Celia Kritharioti Haute Couture: Μια επίδειξη μόδας βγαλμένη από όνειρα!

Την συλλογή Φθινόπωρο / Χειμώνας 2018-19 παρουσίασε η διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, μετατρέποντας τα σαλόνια του Hotel Mona Bismarck σε ένα ονειρικό σκηνικό.

Η σχεδιάστρια άνοιξε το show με μια τρυφερή δήλωση για τη μητέρα της, στην οποία αφιέρωσε την επίδειξη ονομάζοντάς την «Hommage à ma mère». H Σίλια δήλωσε: «Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Παρίσι ήταν με τη μητέρα μου. Μικρό κορίτσι, της κρατούσα το χέρι σφιχτά καθώς μπαίναμε στα σαλόνια των Οίκων Μόδας. Μαζί παρακολουθούσαμε σεζόν με τη σεζόν τις επιδείξεις και καθώς περνούσε ο καιρός, δυνάμωνε κι εμένα η αγάπη μου για τη μόδα. Η μητέρα μου αγαπούσε το μαύρο χρώμα, τα μαργαριτάρια και το Παρίσι όσο την Αθήνα. Τώρα πια, έχω αφήσει το χέρι της και περπατώ μόνη. Σε κάθε επίδειξή μου, ψάχνω με το βλέμμα μου να τη βρω στο κοινό ενώ γνωρίζω ότι κοιτάζει κι εκείνη μέσα από το παρασκήνιο, ακριβώς δίπλα μου. Ήταν όνειρό της να δει μια Συλλογή μου να παρουσιάζεται στο Παρίσι».

Η συλλογή είναι ένας ύμνος για τη γυναίκα, με δημιουργίες που αγκαλιάζουν τη γυναικεία φιγούρα, δίνοντάς της κίνηση και ταυτόχρονα δυναμισμό. Κυρίαρχο χρώμα το μαύρο, ενώ το βελούδο, οι δαντέλες Chantilly, μεταξωτό τούλι και τα χειροποίητα κεντήματα έκλεψαν τις εντυπώσεις και χάρισαν μια παραμυθένια εικόνα.

Η συλλογή A/W 2018-19 παντρεύει τη δύναμη της γυναίκας με τη θηλυκότητα και την ομορφιά, συνδυάζοντας έντονους ώμους σε σακάκια με δαντελένια layers και μαργαριτάρια μετατρέποντας τα γυναικεία σώματα σε γλυπτά.

Την πασαρέλα της Celia Kritharioti Haute Couture άνοιξε το supermodel Natalia Vodianova. Το μοντέλο είναι χρόνια φίλη της Ελληνίδας σχεδιάστριας, ενώ έχει περπατήσει σε προηγούμενη επίδειξη μόδας του οίκου στην Αθήνα.

Από τη front row της επίδειξης απόλαυσαν πρώτοι τις δημιουργίες του ελληνικού οίκου μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας και διεθνώς αναγνωρισμένοι στυλίστες. Η fashionista Olivia Palermo έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν στην επίδειξη του οίκου, ενώ εκεί ήταν και η fashion Features Editor της Vogue, Sarah Harris, η Elizabeth Saltzman, η jetsetter Isabel dos Santos, η Lucrezia Buccellati, η Kimberley, η Ashley Hutson βρίσκο-νταν στο front row, όπως και οι φίλες της σχεδιάστριας, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου με την κόρη της Εριέττα, η Angela Ismailos, η Μιλένα Τσαβλίρη, η Μαρίνα Ραφαήλ, η Ελεν Μπεν-χαμού, η Jasna Bosnic, η Χριστιάνα Παπαγεωργίου, Αλεξία Αδάμη με την κόρη της Μαρίσσα Κορλέτη, η Μαργαρίτα Σφέτσα καθώς και η οικογένεια της Σίλιας.

Το show έντυσε με τη φωνή της η Χριστίνα Πουλίτση, η οποία ερμήνευσε της άρια της Ιουλιέτας “Je veux vivre” και το βαλς της Άνοιξης του Strauss, όπου σε συνδυασμό με τις μαγευτικές δημιουργίες της Σίλιας μετέφεραν όλους τους καλεσμένους στο παραμύθι του οίκου Celia Kritharioti Haute Couture.

Read More

And More