

– Βάλε χρονόμετρο στις ασκήσεις. Βαριέσαι να μετράς τις επαναλήψεις; Απλά, κάνε την κομβική μετατροπή σε λεπτά. Αντί για 15 επαναλήψεις, χρονομέτρησε 1 λεπτό. Μπορεί να σου ακούγεται ανούσιο και χάσιμο χρόνου, όμως, στην πραγματικότητα, αποτελεί το καλύτερο mind game για σένα και για όλους. Εμπιστεύσου με. Η αίσθηση του να ξέρεις ότι μένουν μόλις δέκα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η άσκηση είναι μοναδική. Θα θες να τη νιώθεις ξανά και ξανά.

– Γυμνάσου με παρέα. Δε χρειάζεται να φέρεις όλες τους φίλες. Μία αρκεί. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική με ένα άτομο, του οποίου θες τη συντροφιά, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη διάθεση σου. Συγκεκριμένα, όσοι επισκέπτονταν τα όργανα του γυμναστηρίου με παρέα γυμνάζονταν για περίπου 20 – 30 λεπτά περισσότερο σε σχέση με εκείνους που δήλωναν gym alone.

– Τρέξε στη φύση. Βρες την πλησιέστερη κοιτίδα πράσινου και τρέξε μέσα της. Τουλάχιστον, για μία φορά την εβδομάδα. Θα αποσυμπιεστεί το μυαλό σου και θα καθαρίσει το πνεύμα και το σώμα σου. Και μεταφορά και κυριολεκτικά.

No More Boring Workouts και Καλή επιστροφή στους πάγκους!

Read More

And More