10 “φυσικά” παυσίπονα που έχεις στο σπίτι σου, αλλά δεν το ξέρεις!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακουφιστείς από τα (ενοχλητικά) συμπτώματα της γρίπης ή μίας σοβαρής ασθένειας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λύση δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα χάπια, τα οποία θα σου προτείνει ο γιατρός σου. Αρκετές φορές, η λύση βρίσκεται δίπλα σου. Στη φύση. Τα λεγόμενα “φυσικά” παυσίπονα υπάρχουν παντού. Και είναι περισσότερα από όσα πιστεύεις. Α, και βρίσκονται σε μέρη που ούτε εσύ δεν περιμένεις. Για παράδειγμα, ήξερες ότι το φυσικό φάρμακο που έψαχνες τόσο καιρό, μπορεί να το έχεις ήδη στην κουζίνα σου; Στα συρτάρια εκείνα που ανοίγεις καθημερινά;

Ρίξε μία πιο προσεκτική ματιά στον πάγκο της κουζίνας και δες το σκόρδο αλλιώς. Γιατί το μυστικό βρίσκεται στη διαφορετική χρήση των συγκεκριμένων τροφών, την περίοδο της που εσύ νοσείς.

 

Τι λες, λοιπόν, να μπούμε μαζί στην κουζίνα σου και να βρούμε τα 10 παυσίπονα της φύσης που έχεις εκεί μέσα;

 

Ginger

Είτε στη φυσική του μορφή, είτε σε σκόνη, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και κάπου θα υπάρχει στην κουζίνα σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το φάρμακο για τους πόνους της δυσπεψίας και την ενοχλητική καούρα. Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση του θα απαλύνει κάθε πόνο στα οστά και στις αρθρώσεις.

Σκόρδο

Μπορεί να μη σου αρέσει η μυρωδιά του, μήπως, όμως, αυτή του η θεραπευτική ιδιότητα σου αλλάξει γνώμη; Απαλύνει τον πόνο από τα αυτιά και εξαφανίζει την ωτίτιδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις; Είναι να το ετοιμάσεις σε υγρή μορφή, χτυπώντας το καλά στο μπλέντερ.

Κουρκουμάς

Το πιο καυτερό μπαχαρικό είναι η λύση που έψαχνες απέναντι στον οξύ πόνο. Πρόσθεσε λίγο κουρκουμά στο φαγητό σου και αφαίρεσε την ασπιρίνη από τη ζωή σου.

Ξύδι

Εξουδετερώνει τον πόνο από το δηλητήριο! Άρα, μετά από κάθε ενοχλητικό τσίμπημα ξέρεις τι πρέπει να ρίξεις από πάνω.

Λιναρόσπορος

Τρεις κουταλιές λιναρόσπορου μπορούν να εξαφανίσουν τους ξαφνικούς πόνους στο στήθος. Ξέρεις, εκείνους που νιώθεις ένα μικρό τράβηγμα και αρχίζεις να φοβάσαι για τα χειρότερα.

Μέλι

Γλυκό και τραγανό όσο κανένα άλλο φάρμακο. Η καλύτερη λύση για σένα (και για μένα) που ο λαιμός πονά και πρέπει να θεραπευτεί asap.

Μουστάρδα

Μήπως, όταν την προσθέτεις στο φαγητό σου, αισθάνεσαι ένα μικρό κάψιμο; Καθόλου Τυχαίο. Οι ειδικοί συνιστούν, όταν είμαστε άρρωστοι, να αλείφουμε την περιοχή του στήθους και του λαιμού με μουστάρδα. Είναι το νέο Vicks!

Λεμόνι 

Απόλαυσε το χυμό του με λίγο αλάτι και κάνε (θεραπευτικές) γαργάρες σε λαιμό και αμυγδαλές.

Κόκκινο πιπέρι

Καυτερό, για να νιώσεις τη δράση του και την ανακούφιση που προσφέρει απλόχερα. Η καψαϊκίνη, που είναι το κύριο συστατικό του, είναι η καλύτερη λύση για τον ξηρό και συνεχή βήχα.

Χυμός από Cranberries

Καθαρίζει το έντερο σου και μειώνει τον κίνδυνο για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Για αυτό, δε χρειάζεσαι το χάπι, για να γίνεις ξανά happy!

Read More

And More