Oh Shoes!

Παπούτσια: Αυτές είναι οι 9 πιο δυνατές τάσεις φέτος!

Μέχρι στιγμής σου έχω υπογραμμίσει τις βασικές τάσεις για την νέα σεζόν σε 2 μάλιστα μέρη προκειμένου να έχεις μια fashion – forward ντουλάπα αυτό το Χειμώνα.

Καθώς κρατάς σημειώσεις, λοιπόν, και διαμορφώνεις τη shopping ή έστω τη wishlist σου για τη σεζόν που ξεκινάει, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κανένα σύνολο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια. Για αυτό και σήμερα σου παρουσιάζουμε τα ωραιότερα που εντοπίσαμε στα runways τον Χειμώνα 2021!

Τα καλά νέα είναι ότι φέτος πραγματικά υπάρχουν σχέδια για όλα τα στιλ, μπότες, loafers, μποτάκια, στολίδια και πολλά ακόμη σχέδια για να δεις και να αποφασίσεις σε τι θα επενδύσεις αυτή την σεζόν.

Πριν ξεκινήσεις το shopping κάνε μία απολαυστική βόλτα στα catwalks μέσα από το ρεπορτάζ που σου ετοίμασα και δες τι προτείνουν οι μεγαλύτεροι οίκοι για αυτή την σεζόν!

Aς δούμε μαζί τις 9 πιο δυνατές τάσεις της σεζόν στα παπούτσια:

1.Γαλότσες

Στους οίκους Prada, Bottega Veneta, Versace και Valentino τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και οι… χοντροκομένες γαλότσες ήταν το βασικό παπούτσι για την νέα σεζόν με όλα τα outfits.Τις είδαμε πέρσι δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά φέτος είναι η μεγαλύτερη τάση, και ήδη θα έχεις δει διάφορα σχέδια στις οικονομικές αλυσίδες που είναι και το βαρόμετρο στο τι θα φορέσουμε περισσότερο το χειμώνα. Αν επιλέξεις σχέδιο σε μαύρο χρώμα τότε θα μπορέσεις να το φορέσεις ακόμη και με φορέματα, ενώ το ύψος της φετινής γαλότσας παίζει από την γάμπα μέχρι και το γόνατο, ανάλογα τι ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου πόδι.

Styling tip: Ο οίκος Versace μας έδειξε λευκές γαλότσες με…τακούνι αλλά εσύ αν θες μείνε σε μία πιο εύκολη εκδοχή για αρχή και φόρεσε την απόλυτη τάση για αρχή με ένα total black σύνολο.

2.Μπότες μέχρι την γάμπα

Στο show του οίκου Chanel είδαμε την μεγάλη αυτή τάση και βεβαίως θα την υιοθετήσουμε γιατί αυτό το σχέδιο μοιάζει σαν ένα λίγο πιο ψηλό… μποτάκι λόγω ύψους και θα την φορέσουμε πάρα πολύ!Το τακούνι είναι medium δεν είναι δηλαδή πάρα πολύ ψηλό και αυτό τους δίνει extra δυνατότητα να τις συνδυάσεις με ακόμη περισσότερα ρούχα. Το φαρδύ σχέδιο στο πάνω μέρος δείχνει super με midi και mini μήκη ενώ αν επιλέξεις διχρωμία πόνταρε στο μαύρο καφέ που είδαμε στην Chanel.

Styling tip: To ύφος της μπότας αυτής είναι τέλειο για όλη την ημέρα και έτσι την φοράς από το γραφείο σου μέχρι και για ποτό!

3.Αλυσίδα

Οι αλυσίδες έκαναν μεγάλη αίσθηση και το καλοκαίρι που μας πέρασε, έτσι συνεχίζουν την πορεία τους και τον χειμώνα με σχέδια που έχουν αλυσίδα σαν λεπτομέρεια στον αστράγαλο στο πάνω μέρος του παπουτσιού ή στο πλάι!Για τους ανθρώπους της μόδας δεν ήταν έκπληξη αυτή η λεπτομέρεια και στις χειμερινές συλλογές. Άλλωστε η αλυσίδα κάνει δυναμικό comeback και σαν κόσμημα αλλά αυτά θα τα πούμε σε ένα άλλο αφιέρωμα που θα σου κάνω για τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα της σεζόν.

Styling tip: Nαι το ξέρω το μαύρο είναι το χρώμα που αγαπάς, αλλά οι αλυσίδες δείχνουν τέλεια και σε μπεζ και σε καφέ σχέδια αν θες να κάνεις την διαφορά.

4.Μπότα κάλτσα

Στη συλλογή του Saint Laurent την είδαμε στην πιο φετίχ εκδοχή της από λάτεξ, αλλά και πολλοί ακόμη οίκοι φέτος συνόδευσαν τα σύνολα τους με μπότα κάλτσα δηλαδή στενή και σε πολύ καλή εφαρμογή στο πόδι σαν να είναι…ένα!. Οίκοι όπως : Alexander McQueen, Proenza Schouler και Sportmax, έδειξαν πολλά χρώματα και κυρίως δερμάτινες εκδοχές ενώ η μεγάλη καινοτομία της σεζόν ανήκει με διαφορά στα σχέδιο του Anthony Vaccarello και στην λάτεξ εκδοχή της.

Styling tip : To midi μήκος είναι η πιο chic εκδοχή για μία τέτοια μπότα και σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη αν το συνδυάσεις σε φούστα ή φόρεμα με την μπότα κάλτσα.

5.Loafers

Tα signature παπούτσια της Lacoste και της Gucci  έχει γίνει πλέον η απόλυτη παγκόσμια επιλογή σε flat παπούτσια. Tα λατρεύουμε όσες αγαπάμε το tomboy style αλλά η φετινή εκδοχή του Giambatitsta Valli  με cute φορέματα μας δίνει νέα έμπνευση για την φετινή σεζόν και αν ακολουθήσουμε και το tip του Gucci που τα σέταρε με καλσόν είμαστε έτοιμες για το τέλειο city εμφάνιση του χειμώνα.

Styling tip : Tα δερμάτινα loafers είναι ναι μεν τάση αλλά αποτελούν κλασικό κομψό κομμάτι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα οπότε επένδυσε σε ένα καλό ποιοτικά και απόκτησε ένα ζευγάρι που θα φοράς για πάντα.

6.Πλατφόρμες

Η μεγάλη επιστροφή στην δεκαετία του ’70 έγινε αισθητή την περασμένη σεζόν μέσα από τα show της Celine και οι πλατφόρμες… περπάτησαν ξανά στα catwalk. Αυτό τον χειμώνα δεν κάνουν σετ μόνο με σύνολα που θυμίζουν 70s αλλά οίκοι όπως Μiu Miu και Dries Van Noten μας τις βάζουν σε πιο καθημερινά σύνολα με καλτσάκια συνδυασμένες με παλτό ή midi φούστες. Τα σχέδια και τα τακούνια παίζουν ανάλογα το πόσο αντέχεις αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τετράγωνο τακούνι και earth tones!

Styling tip: H πιο safe εκδοχή για αυτή την τάση είναι να την φορέσεις με παντελόνι ( λίγο καμπάνα) και σακάκι δίνοντας το 70 s στοιχείο σε ένα city σύνολο σου.

7. Στολίδια

Μπορεί ο φετινός χειμώνας να φαίνεται περίεργος λόγω πανδημίας και τα στολίδια να σου ακούγονται κάπως αλλά τελικά μήπως είναι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη σε μία τόσο ιδιαίτερη εποχή; Σίγουρα δεν θα… φέρουμε τα Χριστούγεννα από τώρα όμως οι επιλογές σε σχέδια με στολίδια ε΄χουν και διακριτικές λεπτομέρειες για να τα επιλέξεις χωρίς αν είσαι καλεσμένη στο ρεβεγιόν. Μικρά στρας, κοσμήματα, καρφίτσες ή χάντρες, διάλεξε ποιο θα είναι το αγαπημένο σου κόσμημα στα παπούτσια σου αυτή την σεζόν.

Styling tip: Σε ένα χειμερινό σύνολο σπάνια φαίνονται τα κοσμήματα αφού φοράμε παλτό και κασκόλ τώρα με αυτή την τάση μπορείς να δώσεις το glam twist που θες και μάλιστα να το δούνε όλοι!

8. Λευκά

Λευκά και κρεμ παπούτσια πλημμύρισαν φέτος τα catwalks. Από τον Dior, τον  Louis Vuitton και τον Saint Laurent, οι σχεδιαστές απέδειξαν ότι ένα γυαλιστερό, φωτεινό λευκό δεν φοβάται τίποτα ούτε το χειμωνιάτικο… καλσόν σου! Δίχτυ ή διάφανο φέτος τα λευκά παπούτσια θα φορεθούν με τα κλασικά μας καλσόν και θα δώσουν παριζιάνικο αέρα στις εμφανίσεις μας.Μην το φοβηθείς και δοκίμασε το και εσύ αυτή την σεζόν.

Styling tips :H πιο safe εκδοχή αν φοβάσαι να τα συνδυάσεις με καλσόν και φόρεμα ή φούστα είναι με καρό παντελόνι και oversized πουλόβερ!

9. Αρβυλάκια

Κανένας χειμώνας δεν είναι πλήρης χωρίς τα αρβυλάκια που όλες αγαπάμε και έχουμε  στην ντουλάπα μας απλά φέτος θα τα φορέσουμε και με την προσταγή των μεγαλύτερων οίκων όπως Dior και Valentino! ΄Ανεση και στιλ στα αγαπημένα μποτάκια που ναι έχουν ένα casual ύφος αλλά οι φετινές τάσεις θα του δώσουν και πιο chic ύφος με φούστες και σακάκια ενώ τα φορέματα θα αποκτήσουν ίσως το πιο άνετο παπούτσι για τους συνδυασμούς σου.

Styling tip: Ο οίκος Dior τα συνδύασε με φαρδιές midi φούστες και σακάκια με ζώνες σε ένα styling που σίγουρα θα ανανεώσει και τα αρβυλάκια σου και τις midi φούστες σου.

Read More

And More