Κόκκινο φόρεμα: Ποια είναι η ιδανική γραμμή σύμφωνα με το σωματότυπό σου!

Χριστούγεννα ίσον κόκκινο φόρεμα και κόκκινο φόρεμα ίσον Χριστούγεννα (τουλάχιστον κάποιες φορές). Μπορεί τις προηγούμενες χρονιές να μην τολμούσες καν να ξεστομίσεις ή να σκεφτείς την επιλογή του red dress, αλλά φέτος είπες να κάνεις την ανατροπή και να τολμήσεις. Μέχρι εδώ όλα καλά! Σαν fashion editor όμως, οφείλω να σου πω πως το κόκκινο φόρεμα κρύβει κάποιες παγίδες. Όπως και να το κάνουμε αυτό το έντονο χρώμα (που δυστυχώς ή ευτυχώς τραβάει όλα τα βλέμματα), δεν συγχωρεί ούτε στιλιστικά αλλά ούτε και “σωματικά” λάθη.

Έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις μέσα στο μυαλό μου και λόγω του ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από τα γιορτινά τραπέζια και τα πάρτι, αποφάσισα να σου προτείνω τα ιδανικά κόκκινα φορέματα για το δικό σου σωματότυπο. Πως μπορείς λοιπόν να επιλέξεις το σωστό, αποφεύγοντας λάθη που θα καταστρέψουν την εμφάνισή σου; Μετακινήσου προς τα κάτω και δες…

Plus: Η fashion editor, Σοφία Σούζα, βρήκε για σένα τα πιο στιλάτα κόκκινα φορέματα της αγοράς. Κάνε κλικ στο τέλος του άρθρου και δες τις επιλογές της!

Ανοιχτή περιφέρεια και αδύνατοι ώμοι
Τα δυνατό σου σημείο είναι η μέση σου. Παρόλα αυτά όμως, δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ των ώμων και της περιφέρειας σου. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξε ένα off shoulder φόρεμα με το κάτω μέρος να θυμίζει full skirt. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις τους ώμους σου να φαίνονται πιο “ανοιχτοί”, θα τονιστεί η μέση σου και θα κρύψεις τις ατέλειες στην περιφέρεια!

Extra πόντους στην κοιλιά και στα μπράτσα
Η επιλογή σου πρέπει να είναι σίγουρα μίνι γιατί τα πόδια σου είναι το δυνατό σου σημείο. Οπότε, με αυτήν τη γραμμή θα τραβήξεις την προσοχή εκεί, αντί για το σημείο της κοιλιάς που υπάρχουν μερικές ατέλειες. Επιπλέον, μπορείς να τραβήξεις την προσοχή στους ώμους με ένα off shoulder φόρεμα και να καλύψεις τα μπράτσα σου με τα μακριά μανίκια.

Extra πόντους στην κοιλιά και μικρό στήθος
Επέλεξε ένα oversized φόρεμα από σατέν ύφασμα που θα κρύψει τους extra πόντους στην κοιλιά, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει το glam αποτέλεσμα που αναζητάς. Το ότι έχεις μικρό στήθος δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Δες το σαν μια ευκαιρία να φορέσεις βαθύ ντεκολτέ, κάνοντας το σύνολό σου πιο sexy.

Αδύνατη σιλουέτα με μεγάλο στήθος
Σίγουρα η γραμμή που σου ταιριάζει είναι η pencil. Αυτό που πρέπει να προσέξεις όμως είναι η περιοχή στο στήθος. Δεν θέλεις κάτι ούτε πολύ κλειστό, ούτε με βαθύ ντεκολτέ, αλλά ούτε και strapless. Οπότε, προτίμησε ένα φόρεμα με χοντρές τιράντες που θα σου προσφέρουν το κατάλληλο “στήριγμα” στην περιοχή αυτή.

Μικρό στήθος με ανοιχτή περιφέρεια και ψηλά πόδια
Λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με το πάνω μέρος του σώματος και θα κατεβαίνουνε σταδιακά. Αυτό που χρειάζεσαι στην περιοχή του στήθους είναι κάτι με όγκο. Ένας φιόγκος ή τα διακοσμητικά βολάν αρκούν για να “αυξήσεις” το μέγεθος. Το σημείο της μέσης πρέπει να είναι στενό και να ανοίγει προς τα κάτω, για να κρύψεις τους extra πόντους στην περιφέρεια. Λόγου του ότι έχεις ψηλά πόδια, προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα φόρεμα μέχρι τον αστράγαλο.

Extra πόντους στο πάνω μέρος του σώματος και αδύνατα πόδια
Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, ποντάρεις σίγουρα στη μονοχρωμία, στην ίσια και μίνι γραμμή. Σκοπός σου είναι να “καμουφλάρεις” το πάνω μέρος και να τραβήξεις την προσοχή στο δυνατό σου σημείο που είναι τα πόδια σου.

Σωματότυπος κλεψύδρα
Κακά τα ψέματα, αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία είσαι από τις ευνοημένες της παρέας. Αυτό που χαρακτηρίζει το σώμα σου είναι η στενή μέση και οι ίδιοι πόντοι στην περιοχή του στήθους και της περιφέρειας. Προτίμησε να αναδείξεις το σώμα σου με ένα στενό off shoulder φόρεμα, που θα αναδείξει τις καμπύλες του σώματός σου. Μας αρέσουν πολύ οι λεπτομέρειες στην περιοχή του στήθους (όπως ένα ελαφρύ ντεκολτέ) που δίνουν extra θηλυκό αποτέλεσμα.

Αδύνατη και ψηλή σιλουέτα
Αν οι καμπύλες δεν χαρακτηρίζουν το σώμα σου, αν έχεις ψηλά πόδια και αδύνατη σιλουέτα, τότε επέλεξε ένα φόρεμα με τονισμένη μέση και σε ίσια γραμμή από την περιφέρεια και κάτω. Με αυτόν τον τρόπο θα τονίσεις την περιοχή της περιφέρειας, κάνοντας το σώμα σου να φαίνεται ακόμα πιο θηλυκό και με περισσότερες καμπύλες.

Αφού λοιπόν έλαβες τις κατάλληλες πληροφορίες για την ιδανική γραμμή που πρέπει να επιλέξεις, κάνε κλικ εδώ και δες τις επιλογές που βρήκε για σένα η Σοφία Σούζα.

Read More

And More