Βalenciaga: Οι τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις

Το σκάνδαλο με την διαφήμιση του οίκου Balenciaga, που  παρουσίαζε παιδιά να κρατούν στα χέρια τους λούτρινα αρκουδάκια με λουριά, περιλαίμια, καρφιά και άλλα αξεσουάρ που παρέπεμπαν στην αισθητική του BDSM, έχει πάρει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, ενώ πολλοί μιλούν για αποκαθήλωση του αγαπημένου οίκου των celebrities.

Ιnstagram @balenciaga

Σε φόντο από 2 φωτογραφίες τις καμπάνιας, υπήρχε η εικόνα ενός βιβλίου του Michael Borremans, ο οποίος είναι ένας Βέλγος ζωγράφος, του οποίου το έργο περιλαμβάνει μια συλλογή του 2017 που ονομάζεται Fire From The Sun. Η αμφιλεγόμενη συλλογή απεικονίζει γυμνά νήπια -κάποια από αυτά ευνουχισμένα- να παίζουν ομαδικά και μερικές φορές μόνα τους. Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φωτογραφίες της καμπάνιας περιείχε, μάλιστα, ένα έγγραφο που έμοιαζε να πρόκειται για απόσπασμα από μια υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που αφορούσε το ζήτημα της παιδικής πορνογραφίας.

Οι φωτογραφίες αμέσως σχολιάστηκα από τους χρήστες του οι οποίοι εξοργίστηκαν, χαρακτηρίζοντας τη διαφήμιση «τρομακτική και λάθος».

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balenciaga 🕊 (@balenciaga)

O Βalenciaga αντέδρασε αμέσως και κατέβασε όλη την καμπάνια, ενώ ανέβασε ένα σχετικό μήνυμα στο Instagram δηλώνοντας : «Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας συλλογή για το καλοκαίρι. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες».

Στην συνέχεια ο οίκος μηνύει την εταιρεία παράγωγης North Six, την εταιρεία παραγωγής που διαχειρίζεται τα logistics για τις καμπάνιες του οίκου, ζητώντας αποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι χωρίς την άδειά του, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν ως props τα συγκεκριμένα έγγραφα και ότι πολλά ειδησεογραφικά μέσα σχετίζουν ψευδώς τον οίκο με το θέμα της δικαστικής απόφασης. Από την πλευρά της, η North Six αναφέρει πως είχε αναλάβει μόνο τα logistics της καμπάνιας Gard Robe που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, μήνες πριν δηλαδή από την Gift campaign. Ο σκηνογράφος, Nicholas Des Jardin, με τη σειρά του, αναφέρει πως τα πάντα είχαν την έγκριση του Balenciaga.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Splash/Ideal Images

 

Ακολουθούν βεβαίως οι αντιδράσεις των celebrities με την Bella Hadid να κατεβάζει από τον λογαριασμό κάποιες αππό τις αναρτήσεις με τον οίκο όχι όμως όλες, η Nicole Kidman δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το σκάνδαλο, ενώ η Kim Kardashian mega muse του οίκου έχει μία πιο χαλαρή αντίδραση δηλώνοντας:

Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών με αναστάτωσαν αυτές οι ενοχλητικές εικόνες. Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να αντιμετωπιστεί με το μεγαλύτερο σεβασμό. Οτιδήποτε εναντίον της δεν πρέπει να έχει θέση στην κοινωνία μας. Εκτιμώ την απόσυρση της καμπάνιας και τη συγγνώμη του οίκου. Μιλώντας μαζί τους, θεωρώ ότι κατανοούν πόσο σοβαρό είναι το ζήτημα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτό να μη συμβεί ποτέ ξανά. Σχετικά με το μέλλον μου στον Balenciaga, αυτή τη στιγμή αναθεωρώ τη σχέση μου με το brand, σύμφωνα με την προθυμία τους να αναλάβουν ευθύνες για κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και με τις όσα περιμένω να δω να κάνουν για να προστατεύσουν τα παιδιά».

Πολλοί χρήστες του twitter και του Instagram αναρτούν video που καίνε ή καταστρέφουν προϊόντα του οίκου τις τελευταίες μέρες με #calncelbalenciaga!

Τέλος ένας ακτιβιστής, ντυμένος με γυαλιστερά λίγες μέρες πριν βάζει τη λέξη «παιδοφιλία» στο μαγαζί του πολυτελούς καταστήματος της Balenciaga στη Bond Street. Το γκράφιτι εμφανίστηκε στο κατάστημα Balenciaga στην Bond Street το βράδυ της Παρασκευής και δεν είναι σαφές αν έχει αφαιρεθεί από τότε. Το κατάστημα του Λονδίνου ήταν το τελευταίο Balenciaga που έγινε στόχος, μετά από επίθεση στο κατάστημα του οίκου μόδας στο Μπέβερλι Χιλ.

Ο σχεδιαστής σταρ του οίκου ο Demna Gvasalia δεν έχει πάρει καμία θέση στο θέμα. Η «μητέρα» εταιρεία του  οίκου Kering καλείται να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο σκάνδαλο λίγες μέρες μετά την αποκαθήλωση του Alessandro Michele από την Gucci!

Ποια θα είναι άραγε η επόμενη μέρα για τον οίκο Balenciaga;

 

Read More

And More