Υγιεινά σνακ για extra ενέργεια πριν το γυμναστήριο!

Πόσες φορές έχει τύχει να πάμε νηστικές στο γυμναστήριο και να μην μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την προπόνηση; Πολλές! Κι εδώ κολλάει η έκφραση “Πόσο λάθος”. Πρώτον, αν δεν φας πριν το γυμναστήριο δεν σημαίνει ότι θα αδυνατίσεις πιο γρήγορα. Δεύτερον, οι κόποι σου δεν θα έχουν αποτελέσματα γιατί οι μύες σου δεν θα έχουν την απαραίτητη τροφή ώστε να τονωθούν. Τρίτον, όσο εσύ μένεις νηστική, τόσο οι επιδόσεις σου θα μειώνονται και δεν θα κάνεις σωστά ή ολοκληρωμένες τις ασκήσεις.

Για αυτό λοιπόν πάμε να δούμε μερικά εύκολα, υγιεινά και ιδανικά σνακ για πριν την προπόνηση, που θα σου προσφέρουν ενέργεια χωρίς να αυξήσουν τα κιλά σου. Να θυμάσαι ότι αυτά τα γεύματα πρέπει να έχουν καταναλωθεί τουλάχιστον μισή ώρα πριν την άσκηση!

ΦΡΟΥΤΑ
Επέλεξε φρούτα εποχής σε συνδυασμό με ανάλατους ξηρούς καρπούς (5-7 στον αριθμό) και λίγη κανέλα. Τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων σε συνδυασμό με τα καλά λιπαρά των ξηρών καρπών θα προσφέρουν άμεσα ενέργεια στο σώμα σου. Τέλος, η κανέλα είναι ένα νόστιμο και ισχυρό αντιοξειδωτικό.


ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Βρες το δικό σου τρόπο να καταναλώσεις τη μοτσαρέλα και διατηρήσεις σε χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες. Μπορείς να τη συνδυάσεις ακόμα και με φρούτα ή κάποιο λαχανικό. Τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης που προσφέρει θα τονώσουν κατευθείαν τους μύες σου.


ΚΡΑΚΕΡ ΟΛΙΚΗΣ

Μια πλούσια πηγή φυτικών ινών που αμέσως θα δώσουν το ιδανικό boost στο σώμα σου να αντεπεξέλθει σε μια έντονη άσκηση. Μπορείς να τα συνδυάσεις με τυρί cottage ή τυρί κρέμα ή χούμους για extra πρόσληψη πρωτεΐνης.


ΧΟΥΜΟΥΣ

Μια τεράστια πηγή πρωτεΐνης με ιδιαίτερη γεύση. Δώσε αυτήν την ιδανική τροφή στους μύες σου, συνδυάζοντάς τη με λαχανικά ή ακόμα και μήλα.


ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ένας υγιεινός συνδυασμός πρωτεΐνης με υδατάνθρακες. Συνδύασέ το με μέλι ή φρούτα ή ανάλατους ξηρούς καρπούς και νιώσε δυνατή σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης.



ΤΟΣΤ + ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Μια πηγή πρωτεΐνης και καλών λιπαρών που κάθε διατροφολόγος συμβουλεύει να εντάξουμε στη διατροφή μας. Θα δώσει ενέργεια στο σώμα σου και αν επιλέξεις ένα κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο θα διατηρήσεις “χαμηλές” τις θερμίδες!

Read More

And More