Αυτή η δημοσιογράφος αποφάσισε να βγει στην TV για μια εβδομάδα χωρίς μακιγιάζ!

Σε αυτή την ζωή υπάρχουν κάποια πράγματα που λειτουργούν ή υφίστανται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Όπως: τον χειμώνα κάνει κρύο, η Καθαρά Δευτέρα θα πέφτει πάντα Δευτέρα και για να βγεις στην τηλεόραση πρέπει να είσαι μακιγιαρισμένη. Είναι το ίδιο… δεδομένο. Όχι, όμως, για μια δημοσιογράφο η οποία αποφάσισε να κάνει αυτό το κοινωνικό πείραμα και να βγαίνει επί μία εβδομάδα στην τηλεόραση χωρίς μακιγιάζ.

Ο λόγος για την Kamady Rudd, μια δημοσιογράφο που εργάζεται στον σταθμό Grand Rapids στο Michigan και η οποία ξυπνάει κάθε πρωί στις 2.30 και πηγαίνει στο σταθμό για να ξεκινήσει το μακιγιάζ προτού ξεκινήσει το… ρεπορτάζ: makeup, σκιά, ψεύτικες βλεφαρίδες, contouring, ρουζ και πάει λέγοντας. Η ίδια είπε στο αμερικάνικο Glamour ότι το να κάνει μακιγιάζ για να βγει στην τηλεόραση δεν ήταν θέμα επιλογής αλλά κάτι που απαιτούνταν και πως αντίθετα με τους άντρες, οι γυναίκες είχαν πάντα αυτή την πίεση να δείχνουν αψεγάδιαστες μπροστά στην κάμερα.

Πρόσφατα, η Kamady Rudd έπεσε πάνω σε μια έρευνα που έλεγε πως η εμφάνιση επηρεάζει την επαγγελματική ζωή μιας γυναίκας και αποφάσισε να κάνει αυτό: να βγαίνει επί μια εβδομάδα στην τηλεόραση χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Αντίθετα, όμως, με ότι έλεγε η έρευνα και ότι περίμενε εκείνη να συμβεί, τα σχόλια που ήρθαν ήταν κάθε άλλο παρά αρνητικά!

“Την πρώτη μέρα που βγήκα στην τηλεόραση χωρίς άγχος είχα πολύ άγχος. Το ανέφερα κιόλας στους ανθρώπους από τους οποίους έπαιρνα συνέντευξη, οι οποίοι συμπεριφέρθηκαν σαν να μην το είχαν δει καν!”, είπε στο αμερικάνικο Glamour και τόνισε πως το ίδιο συνέβη και με τους τηλεθεατές: “Περίμενα να μου στέλνουν μηνύματα τύπου λατρεύω την ενέργειά σου αλλά δείχνεις κουρασμένη. Αντίθετα, όμως, οι περισσότεροι μου έγραφαν στο facebook πως έχουν παρατηρήσει πως δεν φοράω makeup εδώ και κάποιες μέρες και πως τους αρέσει η ιδέα!”.

Το πείραμα κράτησε μια εβδομάδα και η ίδια δεν σκέφτεται πως είναι κάτι που θα συνεχίσει να κάνει. Όπως και να ΄χει, όμως, είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι έχεις δικαίωμα να πατήσεις το snooze κάποιες φορές, ειδικά όταν πρέπει να ξυπνήσεις από τις 2.30 και να κάνεις makeup, μαλλιά επί μία ώρα!

 

Read More

And More