Mία πανκ πριγκίπισσα ήταν η έμπνευση για την Chanel couture συλλογή που παρουσιάστηκε σήμερα!

«Σκεφτόμουν μια πανκ πριγκίπισσα να βγαίνει από το Le Palace την αυγή », αποκαλύπτει η Virginie Viard για την couture συλλογή της Chanel που παρουσιάστηκε λίγες ώρες πριν στις πλατφόρμες του οίκου, «με φόρεμα από ταφτά, ιδιαίτερα μαλλιά, φτερά και πολλά κοσμήματα. Αυτή η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον Karl Lagerfeld και την Gabrielle Chanel. Ο Καρλ θα πήγαινε στο «Le Palace», θα συνόδευε αυτές τις πολύ περίπλοκες και πολύ ντυμένες γυναίκες, που ήταν και πολύ εκκεντρικές ».

Ενώ η συλλογή Haute Couture της άνοιξης-καλοκαιριού 2020 επηρεάστηκε σαφώς από την απλότητα και την αυστηρότητα του μοναστηριού στο Aubazine, όπου η Gabrielle Chanel είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια, τα τριάντα κομμάτια  της συλλογής Haute Couture Fall-Winter 2020/21 χαρακτηρίζονται από μια επιθυμία για λαμπερή πολυτέλεια και κοσμήματα. Μερικά συνοδεύονται ακόμη και με κοσμήματα από τις συλλογές CHANEL High Jewelry.

Όλοι οι συνεργάτες της CHANEL που εργάζονται στα ατελιέ του οίκου, έχουν συνεισφέρει και δημιουργήσει με μεράκι τα πολύτιμα τουίντ σύνολα που είναι διακοσμημένα με πούλιες, στρας, πέτρες και χάντρες και αποτελούν τα βασικά κομμάτια της συλλογής. . Κοντά φορέματα με στριμμένες μέσες και φούστες από κοράλλια αλλά και μακρά φορέματα με την γοητεία  των ηρωίδων  του 19ου αιώνα δημιουργούν το μοναδικό ύφος της collection.

 

Οι μαύρες και ανθρακί γκρι αποχρώσεις φωτίζονται με ροζ λάμψεις.Μπουφάν μπολερό μαζί με τουίντ από ασημί κορδέλα,  σακάκια με εντελώς τονισμένη μέση που συνδυάζονται με ιδιαίτερα  παντελόνια σε μαύρο σουέτ, το απόλυτο σημάδι ενός ροκ ρομαντισμού που βρίσκεται διάχυτο σε όλη την συλλογή.

Η συλλογή φωτογραφήθηκε από τον Mikael Jansson.

Δες το video από την παρουσίαση:

Read More

And More