Chanel: H Haute Couture συλλογή AW23 αποθεώνει το τολμηρό στιλ της σύγχρονης Παριζιάνας

Η συλλογή Haute Couture Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023/24 που φαντάστηκε η Virginie Viard για τον οίκο Chanel παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στις όχθες του Σηκουάνα.

“Το παιχνίδι με τις αντιθέσεις, με την ανεμελιά και την κομψότητα, είναι σαν να στέκεσαι σε μια γραμμή μεταξύ δύναμης και λεπτότητας, που, στη Chanel, είναι αυτό που αποκαλούμε γοητεία”, έγραψε η creative director Virginie Viard, στις σημειώσεις της επίδειξης.

Το γαλλικό είδωλο και πρέσβειρα του οίκου Vanessa Paradis ενσαρκώνει όλες τις πτυχές ενός ισχυρού αλλά και λεπτεπίλεπτου παριζιάνικου πνεύματος, έτσι ήταν η πρωταγωνίστρια των  teaser post για συλλογή Haute Couture Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023/24 του οίκου Chanel που είδαμε σήμερα.

 

Η εναρκτήρια εμφάνιση, την οποία φόρεσε η Γαλλίδα πρέσβειρα του οίκου Chanel, Caroline de Maigret, τράβηξε την προσοχή! H συλλογή εντυπωσίασε τους λάτρεις της Μόδας, ήταν γεμάτη με παριζιάνικο στιλ, λεπτεπίλεπτα κεντήματα και το χαρακτηριστικό tweed του οίκου με ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως φτερά, λεπτεπίλεπτα floral και graphic μοτίβα. Μακριά παλτό, μεταξωτά tops, embellished top, βολάν, φούστες με τσέπες, tailored ταγές με χρυσές ζώνες, raffia bags και καπέλα, μαντήλια στο κεφάλι, και δερμάτινα mary janes έδιναν το παριζιάνικο ύφος που λατρέψαμε.

Η Viard εξέφρασε αυτό το ατίθασο πνεύμα της Παριζιάνας μέσα από την συλλογή  αυτή  με αρκετές αρρενωπές γραμμές ενώ ενίσχυσε τον καμβά της Chanel με μια πληθώρα υφών και ζωηρών χρωμάτων.

 

Έκπληξη ήταν το υφαντό καλάθι που κρατούσαν μερικά μοντέλα σε κάποια runway look, αλλά και το σύνολο με το κόκκινο tweed jacket το ριγέ παντελόνι που είχε σαν συνοδό ένα εξαιρετικά περιποιημένο λαμπραντόρ! Ακόμα, τα Mary Jane παπούτσια που ολοκλήρωναν τα περισσότερα σύνολα, είναι χαρακτηριστική αγαπημένη επιλογή των French girls. Για το φινάλε μια νύφη στα λευκά, που είναι η Shin Hyun-ji, ένα top model από την Κορέα!

Δες όλο το show εδώ:

 

Read More

And More