Μεσοθεραπεία με καφεΐνη! Το βασικό συστατικό του αγαπημένου σου καφέ ενάντια στην κυτταρίτιδα

Μέχρι σήμερα ήξερες πως ο καφές είναι η απαραίτητη συνήθεια για να ξεκινήσει η μέρα σου ή ένας λατρεμένος τρόπος να εκμυστηρευτείς τα πιο κρυφά σου μυστικά στην κολλητή σου. Τι θα έλεγες αν από σήμερα ήταν παράλληλα και ο δικός σου άσος στο μανίκι για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα;

Η μεσοθεραπεία με ενέσεις καφεΐνης είναι μια μη επεμβατική μέθοδος που υπόσχεται να λειάνει το δέρμα, να διώξει τη χαλάρωση και να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης από το σώμα. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας δίνει όλες τις απαταίτητες πληροφορίες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;
Έτσι ονομάζεται μια μη επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια για την εντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Στην ουσία εξειδικευμένος γιατρός εγχύει ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα σε συγκεκριμένα σημεία όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα, τα οποία συμβάλουν και στην επίλυσή του.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΦΕΪΝΗ;
“Οι ενέσεις καφεΐνης προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν αισθητικά προβλήματα όπως η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος, η κυτταρίτιδα και πολλά άλλα” εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

Με την κατάλληλη εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιοχές που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, δηλαδή τους μηρούς, τα μπράσα ή ακόμη και την κοιλιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης δίνει απαντήσεις σε όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις για τη θεραπεία με καφεΐνη.

Πώς γίνεται; “Με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων, με μικρές σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και να τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά”!

Πονάει η διαδικασία; Ακούς βελόνα και ταράζεσαι! Λογικό. Ο κ. Γαϊτάνης παρόλα αυτά μας διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να πονέσεις, αφού η βελόνα μοιάζει με λεπτή τριχούλα και έτσι “η θεραπεία είναι ανώδυνη”!

Πόσες φορές πρέπει να κάνω; Κάθε γυναίκα και κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Παρόλα αυτά συνήθως “πραγματοποιείται ένας αριθμός τεσσάρων με έξι συνεδριών, σε διάστημα μιας με δύο εβδομάδων ανάμεσα στις συνεδρίες”.

Πόσο σύντομα να περιμένεις αποτελέσματα; “Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας φαίνονται ήδη από την δεύτερη συνεδρία και η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα, που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την κυτταριτιδική όψη «φλοιού πορτοκαλιού»” εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

Είναι το αποτέλεσμα μόνιμο; Ο γιατρός μας εξηγεί πως η βελτίωση είναι θεαματική και προτείνει την επανάληψη της θεραπείας μετά από διάστημα κάποιων μηνών. “Μια γυναίκα μπορεί έξι μήνες μετά να επαναλάβει μερικές συνεδρίες για διατήρηση του αποτελέσματος. Συνήθως συστήνονται 3 επαναληπτικές εφαρμογές (μία ανά εβδομάδα)”!

Τι πρέπει να προσέξεις αφού το αποφασίσεις; Η θεραπεία δεν έχει ιδιαίτερες αντενδείξεις, εκτός φυσικά από την περιπτώση που μια γυναίκα έχει υπερευαισθησία στην καφεΐνη. “Ενδιάμεσα στις θεραπείες αυτό που χρειάζεται να προσέξει μια γυναίκα είναι να κάνει δροσερά ντους, δηλαδή το νερό να μην είναι ούτε πολύ ζεστό ούτε πολύ κρύο” τονίζει ο κ. Γαϊτάνης.

Όσο για σημάδια από τη θεραπεία; “Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία που έχει γίνει η εφαρμογή, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά” εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός.

Πόσο κοστίζει; Κάθε συνεδρία μεσοθεραπείας στοιχίζει περίπου 100€

PLUS INFO: Ο γιατρός συστήνει. “Τα αποτελέσματά της είναι ακόμη καλύτερα όταν πραγματοποιείται συνδυαστικά με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, όπως είναι το Endermologie που πραγματοποιεί λεμφικό μασάζ”!

*Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

Read More

And More