Η αγαπημένη Dior τσάντα της πριγκίπισσας Νταϊάνα αλλάζει εντελώς!

Πολλές γοητευτικές γυναίκες και fashion icons  έχουν τη δική τους τσάντα —ας θυμηθούμε την Grace Kelly, την Jane Birkin, την Jackie Ο και, βεβαίως, την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μεγάλο οίκοι τούς αφιέρωσαν εμβληματικές τσάντες, που παραμένουν statement κομμάτια πολλά χρόνια τώρα! Για την Diana, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν ο οίκος  Dior.

 Σε ένα ταξίδι στο Παρίσι, το 1995, η τότε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας  έκανε δώρο στην Νταϊάνα μία τσάντα Dior, με καπιτονέ ύφασμα και το μονόγραμμα του οίκου να κρέμεται σαν μενταγιόν. Η Diana τη λάτρεψε και την κρατούσε μέρα-νύχτα, συνδυάζοντάς την με Dior ρούχα τις περισσότερες φορές. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία: ο οίκος της αφιέρωσε αυτήν την τσάντα για πάντα.

Φέτος ο Dior κάνει μία ανανεωτική κίνηση για αυτήν την ιστορική τσάντα και καλεί μεγάλους εικαστικούς καλλιτέχνες να δώσουν τη δική τους εκδοχή σε αυτό το fashion κομμάτι .

Αγαπημένοι καλλιτέχνες του κόσμου της σύγχρονης τέχνης προσκλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τη Lady Dior ως καμβά τους. Ανάμεσά τους οι: Maria Nepomuceno, Raqib Shaw, Rina Banerjee, Eduardo Terrazas, Kohei Nawa, Athi-Patra Ruga, Jia Lee, Mickalene Thomas, Wang Guangle, Marguerite Humeau και Joana Vasconcelos.

Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική τσάντα που μοιάζει εντελώς διαφορετική μέσα από έναν καλειδοσκοπικό φακό διαφορετικών καλλιτεχνικών οραμάτων και που μοιάζει σαν ένα μικρό έργο τέχνης!

Δες όλη τη συλλογή στο επίσημο site του οίκου!           

Read More

And More