O Manolo Blahnik γιορτάζει τα 50 χρόνια του οίκου με μία «χρυσή» συλλογή

Όταν πρόκειται για elegant παπούτσια, τότε το όνομα του  Manolo Blahnik έρχεται πρώτο στο μυαλό σου.  Ήταν η Carrie Bradshaw του Sex and the City που τα ξεκίνησε όλα. Με μερικές θρυλικές σκηνές, όπως όταν ο ληστής της κλέβει τα πέδιλα Manolo Blahnik ή όταν ο Μr Big της κάνει πρόταση με ένα μπλε ζευγάρι γόβες, που έχει ξεχάσει στο διαμέρισμα τους, έβαλε αυτό το όνομα δίπλα στα πιο στιλάτα παπούτσια που κάθε fashion girl οφείλει να ξέρεις και κάποια στιγμή γιατί όχι αν μπορεί, να αποκτήσει.

SPLASH/Ideal Image

Από την πρώτη μπουτίκ που άνοιξε στην Old Church Street του Λονδίνου το 1971 έως σήμερα, ο σχεδιάστής είχε μία μοναδική πορεία στον χώρο της μόδας, ενώ φέτος γιορτάζει τη σημαδιακή 50η επέτειο του brand του.  Ως ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές υποδημάτων στον κόσμο, τα παπούτσια του Manolo Blahnik έχουν διατηρήσει την κληρονομιά του όλα αυτά τα χρόνια και για να γιορτάσει το ορόσημο των 50 ετών της, ο Blahnik σχεδίασε μια αστραφτερή χρυσή capsuse συλλογή, για να σηματοδοτήσει την περίσταση. Πολύ εύστοχα, αν σκεφτεί κανείς ότι η 50η είναι συχνά γνωστή ως η χρυσή επέτειος.

Manolo Blahnik/Courtesy

Αυτή η επετειακή «Manolo» η συλλογή περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα νέων σχεδίων, συνδυασμένων με επανασχεδιασμένα κλασικά κομμάτια που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο. Αλλώστε στα χέρια του Blahnik, ό,τι λάμπει είναι πράγματι χρυσός.

SPLASH/Ideal Image

Η χρυσή συλλογή είναι κάτι περισσότερο από μια συλλογή που δημιουργήθηκε για χάρη της γιορτής. Η προσέγγιση του σχεδιαστή στην αγαπημένη του τέχνη είναι πρωτοποριακή και συνεχίζει να εκφράζει τη δημιουργικότητά του, χωρίς να ακολουθεί τις τάσεις. Πρόκειται για μια ειδική περίληψη πέντε δεκαετιών δουλειάς, που επανασχεδιάστηκαν σε μια απρόσκοπτη collection. Η συλλογή του Manolo Blahnik για την 50η επέτειο  είναι διαθέσιμη στο κατάστημα και στο διαδίκτυο από αρχές Νοέμβριο του 2021.

Read More

And More