Πλαστική κόλπου και περινέου! Μια επέμβαση που χαρίζει ξανά τη σεξουαλική ικανοποίηση στις γυναίκες…

Υπάρχουν κάποιες αισθητικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που έχουν διπλό ρόλο! Φυσικά να αναπλάσουν περιοχές του σώματος προς το καλύτερο, αλλά και να συμβάλουν στη βελτίωση και άλλων ζητημάτων εκτός από το αισθητικό. Μια τέτοια επέμβαση είναι και η πλαστική κόλπου και περινέου. Ένα χειρουργείο που χαρίζει πίσω στις γυναίκες τη σεξουαλική απόλαυση και ικανοποίηση. Ποιες γυναίκες μπορούν να απευθυνθούν σε ειδικό πλαστικό για αυτή την εγχείριση;

Ο χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Αλέξανδρος Μπάντερ μας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για την επέμβαση και τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις μια τέτοια απόφαση.

Ποιες γυναίκες έχουν ανάγκη από πλαστική στο σημείο;
Η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή της κάθε γυναίκας, και φυσικά για την επίτευξη ή και την απώλεια αυτής παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Ένας από τους σημαντικότερους εξ αυτών είναι οι ανατομικές αλλοιώσεις τις οποίες τυχόν συμβούν στην περιοχή του κόλπου και του περινέου. Οι γυναίκες αυτές ήταν καταδικασμένες να ζουν με το πρόβλημα αυτό με όλες τις ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα τέτοιο πρόβλημα;
Αλλοιώσεις που συμβαίνουν είτε από τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου ή εργώδoυς τοκετού, είτε μετά από απώλεια αρκετών κιλών σωματικού βάρους. Αυτά προκαλούν απώλεια του μυϊκού τόνου και κατά συνέπεια χαλάρωση του κόλπου και του περινέου. To περίνεο είναι ο μυς που βρίσκεται μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες!

Φυσικά παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως είναι η σωματική κατασκευή της κάθε γυναίκας, η καθιστική ζωή και η έλλειψη γυμναστικής, το κάπνισμα και η χρόνια ορθοστασία, π.χ. λόγω εργασίας.

Τι μπορείς να κάνεις;
Σήμερα με τη βοήθεια μίας νέας επεμβατικής τεχνικής, τη Laser Ανάπλαση του Κόλπου, επιτυγχάνουμε την πλήρη αποκατάσταση των ιστών του κολπικού καναλιού και του περινέου, ενίσχυση των μυών της πυέλου, αυξάνοντας τον τόνο τους προκειμένου να επιστρέψει ο κόλπος στην παλιά του κατάσταση και δώσει πίσω στη γυναίκα τη χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Τι είναι η Πλαστική του κόλπου;

Είναι η τεχνική κατά την οποία προχωρούμε σε αφαίρεση των πλεοναζόντων ιστών, ανάπλαση αυτών και τελικώς αποκατάσταση των μυών του περινέου και ενίσχυση του τόνου τους. Χάρη στη χρήση ειδικών κεφαλών Laser ή RF, επιτυγχάνεται η αναίμακτη και ταυτόχρονα αισθητική αποκατάσταση των ιστών του κόλπου και του περινέου. Η επέμβαση είναι αυθημερόν και δεν χρήζει παραμονή στο νοσοκομείο, γίνεται υπό τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ελαφρά μέθη ή με επισκληρίδια αναισθησία.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;

Ο ιατρός αρχικά οριοθετεί με ειδικό αποστειρωμένο ανεξίτηλο μαρκαδόρο τους ιστούς όπου θα επέμβει, στη συνέχεια με την βοήθεια του προαναφερόμενου Laser ή RF γίνεται ακριβής αφαίρεση των ιστών, η επίτευξη της πλήρως αναίμακτης επέμβασης γίνεται με τη χρήση ειδικής αιμοστατικής συσκευής Argon Beam! Στη συνέχεια γίνεται αποκατάσταση του μυϊκού τόνου και αποκατάσταση του περινέου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνονται τα ράμματα και γενικά το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι τέλειο. Η περιοχή αφήνεται ελεύθερη χωρίς επιδέσεις.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση;
Η επέμβαση διαρκεί 2 ώρες.

Τι πρέπει να προσέχω μετά από τέτοια επέμβαση;

Για το διάστημα των 6-8 εβδομάδων, θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη γυμναστική όπως και τις σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο, μπορείτε να επιστρέψετε σε όλες τις απλές καθημερινές δραστηριότητές σας σχεδόν άμεσα.

Ποια είναι η περίοδος ανάρρωσης και πλήρης αποκατάσταση της περιοχής;
Μετά το πέρας της επέμβασης θα χρειαστούν κάποιες ημέρες ανάρρωσης (2-3) και μετά μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας.

Τι να περιμένω μετά το πέρας εξολοκλήρου της περιόδου των 6-8 εβδομάδων;
Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι θεαματικά. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να περιμένεις:

– Θεαματική βελτίωση στη σεξουαλική απόλαυση, τόνωση της σεξουαλικής ζωής και επανάκτηση της χαμένης σας αυτοπεποίθησης.

– Πολλές φορές οι συγκεκριμένες γυναίκες πάσχουν από ακράτεια ούρων – η επέμβαση πλαστικής του κόλπου συμβάλει σημαντικά στην αποκατάσταση και αυτού του προβλήματος ταυτόχρονα.

– Σημαντικό επίσης να επισημάνουμε πως ένας από τους σκοπούς της επέμβασης είναι η τελειοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος της περιοχής ώστε να μην φαίνεται καν πως είχε γίνει επέμβαση εκεί!

Πότε δεν συστήνεται η Πλαστική κόλπου;

Η επέμβαση αυτή αντενδείκνυται σε περιπτώσεις Σακχαρώδους Διαβήτη, χρόνιας φλεγμονής της περιοχής του κόλπου και σε γυναίκες που πάσχουν από ψυχική νόσο. Πρέπει να αναφερθεί εδώ πως οι γυναίκες οι οποίες ενδέχεται να κυοφορήσουν και να γεννήσουν δια της φυσικής οδού, δεν επιτρέπεται να υποβληθούν σε πλαστική κόλπου.

Read More

And More