Η νέα Couture συλλογή του οίκου Chanel είχε ακόμα και μαγιό κεντημένο με πολύτιμες πέτρες

Ο οίκος Chanel ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει για να καταφέρει να μαγέψει τους θεατές και τους fans του. Ακριβώς το ίδιο έγινε και στο τελευταίο Couture show, στο οποίο ο Karl Lagerfeld παρουσίασε μια luxe και εντυπωσιακή συλλογή για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2019.

Ο γαλλικός οίκος κάλεσε το κοινό να παρευρεθεί στο Grand Palais του Παρισιού, σε έναν χώρο με μεσογειακό και botanical décor, πισίνες και λουλούδια, στον οποίο δημιουργήθηκε και το catwalk που περπάτησαν τα μοντέλα.

Ένα από τα highlights του event ήταν το Couture μαγιό με τις πολύτιμες πέτρες που σχεδίασε ο Karl και “πάντρεψε” με ένα εξίσου glam πέπλο και mules. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βλέπουμε υλοποιημένη μια τόσο ξεχωριστή ιδέα.

Από τη συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει το tweed, το σήμα κατατεθέν του οίκου που από την αρχή της πορείας του θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι των συλλογών του. Σε αυτό το show Υψηλής Ραπτικής είδαμε tweed ταγιέρ σε pastel και απαλές αποχρώσεις, σε mini ή midi μήκος, αλλά και φορέματα σε στενή γραμμή.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι το μεταξωτό τούλι που έδωσε όγκο και extra style σε πολλά ρούχα, όπως και οι feather λεπτομέρειες που έδωσαν κίνηση στις φούστες, τα φορέματα και τα jackets. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες “συνοδεύτηκαν” από κεντημένες πολύτιμες πέτρες και λαμπερά στοιχεία.

Ο γαλλικός οίκος υποστήριξε το millennial pink και αποφάσισε να “βάψει” με αυτό το χρώμα λεπτομέρειες σε ρούχα για να δώσει ένταση, φορέματα με λουλούδια και φτερά. Αυτή η ρομαντική και girly απόχρωση φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά και την επόμενη σεζόν.

Μέσα από τη συλλογή καταλάβαμε ότι ο Karl ήθελε να αναδείξει την ομορφιά των λουλουδιών και της botanical αισθητικής. Λουλούδια ζωγραφισμένα πάνω στα υφάσματα, 3D floral στοιχεία, δαντέλες που σχεδίαζαν ένα floral μοτίβο, και λαμπερά πέταλα “κρυμμένα” στο εσωτερικό των ρούχων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα looks συνδυάστηκαν με slingbacks σε μαύρο, μεταλλικό, ροζ, χακί χρώμα.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του show ήταν ότι ο Karl Lagerfeld δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται για την κατάσταση της υγείας του. Ελπίζουμε ο επιτυχημένος designer να επιστρέψει ακόμα πιο δυναμικά…

Read More

And More