7 shoe trends που θα φορέσουμε ξανά και ξανά αυτό το χειμώνα – τα μόνα παπούτσια που αξίζουν την προσοχή σου

Σήμερα που ο καιρός επιτέλους είναι λίγο πιο μουντός και θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, αποφάσισα να μιλήσω για παπούτσια. Για όλα εκείνα τα shoe trends, τα οποία έλαμψαν στις πιο πρόσφατες πασαρέλες των οίκων. Για όλα εκείνα τα shoe trends που δεν βγαίνουν από τα πόδια των fashionistas, κλέβοντας την παράσταση στο παγκόσμιο street style. Για όλα εκείνα τα shoe trends που θα φορέσουμε ξανά και ξανά τον χειμώνα – που ελπίζω να έρθει κάποια στιγμή, γιατί παρατράβηξε αυτό το αστείο με την ζέστη. Ξεκινάμε;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JANKA POLLIANI (@polliani)

Biker Boots

Οι μπότες δεν φεύγουν από την μόδα και αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί τους έχω αδυναμία. Φέτος, είτε οδηγείς μοτοσικλέτα είτε όχι – εγώ ανήκω σε εκείνους που ΟΧΙ – θα φορέσεις τα ογκώδη biker boots με τις μεταλλικές αγκράφες. Βάζεις στοίχημα;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Rivière-Sieber (@ariviere)

Metallics επιλογές

Το ασημί ήταν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα runways της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας και μπράβο του για αυτό. Τα μεταλλικά παντελόνια, τα jackets αλλά και τα party items είναι σίγουρο «ναι» για φέτος. Δεν πάνε πίσω ωστόσο και τα shiny παπούτσια σε ασημένιες αποχρώσεις. Μπότες, φλατ αλλά και ψηλοτάκουνα. Κανένα στυλ δεν έχει γλιτώσει από την επέλαση των metallics.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Leest (@maryleest)

There’s Something About Mary (Janes)

Κλασικά, κομψά και εμπνευσμένα από την αισθητική των αυθεντικών French It-girls, τα Mary Janes είναι ίσως η πιο σημαντική τάση στα παπούτσια για το 2023. Έχουν παίξει τόσο πολύ φέτος, που πιστεύω πως θα έχουν ήδη προστεθεί στην ντουλάπα σου. Αν όχι, τώρα είναι η πιο σωστή στιγμή. Γιατί τα Mary Janes δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη…

Photo by Alessandra Benedetti – Corbis/Corbis via Getty Images

 

Brogue it to me!

Αν ζεις μέσα σε ένα ζευγάρι loafers το τελευταίο διάστημα, καιρός να κάνεις upgrade. Τα ανδρόγυνα, φλατ παπούτσια είναι ό,τι πιο hot τώρα. Για αυτό σου προτείνουμε – οι οίκοι δηλαδή – να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι brogues, που διακρίνονται για τις χοντροκομμένη γραμμή τους, τα λουράκια και τις τετραγωνισμένες σόλες τους.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)

Χουχουλιάρικα όσο δεν πάει…

Αν η άνεση για εσένα είναι το παν, οι τάσεις της σεζόν «δουλεύουν» για εσένα. Δεν υπάρχει κάτι πιο άνετο από τα slip-on mules. Μοιάζουν με παντόφλες αλλά είναι πιο stylish από αυτό. Καστόρινα από έξω και γούνινα από μέσα, προσφέρουν απίστευτη αίσθηση και απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Αν θέλεις να είσαι ακόμα πιο in-fashioned, δοκίμασε να τα συνδυάσεις με ψηλές, μάλλινες κάλτσες. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)

Τόσο ψηλές που μοιάζουν με καλσόν! 

Στα runways της Isabal Marant, της Stella McCartney και άλλων deisgners, οι over the knee boots έκλεψαν την παράσταση. Αυτή τη σεζόν βέβαια, αυτού του είδους τα σχέδια γίνονται πιο slouchy σε σχέση με το παρελθόν. Αυτές οι μπότες είναι ιδανική επιλογή για τις super mini φούστες και τα φορέματα της προσωπικής σου συλλογής.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho)

Τα κλασσικά δεν είναι απαραιτήτως και βαρετά 

Λατρεύουμε τις all time classic επιλογές. Οι μυτερές γόβες σε μαύρο χρώμα είναι μια από αυτές. Ας το παραδεχτούμε! Υπήρξε ένα διάστημα κατά το οποίο το shoe trend αυτό πέρασε στην αφάνεια. Για λίγο. Ωστόσο, όπως ακριβώς και άλλες τάσεις που μεσουρανούσαν την δεκαετία του ’90 και επέστρεψαν φέτος, οι ψηλοτάκουνες, μυτερές, μαύρες γόβες, κάνουν τώρα πολύ δυναμικό comeback. Έρχονται με φόρα και για να είμαστε ειλικρινείς η επιστροφή τους ήταν κάπως αναπόφευκτη.

Κεντρική φωτογραφία: Jeremy Moeller/Getty Images

Read More

And More