Chanel Fall-Winter ’18-’19: Ένα παραμυθένιο δάσος υποδέχτηκε την εκμοντερνισμένη κομψότητα και τις μούσες του Lagerfeld

Το Grand Palais άνοιξε τις πόρτες του και για ακόμα μια φορά υποδέχτηκε τον Karl Lagerfeld και τη νέα συλλογή του οίκου Chanel για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2018/2019. Κάθε show του Karl κόβει την ανάσα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το show στο Αμβούργο που έπαιζε μια ολόκληρη ορχήστρα ενώ τα μοντέλα περπατούσαν στην πασαρέλα; Ποιος θα ξεχάσει τον πύραυλο που είχε εκτοξεύσει στο τέλος ενός show; Ή την μικρογραφία που είχε σχεδιάσει σε ένα άλλο runway; Οπότε, εδώ και καιρό είχαμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε τι άλλο θα “σκαρφιστεί” ο ταλαντούχος Karl.

Ο ίδιος για ακόμα μια φορά κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με το παραμυθένιο δάσος που αποτύπωσε στην αίθουσα του Grand Palais. Ένα δάσος έτσι όπως ακριβώς το είχε φανταστεί εκείνος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οίκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. Πάμε όμως να δούμε τα βασικά στοιχεία της συλλογής και τι είναι αυτό που προτείνει ο Karl για τη νέα σεζόν.

Στη συλλογή επικράτησαν οι μεταλλικές επιφάνειες σε χρώματα όπως το χρυσό ή το σκούρο πράασινο. Χαρακτηριστικό της κολεξιόν ήταν το ¨πάντρεμα” του tomboy style με το ladylike look, που μόνο ο Karl Θα μπορούσε να αποτυπώσει τόσο τέλεια.

Το κλασικό ταγιέρ “μεταμορφώνεται” για ακόμα μια φορά, με το παντελόνι να έχει την τιμητική του και να παίρνει τη θέση της φούστας. Κοστούμια σε loose ή πιο στενές γραμμές, δημιουργημένο από tweed, καπιτονέ και textures με μεταλλικές ίνες.

Τα ευφάνταστα πανωφόρια δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Τα είδαμε να έχουν floral μοτίβο σε έντονα χρώματα, embellishment και λαμπερά στοιχεία, αλλά και γούνες διακοσμημένες με 3D στοιχεία. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με χρυσές μπότες, μποτάκια ή oxfords.

O Karl επέλεξε να δώσει μια sporty πινελιά στα σύνολα, συνδυάζοντας τα ladylike ταγιέρ με oversized κασκόλ ή τοπ σε έντονα χρώματα τα οποία ήταν δεμένα στο λαιμό και “έπεφταν” στην πλάτη.

Από τη νέα κολεξιόν δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα βραδινά φορέματα με πολύτιμες πέτρες, τα οποία συνδυάστηκαν με λευκά puffer ή καπιτονέ τζάκετ. Μια ακόμα sporty πινελιά που πρόσθεσε ο σχεδιαστής.

Επιπλέον, τα κομψά δαντελένια ή tweed φορέματα με feather λεπτομέρειες, συνδυάστηκαν με αξεσουάρ σε έντονα χρώματα, πολύτιμα κοσμήματα και masculine shoes, δηλαδή oxfords.

Τα λαμπερά κοσμήματα έκλεψαν την παράσταση, με τις διαχρονικές πέρλες, τα κολιέ σε μακρύ μήκος και τα cuffs με τα 3D floral στοιχεία να λάμπουν κατά τη διάρκεια του show.

Στην πασαρέλα είδαμε τσάντες σε μικρό ή πολύ μεγάλο μέγεθος, δημιουργημένες από πολύτιμες πέτρες, floral υφάσματα, καπιτονέ ή tweed.

 

 

Read More

And More