Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής: Balenciaga, Valentino, Viktor & Rolf εντυπωσίασαν με τα Couture show τους

H Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής συνεχίζεται και χθες την 2η μέρα είδαμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά show της διοργάνωσης. Πανοπλίες, σουρεαλισμός, εντυπωσιακά head pieces και 3D δημιουργίες είναι τα highlight της ημέρας.

Βalenciaga

 

 

O Balenciaga παρουσίασε την 52η συλλογή υψηλής ραπτικής της, υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Demna. Οι καλεσμένοι έγιναν δεκτοί μέσα σαλόνι του Cristobal Balenciaga, υπό τον ήχο της όπερας και τους παρουσιάστηκαν τόσο οι συλλογές ready-to-wear όσο και η γραμμή υψηλής ραπτικής του οίκου. ‘Ενα από τα αγαπημένα μοντέλα του Cristobal Balenciaga, η Danielle Slavik άνοιξε την επίδειξη.

Είδαμε τις χαρακτηριστικές sculptural δημιουργίες του οίκου, tuxedo look,  statement φορέματα, tailored coats αλλά την παράσταση έκλεψε η τελευταία εμφάνιση με αναφορά στην Ιωάννα της Λωραίνης.Η καλλιτέχνης Eliza Douglas έκλεισε την επίδειξη φορώντας ένα φόρεμα σχεδιασμένο με υψηλή τεχνολογία, σαν τρισδιάστατα εκτυπωμένη πανοπλία, κάνοντας ένα πρωτοποριακό φινάλε.

Viktor &Rolf

 

 

Αόρατοι άνδρες με κοστούμια, αιωρούμενες φράσεις και μαγιό που εμφανίζονται… διπλά ήταν τα στοιχεία που μας καλωσόρισαν στο σουρεαλιστικό κόσμο της υψηλής ραπτικής των Viktor and Rolf. Για το φθινόπωρο του 2023, το σχεδιαστικό δίδυμο συνέχισε με το dazed ύφος που παρουσίασε την περασμένη σεζόν, με slogan και εικόνες που σίγουρα θυμόμαστε για καιρό.

Valentino

 

 

 

 

 

Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής του οίκου Valentino παρουσιάστηκε στον κήπο του Château de Chantilly. Με τον εύστοχο τίτλο: “Un Château”, η συλλογή περιελάμβανε τα πάντα, από τζιν υψηλής ραπτικής, εκρήξεις φτερών εως κουκούλες σε σχήμα τριαντάφυλλου. Τα υψηλής ραπτικής σχέδια σε έντονα χρώματα, συνάντησαν τα χρυσοκέντητα κεντήματα, όλα με φόντο το μεγαλείο του πύργου στο σούρουπο.

Jean Paul Gaultier

 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @jeanpaulgaultier

Oι guest Couture collections για τον οίκο Jean Paul Gaultier συνεχίζονται, τώρα λοιπόν ήταν η σειρά του Julien Dossena να σχεδιάσει μια συλλογή για τον οίκου.Σε ένα ελάχιστα φωτισμένο δωμάτιο, ο σχεδιαστής έκανε μέσα από τις Couture δημιουργίες του μια σκοτεινή  ερμηνεία του σύμπαντος του JPG. Είδαμε chain tops, epic φορέματα με ουρά, δαντέλες, διαφάνειες και μία νέα εκδοχή του χαρακτηριστικού tie corset του Jean Paul Gaultier.

 

Φωτογραφίες Splash- Reuters- @balenciaga

Read More

And More