Μία συλλογή εμπνευσμένη από τα εμβληματικά 90s που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις… σήμερα

Εμπνευσμένη από τα πιο εμβληματικά κομμάτια που βρίσκονται στο αρχείο Karl Lagerfeld από τη δεκαετία των 1990s, η συλλογή STUDIO KL ήρθε για να μείνει. Σμόκιν και φορέματα, κοστούμια και blazers, ανανεώνονται με πιο σύγχρονες λεπτομέρειες, κοψίματα και υφάσματα. Την capsule συλλογή επιμελήθηκε η Carine Roitfeld, Style Advisor του οίκου KARL LAGERFELD και σχεδιάστηκε από τον Hun Kim, τον Design Director του brand.

 

 

“Η νέα συλλογή είναι ο απόλυτος συνδυασμός παρελθόντος και μέλλοντος και τιμά την ατέρμονη σχεδιαστική αισθητική του Karl” λέει η Carine Roitfeld. “Τα σχέδια αποτελούν ωδή στην εμβληματική αισθητική των ’90s. Τους δώσαμε ένα πολύ σύγχρονο και cool twist όπως νέα υφάσματα και πιο refined γραμμές.”

“Αντί να αναζητούμε την έμπνευση οπουδήποτε αλλού, την βρήκαμε ακριβώς εδώ: στο αρχείο του Karl λέει ο Hun Kim, Design Director του οίκου KARL LAGERFELD. “Ο Karl ήταν πάντοτε ένα βήμα μπροστά. Ήταν πάντα τόσο διαισθητικός και προνοητικός. Το να ανατρέχουμε πίσω στα πιο αξιομνημόνευτα σχέδιά του και να τα μεταφέρουμε στο σήμερα, είναι ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για να τιμήσουμε την κληρονομιά του”.

 

Η συλλογή περιλαμβάνει δύο μαύρα σμόκιν με ασύμμετρους γιακάδες – έναν με statement λεπτομέρειες (εμπνευσμένο από ένα σχέδιο SS91 συλλογής) και έναν άλλο που δημιουργεί έντονο color blocking (και μιμείται ένα item της συλλογής SS90). Τα παραπάνω, συνδυάζονται με tailored μαύρο παντελόνι, ένα μαύρο φόρεμα με κοψίματα και ένθετη δαντέλα (εμπνευσμένο από φόρεμα που είχε εμφανιστεί στη συλλογή FW93) ή με ένα ενδιαφέρον αξεσουάρ-γραβάτα που προσαρμόζεται με κλιπ γύρω από το λαιμό.

Read More

And More