Βρήκα τις τροφές που θα σου φτιάξουν τη διάθεση στο πι και φι!

Το να ξεκινάς τη μέρα σου με χαμόγελο είναι κάτι μοναδικό. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στο χαμόγελο που πρέπει να κάνεις αναγκαστικά, γιατί στο επιβάλλει το savoir vivre. Το αυθόρμητο και ανέμελο χαμόγελο, εκείνο το ασυνείδητο, εκείνη η αίσθηση του να ανοίγεις τα μάτια σου το πρωί γεμάτη με αισιοδοξία. Δε συγκρίνεται.

Ξέρω ότι ψάχνεις να βρεις ένα λόγο να γελάσεις κυρίως σε κάτι που αφορά τη ψυχή σου. Σε μία χαρμόσυνη είδηση, σε μία βόλτα με τις φίλες σου, σε μία νέα σχέση που σε ενθουσιάζει. Όμως, τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει στο προσκήνιο τίποτα από αυτά; Χαμηλώνεις το βλέμμα και είσαι έτοιμη να βάλεις τα κλάματα; Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο, αφού μπορείς να βρεις τη χαρά ακόμα και στο φαγητό σου. Δε σε προτρέπω να καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες, αλλά να κάνεις έξυπνες επιλογές. Για αυτό, σε μία bad day βάλε στον υπολογιστή το “It’s Just A Bad Day, Not A Bad Life” και ξεκίνα να τρως:

– Μαύρη σοκολάτα. Choco Lovers ήρθε η δικαίωση σας. Σύμφωνα με την επιστήμη, η μαύρη σοκολάτα καλμάρει την κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Έτσι, αισθάνεσαι γαλήνια και πιο ανάλαφρη, αφού η μαύρη σοκολάτα φημίζεται για τις λίγες της θερμίδες.

– Μήλα. Ένα μήλο την ημέρα, την κατάθλιψη κάνει πέρα. Κάτι ήξερε η γιαγιά σου που σου έλεγε τη συγκεκριμένη φράση πριν καν βγεις από την κοιλιά της μαμάς σου. Γεμάτο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτική κερσετίνη, το μήλο μειώνει το άγχος και κάνει τον εγκέφαλο σου ξέγνοιαστο.

– Μούρα. Ένα συστατικό τους, το βαλπροϊκό οξύ, σταθεροποιεί τη διάθεση σου. Ένα μπολάκι μούρα σταματά, δηλαδή, αυτές τις τρομερές (και ενοχλητικές) εναλλαγές της ψυχολογίας σου.

– Μπανάνες. Πέρα από το κάλιο, η μπανάνα είναι πλούσια σε μία ουσία, που σταθεροποιεί τη διάθεση σου. Παράλληλα, η μπανάνα σταματά τις αναταράξεις στο σάκχαρο. Οι τελευταίες επηρεάζουν πολύ το κέφι σου, με τη Δευτέρα να σε βρίσκει χαρούμενη και η Τρίτη πιο μελαγχολική από ποτέ.

– Κουρκουμάς. Βάλε λίγο κουρκουμά στο φαγητό σου και γνώρισε την ασιατική κουζίνα καλύτερα. Α, η βασική του ουσία θεωρείται το φάρμακο κατά της κατάθλιψης.

– Σολομός. Τα ω3 λιπαρά, που κυριαρχούν στα λιπαρά ψάρια, μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να μετατρέψουν μία μελαγχολική στιγμή σε χαρούμενη.

– Πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες, που περιέχει, ηρεμούν το πνεύμα σου και καθαρίζουν τον εγκέφαλο σου. Μία κούπα την ημέρα είναι αρκετή για να είσαι πιο calm και από τη Lana Del Rey.

– Πορτοκάλι. Το πιο πιθανό είναι να το καταναλώνεις ήδη, λόγω της βιταμίνης D. Τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο. Ένας χυμός πορτοκαλιού το πρωί σε κρατά ενυδατωμένη, πράγμα πολύ θετικό για σένα, αφού η αφυδάτωση είναι μία από τις αιτίες που είσαι κακοδιάθετη.

Read More

And More