Αυτές είναι οι πιο σημαντικές beauty στιγμές της χρονιάς που πέρασε!

Το 2016 ήταν μια δυνατή χρονιά για την ομορφιά η οποία μας σύστησε σε ολοκαίνουρια beauty trends, μας πήρε πίσω το contouring (αλλά μας έφερε το non-touring), μας μύησε στην λογική του bare face και αφού μάθαμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας, ο οίκος Chanel με την φθινοπωρινή collection του ήρθε για να μας πει ότι λίγο κόκκινο στα μάτια (όχι μόνο στα χείλη!) δεν έβλαψε ποτέ καμία! Με άλλα λόγια: αυτές ήταν μερικές μόνο από τις σημαντικότερες beauty στιγμές του 2016 που μπορείς να δεις αναλυτικά παρακάτω…


1. Τα it girls έκλεισαν τα μεγαλύτερα συμβόλαια με τους σημαντικούς οίκους!
Το 2016 ήταν η χρονιά που αναδείχθηκαν τα περισσότερα it girls: Lily Rose Depp, Bella και Gigi Hadid, Kendall Jenner, Zendaya και πολλές ακόμη έκλεισαν χρυσά συμβόλαια με σπουδαίους οίκους στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για να κλειστούν τα συμβόλαια αυτά ήταν οι εκατομμύρια followers αυτών των κοριτσιών στα social.
2. Η Kim Kardashian αποποιήθηκε το contouring!

Μια από τις πιο βαρύγδουπες δηλώσεις που έγιναν μέσα στο 2016 ήταν και αυτή: “Θεωρώ το contouring ξεπερασμένο!”. Σημασία εδώ, βέβαια, δεν έχει τόσο το τι είπε αλλά ποιος το είπε! Οι λέξεις αυτές βγήκαν από το στόμα της Kim Kardashian, χάρη στην οποία όλες οι εταιρίες ομορφιάς έσπευσαν να βγάλουν παλέτες φωτοσκιάσεων! Πιο συγκεκριμένα, είπε τα εξής: “Πιστεύω ότι τώρα παίζει πολύ το nontouring, δηλαδή η επιδερμίδα που φαίνεται με πολύ λιγότερο make up πάνω της. Προσπαθώ να φοράω όσο λιγότερο make up γίνεται… και ο σύζυγός μου με λατρεύει χωρίς make up!”, είπε η Kim και συνέχισε: “φορούσα πάρα πολύ έντονο μακιγιάζ, λάτρευα τις ψεύτικες βλεφαρίδες και έβαζα όσες περισσότερες μπορούσα αλλά τώρα λατρεύω το nontouring. Επίσης, πλέον προτιμώ να κάνω strobing με highlighter παρά δημιουργώ σκιές με σκούρα πούδρα το οποίο δείχνει πολύ βαρύ”. Και όλα αυτά ειπώθηκαν στο Vogue Festival. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε στο show του Balmain εντελώς αμακιγιάριστη!
3. Η Taylor Swift άλλαξε το signature honey blonde χρώμα της!
Θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμη για να βρεθεί ένα χρώμα που θα αντικαταστήσει το beauty alert που είχε προκαλέσει το ombre. Παρόλα αυτά μέσα στο 2016 είδαμε μια μαζική τάση πολλών it girls προς το peroxide blonde. Ιδιαίτερη σημασία, επίσης, έχει από ποιαν έγινε η αρχή αφού μιλάμε για την Taylor Swift η οποία αποποιήθηκε το signature honey blonde χρώμα της και όλο τον γλυκό χαρακτήρα που αυτό της προσέδιδε για χάρη ενός πιο updated, rock και sexy peroxide blonde. Άλλαξε τα μαλλιά της, ανέβασε μια photo στο instagram της γράφοντας “Bleachella” και όλα ξεκίνησαν από εκεί!

4. Τα πιο διάσημα κορίτσια άλλαξαν χρώμα μαλλιών για το show του Balmain

Μια από τις πιο δυνατές beauty στιγμές του 2016 όπου όλες οι beauty editors πάνω σε αυτόν τον κόσμο πληκτρολογούσαμε 4992 λέξεις το λεπτό για να βγάλουμε πρώτες την είδηση ήταν και αυτή εδώ: στο show του Balmain ο Olivier Rousteing με τον Sam McKnight αποφάσισαν να αλλάξουν χρώμα μαλλιών σε μερικά μοντέλα πρώτης γραμμής, εννοώντας ότι αποφάσισαν να τους φορέσουν περούκες.
“Χρειάστηκαν 10 ώρες για να προετοιμάσουμε και να κόψουμε τις περούκες… το κάναμε για τις Kendall, Karlie και Alessandra τις οποίες μεταμορφώσαμε σε ξανθιές και τις Gigi, Lily και Rosie που κάναμε καστανές” είχε πει ο Sam McKnight στην Vogue λίγο μετά το τέλος του show και ενώ στα social media γινόταν ήδη πανικός από την αλλαγή αυτή.

5. Ο οίκος Kenzo κυκλοφόρησε το πιο ανατρεπτικό film στην ιστορία των αρωμάτων

Αν έχεις δει τη διαφήμιση του οίκου Kenzo για το άρωμα KENZO World καταλαβαίνεις πολύ καλά γιατί αυτή ήταν μια από τις πιο δυνατές και σημαντικές beauty στιγμές του 2016. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να πατήσεις play παρακάτω για να το διαπιστώσεις! Εν ολίγοις να σου πω ότι σε έναν κόσμο όπου οι διαφημίσεις για αρώματα είναι ρομαντικά, sexy ή αισθησιακά ο οίκος Kenzo έκανε ότι πιο ανατρεπτικό, aggressive και awkward έχουμε δει! Το film έχει τίτλο “My mutant brain” και πρωταγωνιστεί η Margaret Quaelly, πρωταγωνίστρια της ταινίας Nice Guys υπό τις οδηγίες του Spike Jonze και η χορογραφία ανήκει στον Ryan Heffington, υπεύθυνος και για τις διάσημες κινήσεις της Sia στο Chandelier.

6. Η Lucia Pica μας έπεισε να φορέσουμε κόκκινη σκιά!
Η φθινοπωρινή συλλογή μακιγιάζ του οίκου Chanel ήταν ένας ύμνος στο κόκκινο χρώμα πρωταγωνιστές κόκκινα βερνίκια, κόκκινα κραγιόν και κόκκινες… σκιές! Κι εκεί που νομίζαμε ότι το τελευταίο part δεν θα λειτουργούσε ποτέ και σε καμία, τα κόκκινα μάτια έγιναν μια από τις πιο μεγάλες και ανατρεπτικές τάσεις της σεζόν!
HOW TO: Κάνε κλικ εδώ και δες βήμα- βήμα πώς θα φορέσεις την κόκκινη σκιά σωστά!

7. Η Kerry Washington άφησε τα μαλλιά της φυσικά στα Emmy Awards!

Στα Emmy Awards αλλά και σε κάθε άλλο red carpet event έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πιο στιλιζαρισμένα μαλλιά και chic πιασίματα. Το γεγονός ότι είδαμε την Kerry Washington με τα φυσικά σγουρά μαλλιά της ήταν κάτι παραπάνω από το: άφησε τα μαλλιά της έτσι γιατί… έτσι! Τα άφησε έτσι γιατί μια από τις δυνατότερες τάσεις του 2016 ήταν το individuality, δηλαδή η διαφορετικότητα η οποία αποτυπώνεται στην ομορφιά με το να αφήνουμε τα μαλλιά μας να γιορτάζουν την φυσικότητά τους. Χωρίς να πιάνουμε πρέσες, χωρίς να τα στιλιζάρουμε με ψαλίδια για μπούκλες! Και ναι, το 2016 ήταν η χρονιά που τα σγουρά ήταν τα νέα ίσια!

8. Ο James Charles έγινε το πρόσωπο της Covergirl!

To 2016 ήταν επίσης η χρονιά που η ομορφιά χρησιμοποιήθηκε ως μέσο έκφρασης που ευνοούσε την ελευθερία του ατόμου! Την ελευθερία να είναι ο εαυτός του! Και κάπως έτσι, ο 17χρονος blogger James Charles έγινε το πρώτο αγόρι spokesperson για εταιρία προϊόντων μακιγιάζ. Ή αλλιώς: το Covergirl που ήταν… Coverboy!

9. H Bobbi Brown έφυγε από την… Bobbi Brown!

H 18η Δεκεμβρίου ήταν μια ακόμη πολύ σημαντική ημέρα για τον κόσμο της ομορφιάς: ήταν η ημέρα που η Bobbi Brown μετά από 25 χρόνια αποφάσισε να αποχωρίσει από την εταιρία που η ίδια δημιούργησε. Τους πραγματικούς λόγους δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Ωστόσο, ανυπομονούμε να δούμε τι ετοιμάζει μέσα στο 2017 αφού σύμφωνα με το WWD πρόκειται να ανοίξει κάτι δικό της!

10. Η Alicia Keys σταμάτησε να κάνει μακιγιάζ!

“Δεν θέλω να καλύπτομαι πλέον! Ούτε το πρόσωπό μου, ούτε το μυαλό μου, ούτε την ψυχή μου! Τίποτα!”, έγραψε η Alicia Keys στο Lenny Letter τον περασμένο Μάιο με τίτλο: “Ήρθε η ώρα να αποκαλυφθώ!”. Και για μένα αυτή είναι η σημαντικότερη beauty στιγμή του 2016. Γιατί μέσα στην περασμένη χρονιά ακολούθησαν πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές και από άλλες διάσημες (και μη). Και είναι η σημαντικότερη beauty στιγμή για δύο λόγους: γιατί επιτέλους δίνουμε σημασία περισσότερο στην επιδερμίδα μας και στην φροντίδα αυτής παρά στο μακιγιάζ μας (η λογική του skin first) και γιατί μαθαίνουμε να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε ακριβώς όπως είμαστε! Γιατί- επανάλαβε μετά από μένα- είμαι τέλεια ακριβώς όπως είμαι!

Read More

And More