Ο Testino κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση. Ποια η αποστομωτική απάντηση της Anna Wintour;

Ο Testino κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση. Ποια η αποστομωτική απάντηση της Anna Wintour; | tlife.gr

Τους τελευταίους μήνες βγαίνουν στην επιφάνεια όλο και περισσότερα περιστατικά σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση διάσημων ηθοποιών. Ναι, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που οι σταρ φόρεσαν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Λίγο μετά από αυτό το λαμπερό event, νέες δηλώσεις βγήκαν στο προσκήνιο, μόνο που αυτή τη φορά αφορούν έναν διάσημο φωτογράφο και άνδρες μοντέλα. Ο λόγος για τον Mario Testino, ο οποίος κατηγορήθηκε από 13 μοντέλα και προσωπικούς του βοηθούς που αναφέρουν λεπτομερώς στη New York Times τη σεξουαλική εκμετάλλευση από τον Testino, έναν καταξιωμένο φωτογράφο που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στη βασιλική οικογένεια. Ο φωτογράφος φυσικά αρνείται όλα όσα ειπώθηκαν και η νομική του ομάδα αμφισβητεί όλους τους αναξιόπιστους ισχυρισμούς.

Η συνεργάτης του Testino και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Vogue, Anna Wintour, ανέφερε για αυτές τις δηλώσεις ότι είναι πολύ σκληρό όταν τις ακούς και ότι μπορούν να σου ραγίσουν την καρδιά. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Αυτός ήταν ένας εξαιρετικός χρόνος αναμέτρησης και αλλαγής και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, εκπλήσσονται από το θάρρος εκείνων που έχουν μιλήσει για τις προσωπικές τους ιστορίες σεξουαλικής κακοδιοίκησης. Η κατάχρηση εξουσίας συνεχίζεται για πολύ καιρό σε τόσα πολλά μέρη – όπως στην Ουάσινγκτον, στο Χόλιγουντ, στη δημοσιογραφία, στη Silicon Valley και, τέλος, στη μόδα, όπου πολλές νεαρές γυναίκες και άνδρες μίλησαν για τη χειραγώγηση και τον εξαναγκασμό σε περιβάλλοντα εργασίας”.

Η ίδια συνέχισε: “Ακόμα και αν συνεργαζόμαστε με θύματα κακομεταχείρισης, πρέπει να έχουμε και έναν καθρέφτη για τον εαυτό μας και να ρωτήσουμε αν κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατέψουμε τους συνεργάτες μας, έτσι ώστε να μην γίνεται αποδεκτή αυτή η απαράδεχτη συμπεριφορά”.

Η Anna Wintour που είναι και διευθύντρια του Condé Nast, ενός δημοσιογραφικού ομίλου που έχει τα περιοδικά Vogue, Vanity Fair, Glamour, Brides, Self, GQ, GQ Style, The New Yorker, Condé Nast Traveler, Allure, Architectural Digest, Bon Appétit, Epicurious, Wired, W, Golf Digest, Golf World, Teen Vogue, Ars Technica, The Scene, Pitchfork, Backchannel, δήλωσε πως η συνεργασία με τον φωτογράφο θα “βρίσκεται στον πάγο” για το προσεχές μέλλον.

READ more