Hermes: O οίκος κατηγορείται για τις μεθόδους πώλησης της elite τσάντας Birkin

H Birkin bag του οίκου Hermes αποτελεί σύμβολο κύρους για την παγκόσμια ελίτ και ανήκει στα πολυπόθητα fashion item που όλοι οι fashionistas θέλουν στην ντουλάπα τους. Παρόλα αυτά οι πολυπόθητες τσάντες Birkin δεν είναι διαθέσιμες για αγορά στον ιστιότοπο της Hermes, ούτε εκτίθενται στα καταστήματά της. Ο οίκος έχει μία ιδιαίτερη τακτική πώλησης αυτή της statement τσάντας, όπου το προσωπικό πωλήσεων τις δείχνει μόνο σε ιδιωτικούς χώρους.

Τώρα λοιπόν ο διάσημος οίκος έρχεται αντιμέτωπος με μία αγωγή εναντίον του, που κατέθεσαν στην Αμερική μια γυναίκα κι ένας άνδρας, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν τσάντα Birkin, αν προηγουμένως δεν έχουν ξοδέψει μεγάλα ποσά ώστε να έχουν  αγοράσει άλλα προϊόντα Hermes.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι πελάτες/ισσες του οίκου υποχρεούνται ουσιαστικά να δαπανήσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε  μαντίλια, παπούτσια και ζώνες μόνο και μόνο για να αποκτήσουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια από τις πιο πολυπόθητες γυναικείες τσάντες στον κόσμο.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hermès (@hermes)

Η πρώτη ενάγουσα Τίνα Καβαλέρι, υποστηρίζει στην αγωγή της ότι όταν αυτή προσπάθησε να αποκτήσει μία Birkin bag, o οίκος της ανακοίνωσε ότι: «οι ιδιαίτερες τσάντες πηγαίνουν σε πελάτισσες που στηρίζουν σταθερά την επιχείρησή μας». Ο δεύτερος ενάγων Μαρκ Γκλινόγκα, επιχείρησε να αγοράσει μια τσάντα Birkin αλλά οι πωλητές τον παρότρυναν να  αγοράσει άλλα προϊόντα προκειμένου να μπορέσει τελικά να αποκτήσει μια τσάντα Birkin.

 Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν προσδιορίζεται. Στην ουσία υποστηρίζουν μέσω της αγωγής τους ότι η Hermes κατευθύνει τους πωλητές  να χρησιμοποιούν τις τσάντες Birkin ως τρόπο για να πείσουν τους πελάτες να αγοράσουν άλλα προϊόντα και καλεί και άλλους καταναλωτές να συμμετέχουν ομαδικά σε αυτή την κίνηση ώστε επιτέλους ο οίκος  Hermes να αλλάξει τις πρακτικές πωλήσεων. 

Φωτογραφίες Getty Images

 

Read More

And More