Το χαμόγελο του έρωτα! Πώς η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να κερδίσει για εσένα τις ενυπώσεις

Ο έρωτας σαν συναίσθημα και σαν πράξη μας αφορά όλους. Είναι το κοινό σημείο αναφοράς μας. Χαρακτηριστική και πρώτη έκφραση του έρωτα είναι το φιλί. Πόσο όμως μπορεί να χαλάσει το… παραμύθι του πρώτου φιλιού όταν το αντικείμενο του έρωτα, το στόμα το οποίο πάει να φιλήσει πάσχει από, κακοσμία, φλεγμονές, απώλειες δοντιών ή προβλήματα τα οποία είναι αποτέλεσμα κακής στοματικής υγιεινής ή γενικότερων νοσημάτων του οργανισμού;

Η εικόνα του έρωτα…
Ο έρωτας ως συναίσθημα διεγείρεται από την εικόνα του να βλέπω το πρόσωπο και το σώμα ωραίο, και ολοκληρώνεται μετά από την λεκτική και ψυχική έκφραση του άλλου προσώπου.

Ένα πρόσωπο καθορίζεται από τα μάτια, «τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής» και από το στόμα. Όταν μιλάμε με κάποιον εστιάζουμε στα μάτια και στο στόμα. Το στόμα καθορίζεται κυρίως από τα χείλη και τα δόντια, και δευτερογενώς τη μύτη και το πηγούνι. Στόμα με χείλη σαρκώδη, με ωραίο σχήμα και με δόντια που αποπέμπουν υγεία, λευκότητα και ωραίο χαμόγελο είναι ένα στόμα που για το άλλο φύλο δημιουργεί έλξη. Δημιουργεί έλξη και στο επίπεδο της επικοινωνίας και σχέσης με το άλλο φύλο και στο επίπεδο της σεξουαλικής πρόκλησης και επαφής.

Το πρόσωπο λοιπόν στον άνθρωπο είναι το κύριο σημείο εστιασμού και επικοινωνίας με το άλλο πρόσωπο και ευτυχώς που στις ημέρες μας μπορεί και επιδέχεται αλλαγή και τροποποίηση προς το καλύτερο με τις επεμβάσεις αισθητικής που εφαρμόζουν πλαστικοί ιατροί και αισθητικοί οδοντίατροι.

Είναι σίγουρο ότι ένα πρόσωπο με καλύτερη εμφάνιση δέρματος, σωστές γωνίες, σωστή μύτη, πηγούνι, και χαμόγελο που ορίζεται από ωραία χείλη και ίσια λευκά δόντια, είναι ένας επιπλέον πόλος έλξης και επικοινωνίας για το άλλο φύλο, ένας επιπλέον βοηθητικός παράγοντας για την όποια πρώτη επικοινωνία μας, ώστε να γίνουμε πλέον αρεστοί και αποδεκτοί.

Όταν το DNA δεν είναι γενναιόδωρο
Δυστυχώς όμως δεν ερχόμαστε όλοι στη ζωή με τα άριστα χαρακτηριστικά. Συνήθως τα δόντια είναι ή στραβά ή όχι λευκού χρώματος, από έλλειψη γνώσης για τις αισθητικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις και την στοματική υγιεινή και αποκτούμε ουλίτιδες (φλεγμονές ούλων), κακοσμία, απώλειες δοντιών, τερηδόνες, απονευρωμένα (μαύρα δόντια) και συνήθως με την πρόοδο των ετών ατονούν και οι μύες που στηρίζουν τα χείλη γύρω από το στόμα και η εικόνα να είναι αποτρεπτική όχι μόνο για την ωραία εικόνα μας για το άλλο φύλο, τους φίλους και γνωστούς, ακόμη για τον ίδιο μας τον εαυτό (αυτοαπόρριψη) αλλά ακόμη και για την επαγγελματική μας επικοινωνία.

Τότε έρχεται να επανορθώσει σ’ αυτό το επίπεδο, η πλαστική ιατρική για χείλη και πρόσωπο και η αισθητική οδοντιατρική για δόντια και ούλα που έχουν χάσει το σχήμα τους:

Πλαστική από ειδικούς οδοντιάτρους, στα ούλα για ένα ωραίο χαμόγελο δοντιών και όχι ουλικό χαμόγελο.

Αποκαταστάσεις δοντιών που λείπουν με εμφυτεύματα ή γέφυρες. Laser ή λευκάνσεις για λευκά δόντια (αλλά όχι μόνιμα).

ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ με λευκά σιδεράκια για ίσιωμα δοντιών, ή ίσιωμα δοντιών και λευκό χρώμα μόνιμο με όψεις ή πορσελάνης ή ολοκεραμικές αποκαταστάσεις σε μερικές μέρες, ή όψεις ρητίνης σε 2 ώρες σε λευκό χρώμα σε μικρά, στραβά, αραιά ή δίχρωμα δόντια με μόνιμο αποτέλεσμα. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα…

Επιμελής στοματική υγιεινή καθημερινά και εξαμηνιαίος τακτικός επανέλεγχος για την έλλειψη κακοσμίας εφ’ όσον οι αιτίες της κακοσμίας είναι προέλευσης οδοντιατρικής. KANE ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μάθεις περισσότερα…

Διόρθωση κακής σύγκλισης και κατά συνέπεια κακής εμφάνισης στόματος με ορθογναθική σε συνδυασμό με προσθετικές αποκαταστάσεις.

Ευτυχώς που η πρόοδος της ιατρικής και οδοντιατρικής επιστήμης στο επίπεδο συνύπαρξης της θεραπευτικής με την αισθητική αποκατάσταση, μας έδωσε την δυνατότητα να θεραπεύουμε όχι μόνο την ιατρική και οδοντιατρική νόσο αλλά και την ψυχολογική νόσο, ταυτόχρονα και τα κόμπλεξ. Θεραπεύοντας την ψυχική μας νόσο, έτσι ώστε να μην αισθανόμαστε άσχημα για το χαμόγελό μας, την εμφάνισή μας.

Τότε έρχεται και επιβεβαιώνεται αυτό που όλοι ξέρουμε αλλά πολλές φορές δεν επικοινωνούμε: Όταν οι άνθρωποι έχουν προικισθεί από το Θεό με λιγότερα φυσικά χαρίσματα, λόγω της προσωπικής τους προσπάθειας και των παρεμβάσεων των ειδικών και εν τέλει της αυτοεκτίμησης που αποκτούν μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις πετυχαίνουν πολύ περισσότερα από τους άλλους!

Read More

And More