Καμπαρντίνα: Στιλιστική επένδυση, διαχρονικό must!

Όλα ξεκίνησαν το 1895 όταν ο Thomas Burberry σχεδίασε τον “πρόγονο” της σημερινής καπαρντίνας για να κρατήσει ζεστούς τους αξιωματικούς του βρετανικού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου ενώ ο Νορβηγός καπετάνιος Roald Amundsen έφτασε στο Βόρειο πόλο φορώντας… τι άλλο από Burberry. Στα σχέδια εκείνης της εποχής και του συγκερκιμένου οίκου βασίστηκαν όλοι στη συνέχεια για να σχεδιάσουν το πιο διαχρονικό πανωφόρι ever.

Ίσως να ευθύνεται ο λονδρέζικος αέρας που αποπνέει… ίσως και να είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός που του έχουν δείξει όλοι -από πρώτες κυρίες μέχρι top models. Ίσως η ανθεκτικότητα του υφάσματος, η διαχρονικότητα της γραμμής. Το ότι φοριέται πάντα και παντού.

H καπαρντίνα είναι μια στιλιστική επένδυση που δεν μπορεί να πάρει απουσία σε κανένα fashion week. Είναι ένα κομμάτι που αν το αποκτήσεις, δεν θα το μετανιώσεις ποτέ. Δεν φεύγει από τη μόδα, έχει στιλ και πάντα κάνει απόσβεση σε όσα χρήματα κι αν έχεις δώσει.

Η Alexa Chung το συνδυάζει με total black look. Η Blake Lively φτάνει στο αεροδρόμιο του Τορόντο φορώντας μια κοντή καπαρντίνα, ένα κομμάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε σεζόν. Η Eva Mendes επιμένει στο στιλ της καπαρντίνας έστω και αν πρόκειται για ένα πιο χοντρό ύφασμα.

Ο οίκος Moschino κινούμενος σε μια φιλοσοφία δυτικής αμερικάνικης κουλτούρας παίρνει ένα βασικό κομμάτι, του προσθέτει κρόσσια κάτω από τα μανίκια και κάνει ένα εξαιρετικά loud fashion statement. O οίκος Gucci για ακόμη μια σεζόν επιμένει στη διαχρονική πολυτέλεια που τον χαρακτηρίζει. Ο Nicole Farhi από το Λονδίνο δίνει ένα touch δωρικού σχεδιασμού.

Πως να την φορέσεις:

– Φέτος στενεύουμε κάθε πανοφώρι στη μέση με ζώνη! Κατά προτίμηση μια δερμάτινη, λεπτή ζώνη που “κλειδώνουμε” με κόμπο. Μια μακριά καπαρντίνα με ζώνη είναι τέλεια αν έχεις καμπύλες και η περιφέρεια δεν αποτελεί το δυνατό σου σημείο.

– Αν το ύψος δεν είναι το προσόν σου που σε γεμίζει με περηφάνια προτίμησε κάτι πιο κοντό! Το ιδανικό μήκος είναι αυτό που φτάνει λίγο πιο κάτω από την περιφέρεια. Αυτό το κόψιμο θα δώσει την εντύπωση ότι είσαι ψηλότερη ενώ κάτι πιο μακρύ μπορεί θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.


– Εάν έχεις μεγάλο στήθος προτίμησε κάτι που να σου προσφέρει άνεση στο μπούστο! Δεν θες να δίνεις την εντύπωση ότι καταπιέζεσαι εκεί μέσα!

Read More

And More