Aπλές συμβουλές για τέλεια φρύδια

Τα φρύδια είναι ένα τεράστιο beauty κεφάλαιο στο οποίο οφείλεις να δίνεις την πρέπουσα σημασία αν θέλεις ολόκληρο το πρόσωπο να δείχνει συμμετρικό και όλα τα eye make up looks, ακόμη και τα πιο απλά να είναι εντυπωσιακά. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τα φροντίζεις συχνά και σωστά. Κι αν δεν τα καταφέρνεις μόνη σου καλό είναι να εμπιστευτείς την brow expert που θα σε βοηθήσει. 

Κι εγώ είμαι πάντα εδώ με τις πιο απλές συμβουλές ώστε να βοηθήσεις στη σωστή ανάπτυξη και να αποκτήσεις το τέλειο σχήμα.

@anastasiabeverlyhills

Πριν απ’ όλα είναι η περιποίηση.

Αν τα φρύδια σου είναι λεπτά και αδύναμα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο. Πριν πέσεις για ύπνο απλώνεις μικρή ποσότητα σε όλη την επιφάνεια των φρυδιών και κάνεις απαλό μασάζ για 3-5 λεπτά. Και τα τρία συγκεκριμένα έλαια περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες που δυναμώνουν την τρίχα και την βοηθούν αν αναπτυχθεί σωστά και γρηγορότερα. Η ισορροπημένη και σωστή διατροφή θα σε βοηθήσει επίσης πολύ. Φρόντισε να προσθέσεις λοιπόν τροφές όπως είναι το ψάρι και ειδικά ο σολομός, ξηρούς καρπούς και σόγια.

@anastasiabeverlyhills

Πως να «γεμίσεις» τα φρύδια

Και τώρα προχωράμε στο πιο σημαντικό μέρος που έχει να κάνει με το χρώμα, την ένταση αλλά και την κάλυψη τυχόν κενών στα φρύδια. Αρχικά θα πρέπει να σου πω ότι μπορείς να βάψεις τα φρύδια σου αν θέλεις να υπάρχει ομοιομορφία με το χρώμα των μαλλιών σου. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι το σωστό είναι οι δύο αποχρώσεις να είναι κοντινές.

Γεμίζεις και τονίζεις τα φρύδια χρησιμοποιώντας μολύβι, σκιά, πούδρα η μάσκαρα. Το μολύβι είναι πρακτικό ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση τρίχας ανάμεσα στα φρύδια σου εκεί όπου υπάρχουν τα κενά. Με πολύ μικρές, λεπτές, και κοφτές πινελιές θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τη σκιά μπορείς να τονίσεις το χρώμα και το σχήμα ενώ με τη μάσκαρα τα φιξάρεις. Επιλέγεις λοιπόν το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

@osnatshohatmakeup

Σχήμα προσώπου

Αν το πρόσωπο σου είναι στρογγυλό προσπάθησε να αποφύγεις τις έντονες καμπύλες στα φρύδια. Το σωστό για εσένα είναι να ακολουθούν μια ευθεία που θα χαρίσει την τέλεια συμμετρία. 

Στο τετράγωνο πρόσωπο τα φρύδια πρέπει να έχουν καμπύλη, λεπτό τελείωμα και να είναι σχετικά κοντά. 

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς προσπάθησε να κρατήσεις τα φρύδια σε απόλυτα φυσικό σχήμα. Χωρίς έντονες καμπύλες αλλά ούτε και αυστηρές ευθείες. Απαλές γραμμές είναι εκείνες που σου ταιριάζουν. 

Το οβάλ σχήμα είναι εκείνο που μπορεί να έχει όποιο σχήμα αγαπάει.

@anastasiabeverlyhills

Πως θα το ανακαλύψεις

Για να πετύχεις το σχήμα που θέλεις υπάρχει ένα μικρό και πανεύκολο μυστικό. Πρόκειται για τη μέθοδο με το μολύβι. Τι πρέπει να κάνεις; Τοποθετείς ένα μολύβι σε ευθεία γραμμή και κάθετα ώστε να βρίσκεται στο πλάι της μύτης και να καταλήγει στην εσωτερική γωνία του φρυδιού στο σημείο ακριβώς που ξεκινά. Αυτό είναι το σημείο απ΄όπου πρέπει να δημιουργήσεις την αρχή των φρυδιών σου. Στη συνέχεια μετακινείς το μολύβι έτσι ώστε η άκρη του να βρίσκεται στην εξωτερική γωνία του φρυδιού ώστε να μάθεις που πρέπει να καταλήγει.

Και αφού τελειώσαμε με τη θεωρία είναι ώρα να προχωρήσουμε στην πράξη. Παίρνεις λοιπόν το τσιμπιδάκια και ξεκινάμε. 

Αρχικά επιβάλλεται να απολυμάνεις το τσιμπιδάκι φρυδιών ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή μολύνσεις. Στη συνέχεια βεβαιώσου πως υπάρχει καλός φωτισμός στο σημείο που βρίσκεσαι. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δεν αντέχεις ακόμη και τον ελάχιστο πόνο πάρε ένα παγάκι και κάνε μασάζ στα φρύδια σου πριν ξεκινήσεις. Μπορείς επίσης να απλώσεις και μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας. Χρησιμοποίησε έναν μεγεθυντικό καθρέφτη ώστε να βλέπεις κάθε λεπτομέρεια. Καλό είναι να έχεις κοντά σου ένα βουρτσάκι φρυδιών ώστε να τα χτενίσεις πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία αλλά και κατά τη διάρκεια καθώς επίσης και ένα μικρό ψαλίδι για να κόψεις τυχόν τριχούλες που προεξέχουν. 

@anastasiabeverlyhills

Τώρα που γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες μπορείς να πάρεις το τσιμπιδάκι στα χέρια σου άφοβα. 

 

 

 

 

Read More

And More