Σατέν φούστα: 4 έξυπνοι τρόποι να την φορέσεις τώρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Η σατέν φούστα δεν είναι ένα trend που έκανε την εμφάνισή του τώρα. Πρόκειται πια για ένα staple, για ένα basic item δηλαδή, που με το κατάλληλο styling μπορεί να φορεθεί χειμώνα-καλοκαίρι, πρωί και βράδυ. Να σε πάρει από το γραφείο και να σε πάει στο μπαρ. Μπορεί να σταθεί επάξια οπουδήποτε και αν την τοποθετήσεις, οποιαδήποτε και αν είναι η περίσταση. Κάνει καλή παρέα με τα αγαπημένα σου sneakers αλλά και με τα πιο sexy, ψηλοτάκουνα σανδάλια σου.

Φέτος έχουμε ασχοληθεί πολύ σχολαστικά με τα Y2K trends. Και οι φούστες δεν ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα. Ειδικά εκείνη η maxi, denim skirt, που έκανε πάταγο την δεκαετία του ’90, την έχουμε πολυσυζητήσει σε αυτό εδώ το site. Αλλά όποιες και αν είναι οι τάσεις που κυριαρχούν, πάντα θα επιστρέφουμε στην άνεση και την φινέτσα μιας slip φούστας. Έτσι δεν είναι; Και την δροσιά της, θα προσθέσω. Με τον υδράργυρο να μην πέφτει κάτω από τους 30 αυτές τις ημέρες, λίγα είναι τα κομμάτια που μπορούμε να ανεχτούμε πάνω μας. Η σατέν φούστα σίγουρα είναι ένα από αυτά. Είναι υποφερτή. Είναι ό,τι πρέπει για εσένα που θέλεις να είσαι stylish ακόμα και τις πιο καυτές μέρες της χρονιάς. 

Ευτυχώς πάνε οι εποχές που οι σατέν φούστες θεωρούνταν προνόμιο μόνο των βραδινών outfits. Στα ’90s, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως οι slip skirts είναι πολύ λαμπερές για να φορεθούν το πρωί. Εν έτει 2023, η σατέν φούστα έρχεται κοντά με ένα tank top και ένα ζευγάρι slides και κάπως έτσι αποδεικνύει πως μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα, άλλα πιο casual και άλλα πιο formal. Και αυτός είναι και ο λόγος που εγώ προσωπικά (Ταϋγέτη speaking) της έχω τόσο μεγάλη αδυναμία. Γιατί με βγάζει πάντα από την δύσκολη θέση. Ειδικά τα πρωινά που στέκομαι μπροστά στην ντουλάπα για κανά μισάωρο, σκεπτόμενη τι θα φορέσω πάλι σήμερα με τέτοια ζέστη… 

Με σκοπό να σε πείσω να δεις και εσύ την σατέν, midi φούστα με άλλο μάτι, συγκέντρωσα παρακάτω 5 street style looks που την αποθεώνουν. Πανεύκολα τα αντιγράφεις αν θέλεις. Και ένα είναι το δεδομένο: θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Photo by Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

 

Επέλεξε μια maxi slip skirt σε μαύρο χρώμα και συνδύασέ την με ένα λευκό tank top, δημιουργώντας ένα άχαστο, black & white σύνολο. Ολοκλήρωσε το look σου με δερμάτινα slides με χρυσή λεπτομέρεια και μια mini bag. Το μπουκέτο με τα λουλούδια είναι καθαρά προαιρετικό. Ό,τι πρέπει για τις ανέμελες βόλτες του weekend.

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

 

Η midi, σατέν φούστα σου ταιριάζει τέλεια με ένα θαλασσί, λινό πουκάμισο, μπαλαρίνες και tote bag. Έχεις δει πιο σικ συνδυασμό για το γραφείο;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by k a r i n teigl (@constantly_k)

Οι πιο τολμηρές της παρέας δεν θα επιλέξουν μια μαύρη, σατέν φούστα, αλλά μια με ένα πιο ζωηρό print. Όπως είναι το λεοπάρ. Μπορεί να φαίνεται πιο risky το σχέδιο, αλλά δεν σου δένει τα χέρια, όπως μπορεί να νομίζεις. Φέρ’την κοντά με ένα εξίσου παιχνιδιάρικο top με print και φτιάξε ένα cool outfit που όλοι θα γυρίσουν να κοιτάξουν.

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

 

Κι αν η αέρινη διάθεση της slip φούστας δεν σου αρκεί, μπορείς να την συνδυάσεις με ένα oversized T-shirt, το οποίο για αλλαγή δεν θα φορέσεις από μέσα. Μόλις κέρδισες έξτρα πόντους άνεσης!

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Read More

And More