Τα χρώματα που ταιριάζουν περισσότερο στην επιδερμίδα σου και γιατί να τα διαλέξεις

Το σημερινό θέμα θα μπορούσε να παρομοιαστεί και μεμάθημα χρωματολογίας. Πάνω – κάτω έχουμε τις βασικές γνώσεις για τα χρώματα που ταιριάζουν στις επιδερμίδες. Για παράδειγμα, το λευκό είναι τέλεια επιλογή για τις πιο μελαχρινές ή μαυρισμένες, και το μαύρο ταιριάζει στις πιο ανοιχτόχρωμες. Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί κανόνες που πολλές φορές ακολουθούμε και κάποιες άλλες όχι, μιας και μπορεί να λειτουργήσουμε βάσει των προτιμήσεών μας και του αποτελέσματος που βλέπουμε στον καθρέφτη.

Σήμερα λοιπόν, θα “εμβαθύνουμε” ακόμα περισσότερο στα χρώματα και θα αναλύσουμε τι ταιριάζει ακριβώς στην κάθε επιδερμίδα, ώστε να κάνεις τις σωστές επιλογές από εδώ και πέρα αν θέλεις. Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση και στην εμφάνισή μας. Για να αντανακλά όμως τον καλύτερό μας εαυτό, πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση μας.

Όπως πολύ καλά έχεις καταλάβει, προς τα κάτω θα βρεις έναν οδηγό που σου λέει τις επιλογές χρωμάτων που πρέπει να κάνεις, σύμφωνα με τις αποχρώσεις που έχει το κάθε δέρμα.

 

Πολύ λευκή επιδερμίδα

Τα ιδανικά χρώματα:
Γήινα, ουδέτερα, παστέλ, μεταλλικά

Γιατί:
Τα πολύ έντονα ή πολύ σκούρα χρώματα, πολλές φορές μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις άγρια. Επέλεξε κάτι πιο ουδέτερο και απαλό για να εναρμονιστεί με τις φυσικές σου αποχρώσεις και να αποφύγεις το υπερβολικό αποτέλεσμα.

 

Λευκή επιδερμίδα

Τα ιδανικά χρώματα:
Το χρώμα της λεβάντας, aqua, το χρώμα της μέντας, απαλό ροζ, απαλό κίτρινο, κοραλί, ιβουάρ

Γιατί:
Τα απαλά χρώματα θα κάνουν πιο ζωντανή την επιδερμίδα σου και πιο φωτεινό το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τα πολύ σκούρα και πολύ έντονα που μπορεί να σε αγριέψουν.

 

Medium επιδερμίδα

Τα ιδανικά χρώματα:
Χακί, λαδί, μωβ, μουσταρδί, βυσσινί, πράσινο, μπλε royal, ροζ

Γιατί:
Οι medium επιδερμίδες, δηλαδή εκείνες που βρίσκονται ενδιάμεσα της λευκής και σταρένιας επιδερμίδας, μπορούν να φορέσουν σκούρες και πιο έντονες αποχρώσεις, χωρίς να τους απογοητεύσει το αποτέλεσμα.

 

Σταρένια επιδερμίδα

Τα ιδανικά χρώματα:
Γήινα, πράσινο, πορτοκαλί, λαδί, navy, ροζ, σμαραγδί, μπορντό

Γιατί:
Η σταρένια επιδερμίδα έχει μια πολύ γλυκιά απόχρωση που μπορεί να υποστηρίξει και ταυτόχρονα να αναδειχθεί με τα παραπάνω χρώματα.

 

Σκούρα επιδερμίδα

Τα ιδανικά χρώματα:
Μεταλλικά, μελιτζανί, λευκό, πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο, τριανταφυλλί

Γιατί:
Οι συγκεκριμένες επιδερμίδες δεν είναι και τόσο διάσημες στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια δεν ‘ισχύει για τους καλοκαιρινούς μήνες που οι περισσότερες μαυρίζουμε πολύ. Αν έχεις αυτήν την απόχρωση στην επιδερμίδα σου, επέλεξε τα παραπάνω χρώματα για να φαίνεται πιο φωτεινή και λαμπερη.

 

 

Read More

And More