Τσάντες: Aυτές είναι οι τάσεις για φέτος

Είναι το αξεσουάρ που θεωρείται βασικό για τη γυναικεία εμφάνιση -ακόμη και την ψυχολογία, μπορώ να σου πω. Όλες έχουμε την αγαπημένη μας και όλες με τη νέα σεζόν ψάχνουμε να βρούμε την επόμενη τσάντα που θα αποκτήσουμε. Για αυτό και σήμερα σου παρουσιάζουμε τις ωραιότερες που εντοπίσαμε στα runways του Χειμώνα 2021!

Οι νέες τάσεις είναι παντού και μας έχουν πάρει τα μυαλά! Σου έχω μέχρι στιγμής υπογραμμίσει τις βασικές τάσεις στα ρούχα αλλά και στα παπούτσια, που οφείλεις να ξέρεις για την νέα σεζόν.Οι διάσημοι οίκοι μόδας φρόντισαν να μας ενημερώσουν γι’ αυτές μέσα από τις πασαρέλες τους και τους συνδυασμούς που πρότειναν για την μόδα της νέας εποχής.

Για φέτος λοιπόν θα δούμε κλασσικές και διαχρονικές τσάντες που όλες μας αγαπάμε, αλλά και ιδιαίτερες προσθήκες που θα δώσουν στο outfit μας μια πιο ενδιαφέρουσα όψη.Κανένα σύνολο δεν ολοκληρώνεται σωστά, όμως, χωρίς τσάντα και τώρα είναι η σωστή στιγμή να δεις τις νέες τάσεις σε αυτό το καθημερινό μας αξεσουάρ, πριν κάνεις την επόμενη αγορά σου!

Φωτογραφίες Getty Images

Αλυσίδες

Stella McCartney

Οι αλυσίδες ήταν σημαντικές για τις τάσεις φέτος, τόσο στα παπούτσια, όσο και στα αξεσουάρ, δίνοντας μία βιομηχανική πινελιά στις τσάντες της φετινής σεζόν. Οι διακοσμητικές αλυσίδες πήραν την θέση των ιμάντων και τα δερμάτινα λουράκια αντικαταστάθηκαν από αλυσίδες, χοντρές, λεπτές, μεγάλες ή μικρές. Πολλά ακόμη brand όπως οι: MSGM, J.W. Anderson, Ulla Johnson, Stella McCartney και Dolce & Gabbana λάνσαραν για τον χειμώνα αλυσίδες στις τσάντες των νέων collection.Καιρός να βάλεις μία τέτοια τσάντα στην συλλογή σου.

 Κρόσσια

Bottega Veneta

Τα παιχνιδιάρικα κρόσσια μπορούν εύκολα να προκαλέσουν χαρά στην καθημερινή σας ζωή και όταν είναι στην τσάντα σας, είναι ίσως και πιο εύκολο να τα υιοθετήσεις, από ότι στα ρούχα. Στον οίκο Rochas συνδυάστηκαν  με παντελόνια ή με φορέματα και παλτό.Επίσης ο Dries Van Noten, μας έδειξε μία άλλη πιο μικρή εκδοχή για glam looks που μας άρεσε πολύ.
Δεν είναι ένα στοιχείο που αποφεύγεις την μέρα αλλά θέλει ένα ιδιαίτερο σύνολο γιατί είναι από μόνη της αρκετά loud!

Τσάντα… παγουρίνο

Coach

Με τους σχεδιαστές να μετατοπίζουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους σε βιώσιμους τρόπους παραγωγής, σε υλικά και πρώτες ύλες φιλικές προς την φύση, με οικολογικές αξίες, είναι ξεκάθαρο ότι η μόδα αλλάζει προς το καλύτερο. Φέτος στις πασαρέλες είδαμε και πολλά σχέδια που δεν τα είχαμε ξαναδεί που είναι συνέχεια όλης αυτής της νέα στροφής, πχ θήκες δερμάτινες για μπουκάλια που μπορείς να κουβαλήσεις το δικό σου νερό, αλλά και να χρησιμοποιήσεις την θήκη σαν τσάντα σε άλλη φάση.
 Oι Chloé και  Kenzo, μας έδειξαν τα πιο στιλάτα σχέδια ενώ πολλές φορές τις είδαμε σαν προέκταση ή αξεσουάρ μίας μεγαλύτερης τσάντας.Ένα trend που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί!

Γούνα

Αυτή η χειμερινή λεπτομέρεια έχει κάνει την εμφάνιση της σε πολλά πανωφόρια, αλλά και σε πολλές τσάντες για την σεζόν Φθινοπώρου 2020 Χειμώνας 2021, δίνοντας στα αξεσουάρ μας κάτι από jet setter.
Ο Dries Van Noten απέδειξε ότι αυτό το υλικό δεν χρειάζεται να είναι καφέ ή μπεζ, αλλά και στις πολύχρωμες εκδοχές του είναι τέλειο, ενώ ο οίκος Dior έμεινε πιστός στο κλασικό μπεζ χρώμα με το οποίο έντυσε τις τσάντες του. Φέτος όμως είδαμε και πολλές τσάντες όλες από γούνα που σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε τον… βαρύ χειμώνα για να τις κρατήσεις.

 Τote

Συνήθως πιστεύουμε ότι οι τσάντες tote δεν ανήκουν στις τάσεις γιατί είναι αυτό που λέμε κλασική αξία στις τσάντες, όμως κάθε σεζόν ανεβαίνουν ψηλά στα trends αφού αλλάζουν τα υλικά και τα χρώματα που σχεδιάζονται από τις μεγάλους οίκους. Για να ξεκινήσω, φυσικά, υπήρχαν όλα τα νέα εμβληματικά σχέδια του οίκου Prada που έχει μία… προϊστορία  σε tote bags, είδαμε λοιπόν χρώματα που σου φτιάχνουν την διάθεση, μπλε, κίτρινο ενώ ο Marc Jacobs έδειξε εκδοχές με croco λεπτομέρειες. Η τσάντα αυτή είναι μία κλασικά κομψή επιλογή και σίγουρα είναι επένδυση αν την αγοράσεις, αφού την κρατάς για πάντα.

Roses

Υπήρχε μια ρομαντική πινελιά στις τσάντες για αυτόν τον χειμώνα, οπότε αν στοχεύετε σε κάτι λίγο πιο θηλυκό αλλά ακόμα κομψό τότε τα roses είναι η τάση που σας ενδιαφέρει.
Οι τρισδιάστατες τσάντες τριαντάφυλλου στο show του Valentino ήταν ότι πιο fresh είδαμε φέτος και έκανε μεγάλη αίσθηση στους κύκλους της μόδας.
Τα χρώματα, λευκό ή κόκκινο έδιναν μία τέλεια αντίθεση στα σκουρόχρωμα σύνολα του οίκου και σίγουρα αν κρατήσεις μία… ανθισμένη τσάντα μέσα στον χειμώνα θα δώσεις στο look σου την απόλυτη στιλάτη λεπτομέρεια.

Bελούδο

Βurberry

Το βελούδο ήταν ένα από τα σημαντικότερα υφάσματα αυτή τη σεζόν όπως είδαμε και στις τάσεις με τα ρούχα, ειδικά για λαμπερή βραδινή εμφάνιση. Αυτό το πολυτελές μαλακό υλικό ήταν επίσης ιδανικό για μαλακές βραδινές τσάντες.
Ο οίκος Burberry και ο οίκος Chanel έδειξαν τέλειες βελούδινες τσάντες και πολλά χρώματα ξεφεύγοντας από το κλασικό μαύρο! Το βελούδο είναι μία εκδοχή που σίγουρα φοράς περισσότερο χειμώνα και δίνει πάντα αυτό το πολυτελές στοιχείο που αναζητάς στις χειμερινές σου εμφανίσεις.

Boxes

Lanvin

Ένα κουτί έχει τόσο απλό και βολικό σχήμα, αλλά οι τσάντες σε σχήμα κουτιού φαίνονται πάντα λίγο περίεργες, όχι βολικές και κάπως μας φέρνουν ρετρό αίσθηση στην εμφάνιση μας.

Παρόλα αυτά φέτος οι οίκοι ψηφίζουν… κουτιά!Τσάντες σε τέτοιο σχήμα τις είδαμε σε πολλές πασαρέλες και σε πολλές εκδοχές. Ο οίκος Lanvin παρουσίασε μια μεγάλη γκάμα από αυτό το σχήμα ενώ πολλά σχέδια είδαμε και στον Louis Vuitton και στο Fendi. Cute εκδοχή για cute εμφάνιση και δεν θα έλεγα ότι είναι και ότι πιο πρακτικό θες από την τσάντα σου, απλά την κρατάς και παίρνεις μόνο τα απαραίτητα.
 
Βelt bag
 
 
Brandon Maxwell
 

Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλετε την τσάντα σας να είναι κοντά στο σώμα σας, και η belt bag ήρθε να σου δώσει αυτή την δυνατότητα με τον πιο στιλάτο τρόπο!Εδώ και σεζόν οι belt bags έχουν γίνει το απόλυτο city αξεσουάρ και σίγουρα όλες έχουμε μπει στον πειρασμό να αποκτήσουμε μία, τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα.

Το ότι είναι hands-free δίνει μία ατελείωτη ελευθερία κάνει αυτή την επιλογή ακόμη πιο προσιτή για τις καθημερινές μας χειμερινές εμφανίσεις. Δερμάτινες ή με λεπτομέρειες όπως pvc γούνα κάνουν την τάση αυτή να έχει πολλά σχέδια ώστε να διαλέξεις το αγαπημένο σου.

Read More

And More