7 anti-stress καλλυντικά για να πάρεις πιο ψύχραιμα την επιστροφή στο γραφείο!

Έχω περάσει τις 15 προηγούμενες ημέρες της ζωής μου πάνω σε μια κουνιστή καρέκλα, πλάι στο κύμα, τρώγοντας σταφύλια από το πρωί και καταναλώνοντάς τα στην υγρή τους μορφή από το απόγευμα και μετά (λέγεται κρασί). Και μετά διακτινίστηκα ένα βράδυ στην πόλη και το επόμενο πρωί στο γραφείο.

Ευτυχώς είμαι beauty editor και έχω ειδικό section στα ντουλάπια μου με anti-stress καλλυντικά. Τιιιιιιιιι; Υπάρχουν anti-stress καλλυντικά; Yeap! Στην τεράστια αγορά των καλλυντικών υπάρχουν προϊόντα με ειδικές συνθέσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση του καθημερινού άγχους. Και είναι από χαλαρωτικά αφρόλουτρα μέχρι patches ματιών- ναι, εκεί που αποτυπώνεται η απελπισία σου αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και- στην δική μου περίπτωση- αυτή τη στιγμή που σου πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές αντί να κάνω ένα θέμα “Τι να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών σου!”. Αλλά από την άλλη, κορίτσια μου, η ζωή είναι ωραία! Ειδικά αφότου χρησιμοποιήσεις κάτι από τα παρακάτω…

Κρέμα αντιγήρανσης προσώπου, Anti-aging stress cream, La Prairie, €203.77. Αν δεν πιστεύεις ότι το άγχος μας μεγαλώνει και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δείχνουμε περισσότερο γερασμένες και λιγότερο φρέσκες, τότε πώς εξηγείς το γεγονός ότι στις διακοπές όλες λίγο- πολύ ομορφαίνουμε; Η συγκεκριμένη κρέμα προσώπου περιέχει φυτικά εκχυλίσματα που γεμίζουν ρυτίδες, χαλαρώνει τις γραμμές έκφρασης και μειώνει τα σημάδια του στρες στο πρόσωπό μας.

Scrub σώματος, De-stress Blend Body Scrub, €13.10. Περιέχει στη σύνθεσή του λιβάνι, άνθη πορτοκαλιάς και σανδαλόξυλο που ηρεμούν το πνεύμα και σε χαλαρώνουν. Επίσης: το scrub είναι ο πιο safe τρόπος να παρατείνεις το μαύρισμά σου.

De-stress Mind Bath and Shower Oil, Aromatherapy Associates, €30.25, attica. Είναι το προϊόν που έχει δημιουργηθεί για όσους έχουν είτε υπερβολικό άγχος είτε ένα πολύ επαγγελματικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια: αν δεν πρόλαβες καλά- καλά να γυρίσεις στο γραφείο και τα deadlines τρέχουν ξεκίνησε την μέρα σου με αυτό. Plus: χαλαρώνει χωρίς να προκαλεί υπνηλία.

Άλατα μπάνιου Seamoss stress-relieving hydrosoak, €26.21, Molton Brown. Αν μετά το γραφείο δεν θέλεις να πας για μερικά ακόμη καλοκαιρινά cocktails, κλείσε την ημέρα σου γεμίζοντας μια μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξε μερικά άλατα από αυτά. Άναψε μερικά κεριά και το σκηνικό μπορεί να γίνει καλύτερο κι από διακοπές. Ok, υπερβολή!

Flower Fusion Sheet Mask Violet, €4.95, Origins. Ένα ακόμη τέλειο σκηνικό χαλάρωσης: εσύ ξαπλωμένη στον καναπέ και μια sheet mask στο πρόσωπο. Ειδικά αν κάνεις αυτή την sheet mask: Η ευεργετική της δράση βασίζεται στο κερί από τα λουλούδια και τα μοναδικά αιθέρια έλαια που περικλείονται. Η Flower Fusion Sheet Mask Violet είναι ιδανική για θρέψη, απαλότητα και ενυδάτωση. Παράλληλα, το υπέροχο άρωμα Violet απομακρύνει το stress και χαλαρώνει το πνεύμα.

Χαλαρωτικό γαλάκτωμα σώματος, Atlantic Kelp and Magnesium, €35.20, REN Skincare. Αυτό το γαλάκτωμα περιέχει στη σύνθεσή του μια πλούσια πηγή μαγνησίου και αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καλή διάθεση και αποτοξινώνουν την επιδερμίδα. Επιπλέον, μειώνει την κατακράτιση, οπότε μην ξαφνιαστείς αν δεις το σώμα σου να “ξεπρήζεται” την ίδια στιγμή που η διάθεσή σου βελτιώνεται!

Μάσκα ματιών, Stress Relief Eye Mask, €48.50, Estee Lauder. Επίσης: αν ξόδεψες ήδη αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, αυτά τα patches θα σε ανακουφίσουν από τα ορατά σημάδια της εργασιακής πίεσης και του άγχους που έχουν αποτυπωθεί κάτω από τα μάτια σου. Με aloe vera και αγγούρι αλλά και δράση που διπλασιάζεται αν τα βάλεις στο ψυγείο!

Read More

And More