Μήπως θα ήθελες πιο αδύνατες γάμπες;

Η γάμπα είναι ένα θέμα ταμπού για δεκάδες γυναίκες. Πόσες φορές δεν άλλαξες γνώμη για την όμορφη φούστα σου και τελικά διάλεξες παντελόνι, μόνο και μόνο επειδή αισθάνεσαι άβολα με τα πόδια σου;

Όσο κι αν προσπάθησες να χάσεις κιλά, η μορφολογιά της γάμπας δεν είναι θέμα παχυσαρκίας μόνο! Αν η “άτιμη” κληρονομικότητα σε εμποδίζει να χαρείς τα αέρινα φορέματά σου, ίσως η αισθητική χειρουργική μπορεί να σου δώσει τη λύση.

Ο πλαστικός χειρουργός Dr. Iωάννης Λύρας εξηγεί τον τρόπο με τον οποία θα αποκτήσεις τις γάμπες που πάντα ονειρευόσουν.

Μειωτικής γάμπας

Η διαδικασία ονομάζεται μειωτική γάμπας και ουσιαστικά πρόκειτα για επέμβαση χωρίς νυστέρι: “Όταν πρόκειται για χοντρές, λιπώδεις γάμπες, η λέπτυνσή τους με laser λιπόλυση ή μικρολιποαναρρόφηση είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος” εξηγεί η Dr. Ιωάννης Λύρας και επισημαίνει την πολυπλοκότητα του σημείου: “Καθώς οι γάμπες έχουν πολλά αγγεία έχουν και ιδιαίτερη ανατομία, θα πρέπει ο πλαστικός σας χειρουργός να σχεδιάσει την επέμβαση με ιδιαίτερη προσοχή”.

Έτσι η γνωστή πλέον λιποαναρρόφηση δεν είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση: “Η κλασική μέθοδος της λιποαναρρόφησης δεν ενδείκνυται για την περιοχή της γάμπας, καθώς ο συνδετικός ιστός και τα μεσοκυττάρεια διαφράγματα παρουσιάζουν σκληρότητα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανομοιομορφίας”

Αν έχεις φοβία με τα νυστέρια, μάθε πως η μέθοδος που ακολοθείται εδώ είναι χωρίς τραύματα: “Η μέθοδος της μειωτικής γάμπας είναι ατραυματική και εφαρμόζεται στην πίσω και έξω πλευρά της γάμπας για την αποφυγή λεμφοοιδήματος, δηλαδή παρατεταμένου πρηξίματος της περιοχής”.

Πώς γίνεται η επέμβαση

Εφόσον δεν απαιτείται χειρουργικό τραπέζι, η επέμβαση είναι ρουτίνας και δεν θα σε αναγκάσει να λείψεις από την δουλειά. “Γίνεται με τοπική ανασοθησία και η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της την ίδια μέρα και στις συνήθεις δραστηριότητές της σχεδόν αμέσως”.

Σπάνια παρουσιάζονται επιπλοκές και οι όποιες μελανιές υποχωρούν σύντομα: “Δεν τοποθετούνται επίδεσμοι και τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις υποχωρούν σε χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από μία εβδομάδα εως τρεις μήνες”.

Read More

And More