Οι πιο εύκολοι τρόποι να ενυδατώσεις το σώμα σου τώρα που κάνει κρύο

Μπορεί το καλοκαίρι το σώμα σου να αφυδατώνεται σχεδόν κάθε μέρα (λόγω των υψηλών θερμοκρασιών), όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και τώρα που διανύουμε την πιο κρύα περίοδο της χρονιάς. Στην πραγματικότητα, η σωστή ενυδάτωση δεν αφορά μόνο το δέρμα μας. Καθορίζει το πόση ενέργεια έχουμε στην αρχή της ημέρας, την όρεξη, αλλά και φυσικά το πόσο γρήγορα διεγείρεται ο μεταβολισμός μας. Πώς μπορείς, λοιπόν, να μείνεις ενυδατωμένη εσωτερικά (άρα και εξωτερικά) τους κρύους μήνες του χειμώνα; Ιδού!

Υπολόγισε πόσο νερό πίνεις μέσα στην ημέρα
Ίσως είναι ο πιο κλασικός, σίγουρα ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να του προσφέρεις το οξυγόνο που χρειάζεται. Ναι, τα 8 ποτήρια νερό μέσα σε ένα 24ωρο είναι απαραίτητα. Αρκούν, όμως; Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 1,8 λίτρα νερό την ημέρα με τον πιο σωστό τρόπο υπολογισμού των αναγκών του σώματος μας για… ενυδάτωση να βρίσκεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά. Αν είναι διψήφιος τα οκτώ ποτήρια αρκούν, ενώ αν πλησιάζει το τριψήφιο, μην παραλείψεις να προσφέρεις στον οργανισμό σου τουλάχιστον 10 γεμάτα ποτήρια!

Ούτε κρύο, ούτε ζεστό
Σου αρέσει και εσένα να ζεσταίνεις το νερό σου στον ειδικό βραστήρα που έχεις στην κουζίνα ή ανήκεις στα κορίτσια που απολαμβάνουν το νερό τους σε θερμοκρασία ψυγείου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου; Ξέχνα και τα δύο! Αν θες να ενυδατώσεις το σώμα σου ολοκληρωμένα, γέμισε το ποτήρι σου αποκλειστικά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, κάτι που θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου ακόμα γρηγορότερα.

Η καλή μέρα από το πρώτο ρόφημα φαίνεται
Ναι, ο τρόπος που ξεκινάς την ημέρα σου είναι πολύ σημαντικός. Θυμήσου την μαμά σου: “Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας”. Πριν, όμως, φτάσεις εκεί ετοίμασε ένα χορταστικό smoothie με φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, το μυστικό συστατικό για να ξεκινήσεις την αποτοξίνωση του οργανισμού άμεσα και αποτελεσματικά.

Άλλαξε λίγο τη διατροφή σου
Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κάτι, αλλά να προσθέσεις. Ή μάλλον, ακόμα καλύτερα, να αντικαταστάσεις. Μετακίνηση 2, σούπερ – μάρκετ και τροφές πλούσιες σε νερό στο καλάθι. Μία από αυτές; Το θαυματουργό σέλερι, πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο και ηλεκτρολύτες, φρεσκάρει το σώμα και το δέρμα σου. Μην παραλείψεις να προσθέσεις και λίγο αγγουράκι στην σαλάτα σου. Θα σε ενυδατώσει, χωρίς καν να το καταλάβεις!

Το μετά του καφέ
Δεν ξυπνάς χωρίς αυτόν. Απαραίτητος, όσο και το πρωινό σου. Επειδή, όμως, ο ζεστός καφές (όπως και το αλκοόλ) φημίζεται για τις διουρητικές του ικανότητες (που καθόλου δεν θες να χάσεις), φρόντισε παράλληλα, αλλά και μετά το πιο μυρωδάτο ρόφημα της ημέρας να προσφέρεις στο σώμα σου τουλάχιστον ένα ποτήρι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Αφυδάτωση, αντίο!

Μισή ώρα πριν το φαγητό και ένα τέταρτο μετά…
Πιες ένα ποτήρι με δροσερό νερό! Θα σε βοηθήσει να νικήσεις το αίσθημα λιγούρας που συχνά μας “χτυπά” την πόρτα, ενώ την ίδια στιγμή δεν πρόκειται να μείνεις αφυδατωμένη, αφού όλοι μας καταναλώνουμε τουλάχιστον τέσσερα γεύματα την ημέρα. 

Ένα γιαουρτάκι για να κλείσει η μέρα
Ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσεις την ημέρα σου. Με λίγες θερμίδες και πολλά οφέλη. Ένα από αυτά; Ο οργανισμός σου απορροφά όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να παραμείνει ενυδατωμένος, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Read More

And More