To μαγικό Haute Couture show της Chanel

Για μία ακόμη φορά η Virginie Viard έφερε τον παραμυθένιο κόσμο της Chanel Couture στο runway του σημερινού show στο Παρίσι.Η ζωγραφική βρίσκεται στην καρδιά της συλλογής: Haute Couture CHANEL Fall-Winter 2021/22.

«Ήταν όταν ανακάλυψα ξανά αυτά τα πορτρέτα της Gabrielle Chanel ντυμένα με μαύρα ή άσπρα φορέματα σε στιλ της δεκαετίας του 1880 και σκέφτηκα αμέσως αυτή την συλλογή.Υπάρχουν φορέματα εμπνευσμένα από ιμπρεσιονιστικά έργα, φούστες που μοιάζουν με πίνακες και γι αυτό και είχε νόημα αυτό το show να πραγματοποιηθεί στο Palais Galliera, το Μουσείο Μόδας της Πόλης του Παρισιού, ένα πραγματικό ίδρυμα τέχνης και μόδας, όπου συνεχίζεται η έκθεση αφιερωμένη στην Gabrielle Chanel. Mία πραγματικά  πολύχρωμη συλλογή” μας εξηγεί η σχεδιάστρια.

Ο Mikael Jansson επιμελείθηκε τις φωτογραφίες για τον τύπο, ενώ η Sofia Coppola έκανε το teaser video της συλλογής και φωτογράφισε την ambassador του οίκου Margaret Qualley.

Η collection μοιάζει με έναν ιμπρεσιονιστικό πίνακα. Είδαμε παλτό κεντημένα με πούλιες, μπλούζες με μοβ και ροζ μοτίβα, φούστες με χαμηλή μέση με πολύχρωμες ριγέ τουίντ λεπτομέριες. Ανοιχτές ροζ και κίτρινες λεπτομέρεις στολίζουν τα σακάκια όπως οι πιτσιλιές του χρώματος σε ένα πίνακα.

Ξεχώρισαν τα φορέματα κεντημένα με νούφαρα, σακάκια σε μαύρο τουίντ από φτερά με κόκκινα και ροζ λουλούδια ενώ η Virginie Viard δήλωσε ότι σκεφτόταν τους αγγλικούς κήπους για να τα δημιουργήσει!

 

 

 

 

 

 

 

«Μου αρέσει να συνδυάζω ένα άγγιγμα της Αγγλίας με ένα πολύ γαλλικό στιλ. Είναι σαν να συνδυάζουμε το αρσενικό και το θηλυκό, όπως έκανα και με αυτήν τη συλλογή. Αυτή η ένωση είναι πολύ μέρος αυτού που είμαι και εγώ η ιδια” δήλωσε η Viard.

To μοναδικο show έκλεισε με την μούσα του οίκου Margaret Qualley να φοράει ένα υπέροχο νυφικό και να ρίχνει κλάσικά την ανθοδέσμη στο κοινό!

Δες όλο τα μαγικο Chanel Couture show εδώ:

Read More

And More