Κληρονόμησες άσχημα δόντια; Η επιστήμη έχει τη λύση…

Ισχύει πως το όμορφο χαμόγελο βρίσκεται στα γονίδιά σου. Μπορείς να κάνεις κάτι για να νικήσεις την κληρονομικότητα. Η Χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη σου δίνει λύσεις για να βρεις το τέλειο χαμόγελο που σου ταιριάζει με την βοήθεια της οδοντιατρικής επιστήμης…

Η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης με τις ειδικότητες, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μεθόδους και τα υλικά καταφέρνει να κάνει θαύματα. Ένα μεγάλο θαύμα είναι ότι καταφέρνει να ξεπεράσει την κληρονομικότητα και να αλλάξει τα αποτελέσματά της.

Νίκησε την κληρονομικότητα
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο μεγάλος εχθρός της κακής κληρονομηθείσας αδαμαντίνης είναι η πρόληψη και η σωστή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με τις σωστές θεραπευτικές αποκαταστάσεις από εξειδικευμένους οδοντιάτρους.

Πρόληψη σημαίνει κάθε έξι μήνες στον οδοντίατρο για το δεδομένο οδοντιατρικό check up που περιλαμβάνει καθαρισμό δοντιών, αφαίρεση χρωστικών, γυάλισμα και φθορίωση, όπως επίσης και ένα πλήρη έλεγχο της στοματικής κοιλότητας και της γενικότερης υγείας του ατόμου.

Στοματική υγιεινή σημαίνει σωστό βούρτσισμα και νήμα πρωί βράδυ εκτός εξαιρέσεων περιοδοντικών προβλημάτων που ορίζει ο περιοδοντολόγος μεγαλύτερη συχνότητα. Τα στοματικά διαλύματα επίσης είναι για χρήση μερικών ημερών μετά την θεραπεία των ούλων και όχι για καθημερινή συνεχή χρήση.

Απόκτησε το χρώμα δοντιών που επιθυμείς
Το χρώμα των δοντιών είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο της αισθητικής οδοντιατρικής, η οποία δίνει ολόλευκο ή λιγότερο λευκό φυσικό χαμόγελο. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποκτήσουν ένα φυσικό λευκό χαμόγελο που είναι όχι μόνο ένδειξη υγείας αλλά και νεότητας.

Το ανώδυνο lifting δοντιών με όψεις ρητίνης σε 2 ώρες για την επάνω γνάθο και 2 ώρες για την κάτω γνάθο, καθώς και οι όψεις πορσελάνης μέσα σε λίγες μέρες αλλάζουν μόνιμα το όποιο χρώμα δοντιών κληρονομήσαμε ή την όποια αραιοδοντία.

Ακόμη και οι λευκάνσεις με laser σε 20 λεπτά, ή οι λευκάνσεις στο σπίτι μέσα σε λίγες μέρες θα βοηθήσουν έστω και πρόσκαιρα στην αλλαγή του χρώματος των δοντιών.

Αντιμετώπισε τις ελλείψεις δοντιών
Κόντρα στις ελλείψεις δοντιών που κληρονομήσαμε είναι τα εμφυτεύματα, αρκεί η αξονική τομογραφία να έχει τις απαραίτητες ενδείξεις για την τοποθέτησή τους. Αλλά ακόμη και εάν δεν είναι έτσι ο συνδυασμός ορθοδοντικής με lifting δοντιών με όψεις ρητίνης ή και μόνο lifting δοντιών σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδώσει ένα τέλειο φυσικό χαμόγελο.

Καταπολέμησε τα στραβά δόντια και την αραιοδοντία
Στα στραβά δόντια όπως και στα προβλήματα προγναθισμού η έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος από την παιδική ηλικία, καθώς η πρώιμη και κανονική ορθοδοντική θεραπεία όπως και η χρήση εξωστοματικών μηχανισμών παρεμβαίνει και αναιρεί την όποια κληρονομικότητα και κακή στοματική έξη όπως π.χ. θηλασμός, πιπίλα.

Και αν ακόμη ενηλικιωθούμε με προβλήματα στραβών δοντιών σήμερα η ορθοδοντική με τα λευκά «σιδεράκια» ή σε όποιες περιπτώσεις ενδείκνυται τα εσωτερικά «σιδεράκια» διορθώνει πλήρως το πρόβλημα.

Ο συνδυασμός γναθοχειρουργικής και ορθοδοντικής δίνει λύση στις περιπτώσεις προγναθισμού. Και αν ακόμα δεν θέλετε να βάλετε σιδεράκια για κάποιους μήνες, το lifting δοντιών με όψεις ρητίνης σε 1 ραντεβού, σας δίνει τη δυνατότητα να δείξετε ίσια τα δόντια σας, στις περισσότερες περιπτώσεις στραβών δοντιών.

Read More

And More